Bigyóblog

2007.12.01. 10:21

Magyar diák nyerte az Electrolux Desing Lab versenyét

Bigyó Felügyelő


Szabó Levente nyerte meg az Electrolux Design Lab 2007 versenyét az E-wash koncepcióval, mely egy olyan mosógép, mely mosódióval mos mosópor helyett. A mosódiót Indiában már évszázadok óta használják. Henrik Otto, az Electrolux dizájn részlegének vezetője azt emelte ki a díj kihirdetésekor, hogy az ötlet nagyszerűen ötvözi az ősi és a modern technikát. A verseny első helyezettje ötezer eurót kap és hat hónapot tölthet az Electrolux dizájnközpontjában.

54 komment

Címkék: dizájn fejlesztés


2007.12.01. 10:04

Hőérzékeny On/Off bögre

Bigyó Felügyelő


A fekete színű bögre színe és a rajta lévő OFF felirat is ON-ra változik, amikor forró italt teszünk bele.

6 komment

Címkék: konyha bögre


2007.11.30. 16:59

32 GB-os flashmemóriával jön az új Zen

Bigyó Felügyelő


A Creative megerősítette, hogy a következő Zen médialejátszban 32GB-os flashmemória lesz. A várható megjelenés nagyjából 2008. második negyedéve.

10 komment

Címkék: mp3 creative zen


2007.11.30. 14:09

Tedd a fekete lyukba a mobilod!

Bigyó Felügyelő


Úgy néz ki, mint egy átlagos és unalmas mobiltartó. De nem teljesen az. Illetve az egyik zsebe teljesen hagyományos. De ha a másikba tesszük a mobilt, akkor elérhetetlenné válunk, mert a zseb valahogy blokkolja a jeleket. Azoknak ajánlott, akik soha nem kapcsolják ki a telefont. Használható mondjuk moziban, esküvőn, sajtótájékoztatón.

19 komment

Címkék: mobil tok


2007.11.30. 11:28

Az új Vista

Bigyó Felügyelő


Sok szót nem vesztegetünk erre, a kép magáért beszél. :)
Köszönöm, don B

12 komment

Címkék: microsoft


2007.11.30. 08:40

Kínában boltokban kapható a feltört iPhone

Bigyó Felügyelő


Nemrég kaptunk egy levelet Kínában tartózkodó olvasónktól, hogy ott nem a parkolókban árulják a feltört iPhone-t, hanem a legforgalmasabb utcákbank lévő üzletekben. A kínai kapcsolatunk levele és képek a tovább után.

3 komment

Címkék: mobil apple kína iphone


2007.11.29. 19:50

Fémpénztárca paranoiásoknak

Bigyó Felügyelő


A alumíniumból készült pénztárcába hat különböző bank- és hitelkártyát tehetünk, hogy aztán egy gombnyomásra kiadja nekünk, amikor szükségünk van a plasztikra. A pénztárca egyébként kicsi és vékony, 10x6,5 cm. Az egyik oldalán papírpénzt is el tudunk helyezni. Az ára 38 dollár.

3 komment

Címkék: pénztárca


2007.11.29. 16:27

A post-it jövője

Bigyó Felügyelő


Post-it-ot mindenki használ, de legalábbis a többség. A Yankoo Desing most továbbfejlesztette Arthur Fry találmányát, megalkotva a Pock-it-et. A lényeg, hogy a papír három oldala ragad, így egy kis zsebet kapunk, melybe papírt, pént, névjegykártyát tehetünk. Egyelőre még csak koncepció, de annyira egyszerű a megvalósítása, hogy valószínűleg hamarosan találkozunk vele a boltokban.

23 komment

Címkék: fejlesztés concept


2007.11.29. 13:05

Sony Reader vs Amazon Kindle

Bigyó Felügyelő


Wilson Rothman a Gizmodótól hasonlította össze a két ebook-olvasót. A két olvasó kijelzője pontosan ugyanakkora és ugyanazt az E-Ink technológiát használják. Méretre viszont a Sony Reader kisebb. Wilson szerint nagyon kényelmes olasni rajta (sokkal jobb, mint laptopon, de ebben ugye nem is kételkedett senki). A Kindle-en finomabban jelennek meg a betűk és hat féle betűtípusbl választhatunk, míg a Readeren csak háromból. Mindkét olvasón lehet állítani a betűméretet.

A Readeren képeket is nézegethetünk és zenét is hallgathatunk, a Kindle-ben nincsenek meg ezek a funkciók. Ugyanakkor a Readerre csak a hozzá kapott szoftverrel tölthetünk fel könyveket, és az eBook Library csak Windows alatt használható.
Bővebben a Gizmodón.

10 komment

Címkék: sony ebook amazon kindle


2007.11.29. 11:05

AT&T: jövőre jön a 3G-s iPhone

Bigyó Felügyelő

Steve Jobs azt mondta nem olyan régen, hogy csak idő kérdése, hogy olyan akkumulátort fejlesszenek, mely elegendő ideig bírja a 3G-vel. Emlékszünk ugye, ezzel magyarázkodott, amikor rákérdeztek, miért nem 3G-s a készülék. Pontos időpontot persze soha nem mondott, így csak találgatni lehetett. Az AT&T vezére, Randall Stephenson ennél egy kicsit többet árult egy Santa Clara-i találkozón: "jövőre megkapjátok". Ez persze nem sok és nem hisszem, hogy a "jövőre" azt jelenti: "tavasszal". Inkább az év végére tippelnék.

komment

Címkék: mobil apple iphone at&t


süti beállítások módosítása