Bigyóblog

2007.03.11. 13:35

Fizess, hogy abbahagyjam!

Bigyó Felügyelő

Pénzt kér az ébresztőóra, hogy abbahagyja reggel a visítozást. Nem elég, hogy felébreszt, aprót kell beledobni, különben addig csipog, amíg le nem merül az elem benne.
(Via Akihabaranews)

1 komment

Címkék: óra ébresztőóra


2007.03.10. 14:49

R2D2-postaláda az postától

Bigyó Felügyelő

Új postaládákat szereltet fel az amerikai postahivatal a Star Wars harmicadik évfordulójára. Bár hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, az első képek már előkerültek az R2D2-s postaládákról. Vajon meddig maradnak az utcán és nem félnek-e attól, hogy a rajongók begyűjtik ereklyének.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: star wars anniversary


2007.03.07. 17:53

Phaser-távirányító

Bigyó Felügyelő

Akinek a cím nem mond semmit, ne is olvasson tovább. Igazi Star Trek rajongóknak találták ki a Phaser alakú távirányítót, mely tényleg úgy néz ki, amit James Kirk kapitány használt az eredeti szériában. És hogy teljes legyen az öröm, a sorozatban hallott jól ismert hangokat is produkálhatjuk vele. Persze, hogy sold out.
(Via Gizmodo)

komment


2007.03.06. 13:53

Mp3-cipzár

Bigyó Felügyelő


Az mp3-lejátszó és a cipzár kombinációja. Eric Liu, a Yanko Design dizájnere úgy gondolta jó ötlet, ha a minden kabáton meglévő cipzárt másra is használjuk (gombos kabátok úgy tűnik most nem játszanak). A Zipper Mp3 föl-le húzogatásával indíthatjuk el vagy épp állíthatjuk le a zenelejátszást. Jobbra-balra rángatással pedig a hangerőt szabályozhatjuk. Egylőre még csak tervasztalon létezik a kütyü.
(Via CruchGear)

komment

Címkék: mp3 dizájn


2007.03.05. 22:03

Sinclair FM-rádiós óra

Bigyó Felügyelő

Ez lehetett az az időszak, amikor már megszületett az igény arra, hogy egy karóra több legyen egyszerű óránál, de nem tudták kellően lekicsinyíteni a beleépített kütyüket. A Sinclair FM-rádiós óra 1984-ből van, három különálló részből áll: egy órarészből, egy hangszóróból és egy tunerből. Akkoriban a világ legkisebb rádiós órájaként reklámozták. Összesen 11 ezer darabot gyártottak le belőle, tehát igazi ritkaságról van szó.
(Via Retrothing)

komment


2007.03.05. 12:46

Színváltós tojáshőmérő

Bigyó Felügyelő


Bizonyára vannak olyanok, akik nem tudják eldönteni maguktól, hogy fáznak-e, vagy éppen nagyon melegük van. Valószínűleg ezeknek a furcsa embereknek készült a Grobag Egg. A színváltós tojás négy színben mutatja, milyen a hőmérséklet és mit kell tennünk, hogy jól érezzük magunkat. Ha a sárga színt látjuk, akkor minden oké. Ha a narancssárgát, akkor kicsit melegebb van a kelleténél, de ha nekünk ez kell, maradhat a fűtés. A piros szín azt jelzi, hogy jó lenne lecsavarni a fűtést, különben megsülünk. A kék pedig finoman utal arra, hogy ha éppen nem bundában akarunk a nagyszoba közepén ücsörögni, akkor jó lenne, ha begyújtanánk a kályhát. Húsz fontba kerül a csoda az Amazonnál.
(Via Übergizmo)

komment

Címkék: gagyi


süti beállítások módosítása