Bigyóblog

2008.09.09. 19:06

Mit jelent be Steve Jobs? - Live

Bigyó Felügyelő

 Na, nézzük, mit fog bemutatni az Apple, igazak-e az elmúlt napokban megjelent pletykák. A Gizmodo és az Engadget segítségével követjük itt is az esményeket.

 

Ma minden a zenéről fog szólni, elsőként az iTunesról beszél az Apple-vezér. Az iTunes store-ban hd-videók is letölthetők, három dollárért. Persze Amerikában, ez itthon minket megint nem érint.

 

Az iTunes 8 újdonságai: újfajta böngészés, Genius. A Genius a hallgatott zenék alapján újakat ajánl (pont mint a Lastfm).

Bejöttek a pletykák, 120 gigás lesz az iPod Classic és 249 dollárba kerül.

Az új nanót is bemutatta, ez is olyan, amilyenre a pletykák alapján számíthattunk. Vékony, lekerekített, kijelzője elfoglalja az előlap felét. Filmeket is nézhetünk, ha elfordítjuk a lejátszót (mint az összes hasonló készüléken).

Steve Jobs szerint ez a legvékonyabb iPod. Az aksija is egészen sokáig bírja, 24 órás zene- és 4 órás filmlejátszást. (Ez úgy tűnik, nem változott.)

Nagyon sok színben kapható majd. A 8 gigás változat még ma, a 16 gigás jövő héten (vagy akár még a hétvégén) kerül a boltokba. A kisebbik 149 dollárba kerül, a nagyobbik 199 dollárba.

 

Új kiegészítőket is bemutatnak, mikrofont és fülhallgatót. A mikrofont például a nanóval is használhatjuk, ezzel diktafonná alakítva. Lesz ezekben még hangerőszabályozó, előre-vissza-gomb is. Októbertől kapható majd 29 dollárért.

Az iPod Touchot is újradizájnolták. Vékonyabb és lekerekítettebb külsőt kapott. A Touchba beépítették az iPod+Nike funkciót is. Hangfalakat is kapott, illetve hangerőszabályozót a oldalában.

Több játékot is bemutattak a Touchra és iPhone-ra, például egy focis játékot, a Real Soccer 2009-et. És a Need for Speedet. Hm, a játékfanok biztos örülnek, játékgépet csináltak az iPod Touchból.

 

A 8 gigás iPod Touch 229 dollár lesz, a 16 gigás 299 dollár, a 32 gigás pedig 399 dollár. Mindegyik modell mától megvásárolható.

 

És hogy az iPhone se maradjon ki. Pénteken jelenik meg a 2,1-es firmware, mely sok bugot javít ki.

(Egy koncerttel szakították meg/vagy fejezték be az eseményt. Jack Johnson játszott, az ő számait töltötték le a legtöbbször az iTunesról.)

 

Hát, az idén elmaradt a One more thing.


18 komment

Címkék: apple


süti beállítások módosítása