Bigyóblog

2007.11.16. 13:49

Mégsem lesz nagyobb a szuperolcsó laptop

Bigyó Felügyelő


Valami kommunikációs zavar lehet az Asus felsővezetői között. Egy nappal azután, hogy a cég német vezetője megerősítette, hogy a 8GB-os verziót 10 inches kijelzővel dobják piacra 2008 elején, a cég hivatalosan ma cáfolja ezt. Vagyis a hivatalos álláspont most egyelőre az, hogy a 8GB-os Eee kijelzője is 7 inches lesz, mint az összes többi változaté. Egyelőre, mert holnap még kiderülhet az ellenkezője, és elképzelhető, hogy a német szóvivó csak kikotyogta azt, amit még nem kellett volna. Mondjuk nem meglepő a zavar, magának a minilaptopnak a piacra dobása körül is egymásnak ellentmondó információk jelentek meg szinte egyidőben. De legalább a fekete szín igaz.

És a végére még egy hír az Eee-vel: a hírek szerint sikerült feltelepíteni a Mac OS X Leopardot a minilaptopra. Igaz, elég lassan fut. Itt a leírás, hogyan kell.

1 komment

Címkék: mini minipécé asus eee


2007.11.16. 13:35

Távirányítós űrhajós

Bigyó Felügyelő


Távirányítós autók és hajók helyett mennyivel viccesebb, amikor repülőket irányíthatunk. Vagy űrhajósokat. A Robocopter 79 dollárba kerül.
Via GeekAlerts, via tothbenedek

8 komment

Címkék: játék robot távirányító


2007.11.16. 11:22

Lego poháralátét

Bigyó Felügyelő


Nincs vége a Lego kreativitásának, most éppen pohárlátétekkel bűvölnek el minket. A Lego Shopban kapható ez is, négy darab öt dollárért.

2 komment

Címkék: konyha lego


2007.11.16. 08:55

James Bond kamerája

Bigyó Felügyelő


Nem a világ legkisebb kamerája, de elég kicsi ahhoz, hogy bárhol titokban tudjunk fényképezni vele. Alig 18 gramm nehéz, és gond nélkül elrejthetjük egy cigarettás dobozba a cigik mellé, vagy az üres rágóspapírba. A kamerát USB-n keresztül tölthetjük, két órányi videót is fel tud venni egy feltöltéssel. Akár 2GB-os microSD-kártyát is tehetünk bele. Az ára 349 dollár.

3 komment

Címkék: mini fényképezőgép


2007.11.15. 20:46

Itt a gőzgépes iPod

hírbehozó

Kicsit unalmasak már a futurisztikus iPod bugyik? A gumi tokok, cuki iPod-zoknik, neonszínű karpántok? Akkor ideje igazi súlyt adni legjobb zenei ízlésű útitársunknak:

A Steampunk iPod-bőr tényleg punk! És nem csak azért, mert olyan, mintha nekünk már akkor is lett volna iPodunk, amikor még a rádió is csak ködös, futurista vágyálom volt. 15 dollárt megér minden gőzgépfetisiszta geeknek.

via bb

10 komment

Címkék: apple ipod


2007.11.15. 19:46

Fekete Asus Eee is lesz

Bigyó Felügyelő


Lassan minden napra van egy bejelentés az Asus minilaptopjáról, most éppen az, hogy fekete színben is kapható lesz. Ami még jobb, hogy a fekete nem lesz drágább a fehérnél. (Nem úgy, mint mondjuk az Apple-nél.)

2 komment

Címkék: mini minipécé asus eee


2007.11.15. 17:15

Stresszoldás, kreatívan

hírbehozó

Kottke-nál találtam rá Kelly Dobson találmányaira. Legutóbb olyan turmixgépet fejlesztett, mely az emberi hörgésekre, búgásokra, sikításokra figyelve forgatja pengéit. Kiváló feszültséglevezető eszköz még a Sikolytest. Én már renngetegszer gondoltam arra, hogy olyan helyen is jó lenne kiadnom magamból a felesleges feszültséget, ahol ez nem való. Buszmegállóban az ember nem szívesen ordítja el magát, ha sms-t kap egy gyengeelméjű ismerősétől, aki huszadszorra sem értette meg, hogy a Deák utca nem a Deák térnél van.

Nem sorolom fel az összes élethelyzetet, ahol ez az eszköz kiváló szolgáltatot tehetne. Inkább csak irigykedem, hogy nem nekem jutott eszembe.

Amúgy a Sikolytestben nem is az a legjobb, hogy némán tudjuk világgá üvölteni dühünket, hanem hogy ezt az üvöltést el is tárolja nekünk az okos kis gép, így ha megfelelő helyre érünk (mondjuk egy kietlen tisztásra, néptelen utcára), végre szabadjára engedhetjük tömlőcbe zárt dühünket. Valahogy így.


3 komment

Címkék: relax eszement


2007.11.15. 16:17

Jön a wifis HDTV

Bigyó Felügyelő


Wifis HDTV-t fejlesztett ki az LG, az elsőt ebben a kategóriában. Így drót nélkül is meg tudjuk nézni a tévén például a streamelt videókat, ami jelentősen kényelmesebbé teszi életünket. Arról még nincs hír, mikortól kapható és mennyibe kerül majd.

4 komment

Címkék: tv wifi wireless lg


2007.11.15. 10:38

Gyönyörű wireless töltő

Bigyó Felügyelő


A Visual Desktop Charger egy szépen kialakított változata a wireless töltőknek. A töltöttség mértékét a fények mutatják: akkor van feltöltve a kütyü, ha a fénytó eléri a két madarat. Egyelőre még csak koncepció, a Yankoo Desingtól.

1 komment

Címkék: dizájn töltő


2007.11.14. 16:43

Világító virágtartó

Bigyó Felügyelő


Egy teljesen szokványos, fehér színű cserépnek tűnik. Egészen addig, míg be nem kapcsoljuk, ekkor ugyanis elkezd különböző színekben világítani. Kissé drága, 34 fontért kapható.

komment

Címkék: lámpa


süti beállítások módosítása