Bigyóblog

2007.11.12. 22:37

Az első tesztek az új Zune-ról

Bigyó Felügyelő


Több amerikai újságíró kipróbálhatta a Microsoft új médialejátszóját, a Zune-t még a keddi megjelenés előtt. Ezekből szemezgetünk.


Mark McClusky, a Wiredtől alapvetően jókat ír, tökéletesen megkonstruált lejátszóról beszél. A Zune második szériájának legszembetűnőbb újítása, a Zune Pad, a kütyü közepén lévő irányítógombocska. A Zune Pan hagyományos gombként és érintőgombként is használható, Mark szerint könnyen beletanul a júzer. A dizájnt jónak találja, a kijelzőt nagyszerűnek, letisztultnak mondja. Az iPod Classic-kal összehasonlítva jobbnak találja a Zune-t, főleg a wifit és a beépített FM-rádiót figyelembe véve. A szoftvert teljesen átdolgozták, főlként a megjelenítésre fokuszálva. Ugyanakkor soknak tartja a kijelzőn megjelenített információkat: az első oszopban az összes előadó, a másodikban a hozzájuk tartozó albumokat, a harmadikban pedig az albumokhoz tartozó számokat. A hangzás és a videólejátszás Mark szerint nagyon jó. De az akkumulátor nem bír annyit, amennyit ígérnek. A 80 GB-os modell prémium fülhallgatókkal kapható majd, ami messze felülmúja az Apple lejátszójának a füleseit. Ezt a többi teszt is kiemeli.

A PC World újságírója szerint is jó az új Zune hangzása, ugyanakkor nem tetszik neki a hangszabályozó. Szerinte a legalacsonyabb fokozaton túl halk, míg a következőn már túl hangos a zene. A Microsoft lejtászója egyébként egy kicsit vastagabb az iPod Classic 80 GB-os verziójánál, vagyik legnagyobb vetélytársánál. Ő is kiemeli a prémium fülhallgatókat, melyek sokkal jobbak, mint általában a hasonló lejátszókhoz kaphatók. A keresést könnyűnek találja, még 80 gigányi zenénél is. A PC Worldnél kiemelik még a wifis szinkronizációt, mely könnyen beállítható a laptoppal.

A Cnet újságírója, Donald Bell pozitívumként emeli ki a user friendly interfészt, a könnyű navigációt, az audio és video podcastot, a beépített FM-rádiót, negatívumként pedig, hogy csak PC-kompatibilis és külön szoftver kell a kezeléséhez. Kiemeli a nagy kijelzőt (3,2 inches, mely nagyobb az iPod Classic 2,4 inches kijelzőjénél), a Zune Pad kezelőt, melyet kifejezetten megszeretett a régi Zune kezelőfelületéhez képest. A wifi-s szinkronizációt kifejezetten könnyen beállíthatónak és könnyen kezelhetőnek mondja. A videókat a Zune kijelzőjén 320x240-as méretben játsza le, de bármikor rácsatlakoztatható a TV-hez, ahol 720x480-as méretben is le tudja játszani a filmeket. Még egy különséget említ az Ipod-hoz képest, a Zune-on külső képernyő csatlakozásakor is megjelenik a navigációs felület, így a könnyen kezelhető. Az FM-rádiót a legjobbnak tartja, az ilyen lejátszókon megszokottnál, az RBDS-sel minden lehetséges információt megtudhatunk a kijelzőről (szám címe, album, előadó stb.)

Úgy tűnik, elsőként a mainstream média kapta meg tesztelésre a Zune-t, amint meglesznek az első vélemények a Gozmodótól és az Engadgettől, megírjuk.

2 komment

Címkék: microsoft mp3 zune pmp


süti beállítások módosítása