Bigyóblog

2007.05.13. 16:39

Hotdog gép #2

Bigyó Felügyelő

Ha túl nagynak találjuk a néhány hete bemutatott hotdog gépet, akkor is van megoldás. A kenyérpirítóra hasonlító Hot Diggity Doggerben egyszerre két hotdogot tudunk készíteni: megpirítjuk a kiflit és megsütjük a virslit. Ha minden reggel hotdogra vágyunk, akkor nem sok az az ötven dollár.
(Via CoolestGadgets)

komment

Címkék: konyha hotdog


2007.05.13. 10:41

Ingyen üdítő reklámért

Bigyó Felügyelő

Egy japán cég, az Apex Corp. a hirdetések teljesen új formáját találta meg. Olyan italautomatákat helyez el jövő hónaptól, melyekből ingyen kapják az üdítőt azok, akik hajlandók végignézni egy fél perces reklámfilmet. Júniustól nagyjából 350 ezer automatát szórnak el az országban. Persze pénzért is lehet venni az italokból, ha valakinek éppen nincs ideje vagy kedve reklámokat nézegetni. Az ötlet jó, kiváncsian várjuk, hányan választják az ingyenüdítőt.
(Via Engadget)

1 komment

Címkék: reklám automata


2007.05.12. 10:45

Random Time Wall Clock

Bigyó Felügyelő

Falióra. A neve is arra utal, hogy a számokat véletlenszerűen is elhelyezhetjük a falon. Úgysem azon múlik, kitaláljuk-e mennyi az idő. A Random Time Wall Clock ára 204 dollár.
(Via Uberreview)

komment

Címkék: dizájn óra


2007.05.11. 17:16

Nacho, sajtszósz tálalva

Bigyó Felügyelő

A nacho a legjobb, ha rágcsálhatnékunk támad. Természetesen guacamole szósszal. Ha az nincs, jó a sajtszósz is. És persze mindezt melegen. Nos, a hozzák hasonló fanatikusoknak bizonyára tetszeni fog az elektronikus chips és dip melegítő. Mindössze 18,74 dollárért.
(Via CrunchGear)

komment

Címkék: konyha


2007.05.11. 09:40

Soha nem látott Star Wars-játékok

Bigyó Felügyelő

Persze millió Star Wars-játékot adtak már ki harminc év alatt, de azért valami még hiányzik. Nézzük, melyek azok, melyeket még nem készítettek el, pedig lehetne. Megvehetnénk például az Alderaan űrben szétszórt darabjait, Luke nagybátyának felgyújtott farmját, sőt még Owen bácsi és Beru néni hamvait it. A legjobb mégis a képen is látható bedobozolt Erő.

1 komment

Címkék: játék star wars


2007.05.10. 17:20

Zune-pletykák hete: wifis, flashes, nagykijelzős

Bigyó Felügyelő

Az elmúlt egy héten nem volt olyan nap, hogy ne olvashattunk volna valamilyen pletykát a Zune-ról. Foglaljuk össze, mi is történt. Az egész vasárnap kezdődött, amikor az iLounge megszellőztette, hogy hétfőn nagy Zune bejelentésre készül a Microsoft. Bár a hírt szkeptikusan fogadták a techblogok, azért megkezdődtek a találgatások. A legtöbben a flashes Zune bejelentésére tippeltek. Hétfőn aztán kiderült, hogy semmilyen bejelentés nem lesz. De - szintén az iLounge értesülései szerint - valami azért történt. A Microsoft néhány kiválasztottnak állítólag bemutatta, milyenek lesznek a Zune-sorozat következő darabjai. A reakció annyi volt: "nem rossz".

Szerdán újabb találgatásokat olvashattunk, nagy kijelzős Zune-ról szóltak a hírek, mellyel állítólag a Microsoft az iPhone-ra ráizgult vásárlókat akarta volna megnyerni. A flashes lejátszóról pedig annyi derült ki, hogy az nagyobb mint az iPod nano. Csütörtökön sem maradtunk találgatások nélkül - bár az Engadget megint biztos forrásokat emleget. A hírek szerint wifis lesz az új Zune, vagyis a zenét wifin keresztül is letölthetjük a lejátszóra. Az Engadget azt azért megjegyzi, hogy biztosat csak a jövő hónapban tudunk majd. Pont akkor, amikor emlékeztetni kell az embereket arra, hogy nem az iPhone az egyetlen játékszer.

komment

Címkék: microsoft pletyka zune


2007.05.10. 13:59

Mobil hat éveseknek

Bigyó Felügyelő

Nem lehet elég korán kezdeni, már a hat évesek is mobilt szeretnének. A gyártók persze kiszolgálják az igényeket, az elfoglalt szülő pedig megveszi gyerekének a mobilt, mert tudni szeretné, éppen hol van és mit csinál. Az aprób mobil egyszerű, csak a legszükségesebb gombok vannak rajta. Hiszen egy hatéves gyerek még nem tud sms-t írni. Annyit pedig a legkisebbek is meg tudnak jegyezni, hogy az egyes gomb a mama, a kettes a papa, a hármas a nagyi. A színes telefonok ára húsz és száz dollár között mozog.
(Via Trendhunter)

3 komment

Címkék: mobil


2007.05.10. 09:18

Ilyen széket szeretnénk!

Bigyó Felügyelő

Egész nap egy teljesen átlagos, irodai széken ülni szenvedés. Kényelmetlen, fáj a hátunk, nem lehet állítani a támláját. Most azonban megtaláltuk a megoldást, a Tray Gaming Chairt akarjuk! Egyszerű irodai széknek tűnik, de nem az. Háttámláját lepattintva hintaszékké, lábtartóvá, sámlivá alakul. Több színben kapható 239 dollárért. Ha valaki lát ilyen itthon is, feltétlenül szóljon.
(Via Gizmodo)

1 komment

Címkék: barkács szék iroda


2007.05.09. 17:06

Iroda a mobilban

Bigyó Felügyelő

Ma mutatta be a Sony Ericsson P sorozatának legújabb darabját, a P1-et. Az okostelefon támogatja a nagy sebességű UMTS és vezeték nélküli netkapcsolatot. Manapság a mobilokról nem hiányozhat a kamera sem, a P1-be 3,2 megapixeleset tettek. Vicces funkciója a névjegyolvasás, elsőre nem is értettük, mit jelent ez. A lényeg, hogy a kapott névjegykártyáról készítünk egy képet, amit közvetlenül a telefonkönyvbe továbbítja az adatokat - mindezt a Sonytól kapott tájékoztatóból tudtuk meg. Természetesen a P1 mobil zenét is le tud játszani, a hozzá kapott 512-es memóriakártyáról vagy a beépített 160 megás memóriáról. Van benne FM-rádió és tévét is nézhetünk. Érintőképernyője 2,6 colos. Csak a harmadik negyedévtől kapható majd.

komment

Címkék: mobil sony ericsson okostelefon


2007.05.09. 13:26

Írisz-egér paranoiásoknak

Bigyó Felügyelő

Akik igazán törődnek a biztonsággal, azoknak találták ki ezt az egeret. Minden egyes használat előtt emeljük a szemünk elé, és az egér összehasonlítja íriszünket az előzetesen megadott információkkal. Azért felmerül néhány kérdés. Mi van, ha a gaz tolvaj egy másik egeret csatlakoztat gépünkhöz? És ki ad ki 315 dollárt egy egérért? Csak paranoiásoknak ajánljuk.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: biztonság egér


süti beállítások módosítása