Bigyóblog

2006.11.05. 23:33

Lábtáska

Bigyó Felügyelő


Egy átlagos szatyor nem marad egyenesen, amikor letesszük a földre. Ennek most vége. Itt a táska, mely megáll a saját lábán is.
(Forgalmazza)

komment

Címkék: dizájn táska


2006.11.05. 13:22

Versenyző nagyik

Bigyó Felügyelő

Valljuk be, nincs annál viccesebb, mint a képen látható két öreg nagyit versenyeztetni egymással. A nyolc centis műanyag bábukak párosával vehetjük meg, 12 euróba kerülnek. Ugyanitt versenyző apácákat is találtunk.
(Forgalmazó)

komment

Címkék: játék


2006.11.05. 10:55

Préseljünk otthon

Bigyó Felügyelő

Hogyan lehetne könnyen megszabadulni a rengetes ásványvizes üvegtől, és/vagy kólásdoboztól? Összegyűjthetjük és elvihetjük a legközelebbi szemétudvarba. Addigis otthon gyűjtjük valami sötét sarokban. De nem kérdeztük volna meg, ha nem találtunk volna egy ennél sokkal izgalmasabb megoldást. Az Ecopoddal a lehető legkisebbre nyomhatjuk össze a műanyag üvegeket és fémdobozokat. Ezen kívül bevásárlószatyrok és papírdobozok megsemmisítésére is jó.
A könyezetbarát szerkezet ára 328 dollár. Fehér és fekete változatban. Egyelőre csak az Egyesült Államokba szállít a cég.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: eco


2006.11.04. 15:48

Jéggyertya

Bigyó Felügyelő


Jég és tűz. Jégből készült gyertya, mely három óra alatt olvad el. Hogyan működik? A megvásárolt formába vizet töltünk, és betesszük a mélyhűtőbe. A megfagyott jégtömböt aztán rátesszük a lángoló kis mécsesgyertyára. A jégtömb ideális körülmények között három óra alatt olvad el. Nyáron kicsit hamarabb. (Legközelebb Ausztriában juthatunk hozzá 38 euróért, a cég Magyarországra még nem szállít.)
(mathmos)

2 komment

Címkék: dizájn gyertya karácsonyra mathmos


2006.11.04. 12:33

Gyereknek, játszásiból

Bigyó Felügyelő

Film, zene, óra, diktafon egyben. Egészen pontosan egy karórában. Egy giga flash memória, 128x128 pixeles kjelző, usb-kapcsolat. Nagyon csúnya fekete vagy narancssárga színben kapható, 98 dollárba (20 ezer forintba) kerül. Gyereknek, játszásiból.

komment

Címkék: mp3 óra


2006.11.04. 11:02

Téli mobildivat

Bigyó Felügyelő


Bemutatta téli mobiltáska-kollekcióját a neves finn dizájncég, a Golla. A cég nem bízza a véletlenre a formatervezést, saját bevallásuk szerint folyamatosan járják a világot, hogy naprakészek legyenek a legújabb divatról, trendekről. Készítenek még laptoptáskákat, övtáskákat is. És a világ összes technológiai kiállításán ott vannak.

komment

Címkék: dizájn táska golla


2006.11.03. 21:47

A jövő év slágerei

Bigyó Felügyelő

A CNN Money tech guruja Tokióban járt, így a lap rövid összeállítást közöl, szerintük mik lesznek a jövő év slágerei az Egyesült Államokban. A hat bemutatott termék egyike sem kapható még Amerikában, de a szaklap szerint ez csak idő kérdése. (Nem is merünk belegondolni, mikor érnek ide a kütyük.)

A Sony Vaio 4,5 inches érintőképernyős zseblaptopja kétezer dollárért (430 ezer forint) lesz kapható az USA-ban. Nagy kedvenc lehet Miuro, az iPod-adapterrel és hangfalakkal felszerelt minirobot, mely táncolni is tud, és végigkövet a lakáson. Az iPod-mozihoz hasonló szerkezeteket már ismerjük, sokkal izgalmasabb a mobil videofon. Szélesvásznú kijelzőjével a telefonáláson kívül tévét is tudnak nézni a 3G telefonnal - a japánok.

komment

Címkék: ipod sony vaio videofon


2006.11.03. 16:14

Színes Samsung mobilok jönnek

Bigyó Felügyelő


Dizájnos színes zenetelefon a Samsungtól, kicsit mintha az iPodra hasonlítana. A Samsung SGH-X830 elegánsan hosszúkás, vékony, és eleve több színben kapható. Elmaradhatatlan a beépített kamera, bluetooth, és viszonylag nagy képernyője. Egy gigás memórája van a zenének és fotóknak, bár kamerája csak 1,3 megapieles képekre képes. Kívülről pont úgy néz ki, mit egy trendi mp3 lejátszó, az előlapját elforgatva pedig telefonálni is tudunk. Az unalmas fekete és fehér mellett kapható lesz zöld, kék, rózsaszín és narancssárga változatban is. Európában 279 euróba, 72 ezer forintba kerül majd. Itthoni áráról még nincs hír.

1 komment

Címkék: mobil mp3 samsung


2006.11.03. 13:26

A legkisebb: Cube2

Bigyó Felügyelő

És most jöjjön tényleg a világ talán legkisebb mp3 lejátszója, a Cube2. Már a második generációjánál tart, egy és kétgigás változata van. Tíz óráig bírja az aksija, van benne rádió, diktafon. Még kijelzője is van, melyen filmet s nézhetünk, ha van hozzá türelmünk, és elég jó a szemünk. Merthogy az egész kocka 2,5x2,5 centi. Egy nagyobb zsebben biztos elvész. Száz dollárért adják.

komment


2006.11.03. 09:48

I am plastic

Bigyó Felügyelő


Megjelent az a könyv, mely elmagyarázza, miért költenek felnőtt emberek rengeteg pénzt apró plasztikfigurákra. A dizájnos műanyag játékok hóbortja kábé egy évtizede indult útjára Hong Kongból, hogy aztán az egész világon híveket szerezzen. A játékokat öt dollártól lehet beszerezi, de az ezer dolláros ár sem ritka. Az I am plastic című könyvben talán a legautentikusabb személytől, a Kidrobot alapítójától tudhatjuk meg, miért e népszerűség. Helyet kaptak a kötetben a leghíresebb dizájnerekkel készített interjúk is. És természetesen tele van képekkel a legjobban sikerült figurákról. Az Amazonon már rendehető, 26 dollárért. A Kidrobot pedig Magyarországra is szállít játékokat.

komment

Címkék: játék könyv kidrobot


süti beállítások módosítása