Bigyóblog

2007.05.19. 11:43

Kapcsold ki a mobilod!

Bigyó Felügyelő


Moziban, értekezleten és más hasonló helyeken kapcsold ki a mobilod. Különben pórul jársz. Ezt a videót egyébként az amerikai filmakadémia egyik vetítése (éppen az egyik Star Wars filmet mutatták be) előtt adták le.
(Via Geekaresexy)

komment

Címkék: mobil star wars


2007.05.18. 13:49

Júniustól kapható a Motorola Razr 2

Bigyó Felügyelő

Az első sorozat elképesztően népszerű volt, itthon is nagyon sokan vették. A tavalyi nyaraláson szerzett tapasztalataink szerint pedig Törökországban minden második embernek Motorola Razr telefonja volt. Mindebből arra következtetünk, a második sorozat is népszerű lesz. Főleg, mert az új fejlesztések mellett a dizájnon is dobtak egy nagyot. Néhány kihagyhatatlan adatot még elárulunk: két megapixeles kamera, két inches külső és 2,2 inches belső kijelző, 512MB memória, bluetooth, multimedia player. Júniustól kapható, a premier Dél-Koreában lesz. (A képre kattintva még több fotó!)
(Via Akihabaranews)

komment

Címkék: mobil premier motorola


2007.05.17. 14:26

Óriás minikártya a Samsungtól

Bigyó Felügyelő

Nyolc gigás microSD memórakártyát mutatott be ma a Samsung Szöulban. Mostantól annyi adatot tárolhatunk a mobilunkon, amennyit nem szégyenlünk. A minikártya ráadásul gyors, másodpercenként 16 megabájt olvasási és 6 megabájt írási sebességre képes. A Samsung azt is megosztotta velünk, hogy a következő négy évben tíz százalékkal nő a memóriakártyapiac, 2010-re pedig a nyolc gigás kártyák jelentik a fő piaci vonulatot. Ehhez hozzátennénk azért azt, ha ilyen ütemben fejlődik a piac, akkor sokkal nagyobb kártyákkal fogunk mászkálni.

komment

Címkék: mini samsung memóriakártya mikrosd


2007.05.16. 08:23

Hello Kitty minihifi

Bigyó Felügyelő

Nem tudunk olyan kütyüt mondani, melyből ne gyártottak volna Hello Kittys változatot. A mostani mp3/cd lejátszó minihifi nagyon visszafogottan rózsaszín, és Kitty is csak jelzésértékűen van jelen. Ez persze nem von le értékéből, sőt! Azért kíváncsiak lennénk egy olyan szobára, melynek ajtaja előtt egy márványszobor őrködik, a lakója Hello Kitty hordozható dvd-lejátszóval és Hello Kitty kamerával vág neki a nagyvilágnak. A minihifi egyébként 370 dollárba, valamivel több mint 67 ezer forintba kerül.
(Via Gizmodiva)

2 komment

Címkék: cd dvd hello kitty minihifi


2007.05.15. 13:34

Csomagoljuk össze laptopunkat

Bigyó Felügyelő

A tegnapi LG.Phillips bejelentés megmozgatta fantáziánkat, és láthatóan a dizájnerekét is. Képzeljük el, hogy a képen látható laptopot akkorára hajtogatjuk össze, hogy könnyen elférjen a zsebünkben. Még a kijelzőt is. Daniel Alexander dizájner mindenre gondolt, még mobiltelefonként is funkcionálhatna a pc, ha a koncepcióból valóság lesz.
(Via SciFiTech)

komment

Címkék: laptop minipécé fejlesztés


2007.05.15. 10:06

Wifis színes BlackBerry Pearl

Bigyó Felügyelő

Máris a BlackBerry Pearl következő generációjáról szólnak a hírek. A pletykák szerint a Blackberry 8100-as megújított verizójában lesz GPS, wifi és két megapixeles kamera. Ráadásul három új színben kapható majd a kütyü: ezek a titánium, kék és arany. Szeptemberre várják a megjelenést, úgyhogy ha BlackBerryt szeretnénk, érdemes kicsit várni.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: mobil wireless blackberry okostelefon


2007.05.14. 11:49

A4-es méretű e-papír az LG.Phillipstől

Bigyó Felügyelő

Az LG.Phillips LCD ma bemutatta a világ legnagyobb méretű e-papírját. Az A4-es hajlékony kijelző 4096 szín megjelenítésére képes, rendkívül energiatakarékos, mivel nem használ háttérvilágítást. A gyártók már hosszú évek óta kísérleteznek e-papírok kifejlesztésével, de az LG.Phillis LCD is csak fekete-fehér változatot tudott bemutatni eddig. Ha tömegessé válik a termelés, akkor az előző posztunkban bemutatott origami dvd-lejátszó is valósággá válhat. Erre a Gizmodo bloggerei szerint még éveket kell várni, bár az is igaz, hogy néhány cég már most is haszálja az e-papírt néhány termékében.
(Via Gizmodo)

komment

Címkék: fejlesztés e papír


2007.05.14. 09:13

Összehajtogatható papírkijelzős kütyük jönnek

Bigyó Felügyelő

Minden eddiginél kisebb hordozható lejátszókat vihetünk magunkkal, ha a bemutatott koncepciókból tényleg lesz valami. Az Inventables.comon bemutattak néhány izgalmas, eddig a scifikből ismert terméket, például az origami dvd-lejátszót és orgami mobiltelefont. Az ötet lényege, hogy egy összehajtogatható e-papírral szerelik fel a kijezős készülékeket. A papírkjelző persze úgy viselkedik, mint a hagyományos kijelzők. A sokat utazóknak ajánlják, akik szívesen néznek filmeket, de nem vágynak a legjobb minőségű képre.

komment

Címkék: dvd utazáshoz


süti beállítások módosítása