Bigyóblog

2007.11.23. 14:46

Hívd fel a kulcsod!

Bigyó Felügyelő


Két dolgot szoktunk elkeverni az életben: a mobilt és a kulcsokat. Az I Call Me segítségével elég csak az egyiket felkutatni, a másikat felhívhatjuk. Vagyis ha megvan a telefon, felhívjuk a kulcsokat, a ráakasztott kütyü pedig hangosan jelez, hogy meg is találjuk. Ha pedig a kulcsot találjuk meg előbb, akkor megnyomjuk a gombot a kütyün, az pedig felhívja a mobilt. És már csak arra kell ügyelni, hogy ne néma üzemmódba veszítsük el a mobilt.

20 komment

Címkék: mobil kulcs


2007.11.23. 12:35

Rövidhírek

Bigyó Felügyelő

Az Acer azt fontolgatja, hogy Eee Pc-riválist készít - írja a Prohardver. A csapat már megvan, a munka még nem kezdődött el, így még jó sokat kell várni, míg beindul a verseny.

Boy Genius hosszabb tesztben hasonlítja össze a ma megjelent BlackJack II-t és a Motorola Q9-et.

A Sony megint cáfolja a megint felröppent pletykákat, hogy a PlayStation Phone-on dolgoznának vagy hogy a közeljövőben piacra dobnának egy ilyen készüléket.

A Mobilaréna pedig tesztelte az LG új alsóközépkategriás mobilját, a KE500-at. A tesztelő kifejezetten jó készüléknek tartja:
"Jól néz ki, közepes anyaghasználat jellemzi, szolgáltatáskínálata rendben van, elképesztően gyors, azonban a kamera és a zenelejátszó lehetne jobb."

2 komment

Címkék: napi hirek


2007.11.22. 17:53

Fekete pénteken jön a BlackJack II

Bigyó Felügyelő


Holnaptól kapható majd a Samsung új mobilja, a BlackJack II. névre keresztelt i600-as utód. A mobilt már régen várják az erre fogékonyak, a Windows Mobile 6 Standard alapú mobilban szinte minden van, ami kell: HSDPA, bépített GPS, wifi, két megapixeles kamera, Qwerty billentyűzet kijelzője 320x240-es. A Samsung Black Fridayre időzítette az árusítását az Egyesült Államokban, 150 dollárért adják az AT&T hálózatában, két éves szerződéssel. A Gizmodón olvashattok egy gyorstesztet a BlackJack II-ről.

1 komment

Címkék: mobil samsung blackjack


2007.11.22. 14:01

A sokarcú szék

Bigyó Felügyelő


Justin Porcano dizájner úgy alkotta meg a széket, hogy bármilyen hangulatban használható legyen. Ha közel akarunk lenni ha távol akarunk lenni, ha csak tévét akarunk nézni - minden helyzetre alakítható.

2 komment

Címkék: dizájn szék


2007.11.22. 11:42

Csináld magad gyümölcsgyertya

Bigyó Felügyelő


Csak egy kis szerkentyű kell és bármilyen gyümölcsből készíthetünk hangulatos gyertyákat, legyen az alma, körte, dinnye, narancs. A gyertyakészítővel kivágjuk a formát, beleteszünk a gyümölcsbe egy mécsest és kész is. Itt egy videó arról, hogyan is működik.

5 komment

Címkék: gyertya karácsonyra


2007.11.22. 10:32

Napi kütyühírek és tesztek

Bigyó Felügyelő

- Sokakat érdekel, hogy az Asus Eee PC csak olcsó vagy használható is valamire? A Prohardver megadja a választ, nekik bejött a szuperolcsó minilaptop.
"Formája miatt sokkal jobban használható, jelentősen olcsóbb, de mégsem hat ócskának. Alapállapotban egy olyan rendszerrel érkezik, ami kielégíti az átlagfelhasználók igényeit, de mögötte ott rejtőzik a komolyabb felület is."
Itt olvashatjátok a tesztet.

komment

Címkék: napi hirek


2007.11.22. 09:58

Az ultimate kütyükereső

Bigyó Felügyelő

Ervin megtalálta a keresőt, melyre mindig is vágytunk. A Retrevo műszaki cikkekre, leírásokra, tesztekre keres. A találatokat elhelyezi egy ár/minőség koordináta rendszerben, megkönnyítve a kutakodást. Kipróbáltam, nagyon jó.
Via Kispad

1 komment

Címkék: kütyü


2007.11.21. 18:50

Babanevek scifi-rajongóknak

Bigyó Felügyelő

Milyen nevet adjon a gyerekének az elvakult scifi-rajongó? Segítséget nyújt ebben a ThinkGeeken kapható könyvecske, a . Van néhány szokványos név is, mint például Leia (Star Wars), James (Star Trek), Neo (Mátrix). Hardcore rajongók azonban választhatnak egzotikusabb neveket is: Anakin, Barbarella, Beldar, Tron, Zardos. És utána már csak azt kell elérnie a szülőnek, hogy a gyerek szeresse is a filmet vagy sorozatot, melyből nevét kapta.

11 komment

Címkék: könyv sci fi


2007.11.21. 14:40

Hűségnyilatkozat nélkül is kapható az iPhone Németországban

Bigyó Felügyelő

A T-Mobile lehetővé teszi, hogy kétéves hűségnyilatkozat nélkül is megvásárolhassák Németországban az iPhone-t. Igaz, az ára több mint duplája lesz, mint a hűségnyilatkozattal megvásárolható daraboké. A kártyafüggetlen iPhone 999 euróba (több mint 250 ezer forint) kerül majd, a hűségnyilatkozatos továbbra is 399 euróba. A T-Mobile azután engedett, hogy egy német bíróság megtiltotta, hogy csak hűségnyilatkozattal árulják az Apple mobijait. Szerintük ezzel a lépéssel eleget tesznek a bírósági végzésben foglaltaknak, míg nem tisztázódik pontosan a jogi helyzet.

A T-Mobile azt is bejelentette, hogy a vásárlók függetleníthetik a telefont, ezt megtehetik azok is, akik november 19. után (vagyis a bírósági döntés után) vásároltak a készülékből. Vagyis ezentúl bármilyen hálózaton használható a mobil. Itt a legális kártyafüggetlen iPhone.

10 komment

Címkék: mobil apple iphone deutsche telekom


2007.11.21. 12:46

Álombillentyűzet

Bigyó Felügyelő


Itt feleslegesek a szavak. Karácsonyra meglepetésnek, édesszájú geek ismerőseinknek.

12 komment

Címkék: karácsonyra billentyűzet


süti beállítások módosítása