Bigyóblog

2007.09.09. 13:15

Halszálka jégkocka

Bigyó Felügyelő


A legjobb jégkockakészítő persze a legós, de ez a halszálka alakú sem rossz. Öt fontért (kétezer forint) rendelhető és négy halgerincet fagyaszthatunk meg egyszerre. Horgászoknak kötelező.

komment

Címkék: konyha jég


2007.09.08. 19:01

Novemberben jön a 3G-s iPhone Európába?

Bigyó Felügyelő


A legelső iPhone-vásárlók először örültek, hogy ők voltak az elsők. Aztán bosszankodtak, hogy sokkal drágábban vették meg a mobilt. Aztán levásárolható pénzt kaptak vissza. Aztán fejlesztéseket követeltek. Mit szólnának most ahhoz, ha igaznak bizonyulna a pletyka, hogy az európai iPhone nem csak, hogy kétszeres tárhellyel rendelkezik majd, hanem 3G-s is lesz?

A MacBidouille.com oldalon jelent meg egy T-Mobile (ők az egyik szolgáltató, mely megállapodott az Apple-lel, de még titkolják) hirdetés, melyből kiderül, november 12-től kapható Németországban az iPhone, 16 GB-os lesz és 3G-s. Állítólag 499 euróba kerül majd, a legolcsóbb előfizetés 49, a legdrágább 69 euró lesz. Hasonló értesülések már korábban is voltak, igaz, akkor még 450 eurós árról beszéltek.

Az egész persze kamunak tűnik, nem nehéz ilyen hirdetést összerakni Photoshopban. De felmerül két kérdés. Meddig lehet még semmibe venni az európai vásárlókat? És az Apple bevállalja-e, hogy Európában egy sokkal jobb iPhone-t dob piacra a mostani balhé után.

1 komment

Címkék: mobil apple pletyka iphone


2007.09.08. 13:46

Húsz éves a mobiltechnológia

Bigyó Felügyelő


1987. szeptember 7-én 15 telefontársaság megállapodást írt alá, hogy mobil telefonálásra alkalmas hálózatokat építenek ki. A techológia a Global System for Mobile (GSM) Communications. Hogy mennyire jó ötletnek bizonyult, az a GSM Association adataiból is látszik, jelenleg 2,5 milliárd mobilelőfizetést tartanak számon és nem úgy tűnik, mintha lassulna a fejlődés. A képen az első mobiltelefonok egyike látható.

2 komment

Címkék: mobil history


2007.09.08. 13:27

Puzzle perzsaszőnyeg

Bigyó Felügyelő


A puzzle-szerűen összerakott szőnyeget a német Katrin Sonnleitner tervezte. A klasszikus változatban kilenc különféle színt használ, hogy összeálljon a bonyolult minta. De kapható fekete-fehér, illetve zöld változatban is.

komment

Címkék: dizájn szőnyeg


2007.09.07. 12:55

USB Hub Man

Bigyó Felügyelő


Hajlékony kezeivel és lábaival éri el a rácsatlakoztatott usb-s kütyüket. Sokkal izgalmasabb koncepció, mint a hagyományos usb-elosztók. Darabja 19 dollár.

komment

Címkék: usbigyók elosztó


2007.09.07. 09:52

Bemutatjuk SAM-et - exkluzív teszt a T10-ről

Bigyó Felügyelő


Alig egy hete mutatták be a berlini IFA-n a Samsung új médialejátszóit, az YP-P2-t, az YP-S5-öt és az YP-T10-et. Elsőként a T10-et kaptuk meg kipróbálásra. Exkluzív tesztünk következik.

2 komment

Címkék: mp3 teszt samsung kipróbáltuk t10


2007.09.06. 21:38

Minden iPhone-tulajdonos visszakap 100 dollárt [Update]

Bigyó Felügyelő

Dawe Winertől és Robert Scobletől jött az infó: most hallották az CNN-en, hogy mindenki, aki túl korán vásárolt iPhone-t, visszakap 100 dollárt. Megjött a megerősítés is. Steve Jobs az Apple honlapján tett közzé egy nyilatkozatot, melyben megérti a sok csalódott korai vásárlót, bocsánatot kér tőlük. De ami fontosabb, mindeki kap egy 100 dolláros keretet, melyet az Apple boltjaiban vásárolhat le.

9 komment

Címkék: apple iphone


2007.09.06. 16:51

Bluetooth van az iPod Touchban? [Update]

Bigyó Felügyelő


A német Apple honlapon találtak egy árulkodó képet. A képen látható iPod Touch jobb felső sarkában van egy apró ikon, a Bluetooth kapcsolatot jelző ikon. Teljes a bizonytalanság, mert a tegnapi eseményen nem jelentettek be hasonlót. Vagy ez lesz a meglepetés vagy túlbuzgó volt a grafikus. Néhány hét múlva kiderül.

Update 1: Az Apple szóvivője azt mondta a Boing Boing Gadgetnek, hogy nem lesz Bluetooth az iPod Touchban. A fent látható kép a kis ikonnal nem hivatalos Apple-fotó.

komment

Címkék: apple mp3 ipod bluetooth ipod touch


2007.09.06. 11:15

Európában megint drágább az iPod

Bigyó Felügyelő


A minket érdeklő legfontosabb kérdés, hogy az új széria mikor lesz kapható Magyarországon, de legalábbis Európában. Az itthoni Apple honlapja még nem frissült, de abból kiindulva, hogy Németországban és Ausztriában már megvásárolhatók az új termékek, valószínűleg itt is csak idő kérdése. Európában egyébként 299 euróba (76 ezer forint) kerül az iPod Touch 8 GB-os változata és 399 euróba (100 ezer forint) a 16 GB-os. A 4 GB-os iPod nano 149 euróba (38 ezer forint), a 8 GB-os 199 euróba (50 ezer forint) kerül. A Shuffle 79 euró (20 zer forint).

Az árakból kiderül, hogy megint az amerikaiak jártak jól, ott sokkal olcsóbban vásárolhatók meg a kütyük. A 8 GB-os iPod Touch például forintra átszámolva 76 ezer forintba kerül, ennyiért az Egyesült Államokban 16 GB-osat kaphatunk (399 dollár=75 ezer forint). A 16 GB-os változatért pedig 100 ezer forintba kerül Európában.

11 komment

Címkék: apple mp3 ipod iphone ipod touch


2007.09.06. 11:07

Visszajár a pénz az iPhone-tulajdonosoknak

Bigyó Felügyelő


Olcsóbb lett az iPhone. Jó hír ez mindenkinek, aki még nem vett iPhone-t. Bosszankodhatnak azok, akik voltak olyan meggondolatlanok, hogy az utóbbi néhány hétben Apple-kütyüt vettek. Nézzük, mi is történt. Az iPhone 4 GB-os változatát például nem fogják árulni, utolsó darabjait 299 dollárért árulják, amíg a készlet tart. Ha az elmúlt két hétben (14 napban) vette valaki 8 GB-os iPhone-ját, visszakap kétszáz dollárt az árából. Aki 4 GB-osat vett, a visszaviheti, kicserélik egy 8 GB-osra és visszakap 50 dollárt.

Közben megjelentek az első gyorstesztek az iPodokról. Az Engadget szerint az iPod Touch vékonyabb, mint az iPhone. Kezelőfelülete majdnem ugyanolyan, nekik mégis kicsit nehézkesebbnek tűnt. A Gizmodo bloggere, Jason Chen szerint a fülhallgató bemenet nem süllyesztett, mint az iPhone-nál (ugye annál az a gond, hogy nem haszálható minden fülhallgatóval).

komment

Címkék: apple mp3 ipod iphone ipod touch


süti beállítások módosítása