Bigyóblog

2007.02.09. 23:10

Illatos pendrive

Bigyó Felügyelő


Ha már semmi mást nem tűrünk meg a környezetünkben, csak az elektronikus kütyüket, akkor az Aroma Usb-t nekünk találták ki. Amikor bedugjuk a számítógépbe, a hagyományos illatosító izékhez hasonlóan, beillatosítja az egész helységet. Több féle színben és illatban kapható.
(Via everythingusb)

komment

Címkék: usbigyók gagyi


2007.02.09. 13:52

Paranoiásoknak: iPod-zár

Bigyó Felügyelő

Igazi csemegével lephetjük meg paranoiás iPod-tulajdonos ismerőseinket. Ha jó értjük a GeekStuff4U által árult kütyü működési elvét, akkor csak a számkód birtokában tudunk számokat feltölteni mp3-lejátszónkra. A biztonságért fizetni kell, az iPod-zár 68 dollárba (13 ezer forintba) kerül.

komment

Címkék: mp3 biztonság ipod


2007.02.09. 09:40

Fülhallgató-ékszer

Bigyó Felügyelő

Mert a fülhallgató manapság már nem csak egy célt, a zenehallgatást szolgálja. Majdnem ugyanolyan fontos, hogy néz ki. Ezek a rózsaszín, kövekkel díszített fülhallatók 30-35 dollárért kaphatók.
(Via Akihabaranews)

komment

Címkék: fülhallgató ékszer


2007.02.08. 19:35

Tíz tévhit a Vistáról

Bigyó Felügyelő


A TechRepublic írói összegyűjtöttek tíz általánosan elterjedt tévhitet a Vistáról, hogy aztán jól megcáfolhassák. A cáfolatokat és magyarzatokat megtaláljátok a kattintás után. (Zárójelben néhány megjegyzés tőlünk)

1. Vadiúj, high-end gépet kell venni (ezt mi is cáfolhatjuk, középkategóriás gépen is simán elfut, még az Aero is)
2. A Vista megoldja az összes biztonsági problémát
3. A Vista kevésbé biztonságos, mint az XP SP2
4. Az egyetlen újdonság a Vistában, hogy eye candy, vagyis szép (valóban szép, de azért találtunk néhány remek újítást)
5. Két operációs rendszert tudunk egyszerre futtatni a gépünkön (nem próbáltuk)
6. A Vistához Office 2007-et kell használni - másik verzió: adják hozzá (persze nekünk sincs Office 2007-ünk, sőt, a régi Office-t használjuk)
7. A legtöbb régi alkalmazás vagy periféria nem működik Vistával (van néhány kompatibililitási probléma, de a legtöbb alkalmazás fut Vistán. És folyamatosan jönnek az ápdétek)
8. Ha kétmagos gépünk van, a Vista Prémiumot kell megvenni
9. Nem tudunk nem eredeti zenefájlokat lejátszani Vistán (ez persze nem igaz)
10. A Vista sokkal többe kerül, mint az XP (Ezt ugye az Egyesült Államokra érti, nem az itthoni árakra)

1 komment

Címkék: microsoft vista


2007.02.08. 14:00

Beszélő bögre

Bigyó Felügyelő

Sörimádóknak találták ki a beszélő bögrét. Három mondatot ismételget sörözés közben: "Cheers!", "Your beer is running dangerously low", "Refill immediately – danger of sobering up" - ez utóbbit szirénával is megerősítve. Soha nem lesz üres a poharunk, 28 dollárért.

komment

Címkék: konyha bögre


2007.02.07. 20:41

Betiltanák az utcai zenehallgatást New York államban?

Bigyó Felügyelő


Egészen elképesztő ötlete támadt egy New York-i szenátornak. Carl Kruger azt találta ki, hogy New York állam nagyobb városaiban tilos lenne a zenehallgatás mp3-lejátszóval, egészen pontosan fülhallgatóval a füledben. A tilalom megszegőinek száz dollár bírságot kellene fizetni. Az ok: az emberek figyelmetlenek zenehallgatás közben. Ja, telefonálni sem lehetne, mert az éppen olyan veszélyes. Nem meglepő, hogy az összes New York-i blogger felhördült a hír hallatán. Az Engadget egyenesen arra buzdít, hogy az emberek mailben tiltakozzanak a szenátornál.

komment

Címkék: mp3 tilos


2007.02.07. 12:59

Luxusdiktafon a Sonytól

Bigyó Felügyelő

Elég, ha csak annyit mondunk, hogy cédé-minőségben vesz fel a Sony új diktafonja, 512 Mb, illetve 1 Gb-os változatban kapható, újratölthető elemekkel usb-ről is tölthető. Az egy gigás (CD-SX77) változat több mint 17 órányi beszélgetést vesz fel egy szuszra.
(Via Akihabaranews)

komment

Címkék: cd sony diktafon


2007.02.07. 09:19

Vízbiztos fülhallgatók

Bigyó Felügyelő


Mert mi igenis a kádban, a víz alatt akarunk zenét hallgatni. Meg akkor, amikor úszunk a tengerben (najó, télen a medence is megteszi). Szóval eddig nem hódolhattunk furcsa hóbortunknak, de ennek állítólag vége. Az Aquapac száz százalékig vízálló fülhallgatót fejlesztett ki, ráadásul tökéletes hangzást is ígérnek. Tíz méteres mélységig bírják meghibásodás nélkül. Ezt ki kell próbálni.
(Via CrunchGear)

1 komment

Címkék: fülhallgató


2007.02.06. 22:35

Fapados usb-elosztók

Bigyó Felügyelő

Igazi elosztó alakú usb-elosztót dobott piacra a japán Elecom cég. Megjelenésében olyan, mintha gyerekjátékot fognánk a kezünkbe: színes műanyag, semmi több. Pedig nélkülözhetetlenné válik, főleg régebbi számítógépeknél, melyekbe még csak egy-két usb-portot szereltek. Egészen rövid kábellel csatlakozhatjuk a géphez, de ugye elosztáshoz nem is kell hosszabb. Rengeteg színben kapható: pirosban, kékben, fehérben, feketében és halványzöldben.
(Via Akihabaranews)

komment

Címkék: usbigyók elosztó


2007.02.06. 10:08

Puzzle-ébresztés

Bigyó Felügyelő

Ébreszőóra-sorozatunk újabb állomásához értünk. Mostani játékosunk azzal megy az idegeikre, hogy addig nem hagyja abba a sípolást, míg össze nem szedjük a szoba négy sarkába szóródott darabokat, és nem rakjuk össze a puzzle-t. 59 dollár. Most őszintén, hát nem jobb a szundi?
(Via Übergizmo)

komment

Címkék: óra ébresztőóra puzzle


süti beállítások módosítása