Bigyóblog

2008.11.11. 07:55

Teszt: a kétkártyás Samsung

Bigyó Felügyelő

Vendégbloggerünk, Mad Professor próbálta ki a Samsung D880-as mobilt. A telefon egyszerre használ két SIM-kártyát, nézzük hogyan:

 

A két kártya között nagyon könnyen és egyszerűen lehet váltani. Ha viszont megváltoztatod az elsődleges sim-et, akkor újraindul a telefon. Ide tartozik, hogy indításnál lassan tölt be, gondolom a két kártya betöltése kicsi lassú.

A hangminőségre nekem nincs panaszom, mindkét kártyán rendesen hallom a hangot.

A hívásoknál az tetszett, hogy ha rákattintunk valamelyik számra és ott a részletes adatokat nézzük (ahol pl. meg tudjuk nézni mikor volt a hívás), akkor egyszerű lefelé lépdeléssel az összes korábbi beszélgetést megtalálhatjuk.

Az jó poén, nem tudom mindegyik új telón van-e, hogy a híváslistából bárkit egy kattintással "elutasítási listára" tehetünk. Tiltott számot egyébként az sms-hez, mms-hez is beállíthatunk. Amíg az mms-nél be lehet állítani, hogy a fogadás automatikus, vagy manuális legyen, esetleg elutasító legyen, addig az sms-nél csak a küldést és a tiltott számokat lehet.

Az is érdekes volt, hogy az automatika az sms beállításoknál a másodlagos kártyának adott maximális érvényességet, az elsődlegesnek egy hetet.

A telefonkönyvben a szokásos beállítások: több telefonszám hozzáadása egy névhez, e-mail, cím, saját kép, illetve hívóhang, jegyzet, csoporthoz adás. Mondjuk ennél több nem kell. A naptárban sincs semmi extra, a szokásos használható.

Vaku nincs, de a fényképezésnél be lehet állítani, hogy legyen éjszakai felvétel, a videóban viszont nem. Az éjszakai felvétel egész jó minőségű.

Az aksi négy-öt napig bírta normál használat mellett.

A diktafonnal egy órányi beszélgetést tudunk felvenni, jó felvételt akkor készít, ha a szánkhoz emeljük. Kicsit nagyobb távolságból (mondjuk fél-egy méter) már nagy csöndre van szükség, hogy megmaradjon vmi.

Ugyanarra a halózatra csak az egyik kártyát képes felrakni. Vagyis ha éppen olyan helyen jársz ahol mondjuk nincs 900 Mhz csak 1800, akkor csak az egyik kártya működik. Szóval ahol van mind a kettő ott az elsődleges kártya a jobb minőségű 1800 as frekvenciára áll fel, a masik pedig a régi (gyengébb) minőségű 900 Mhz hálózatra.
 
Az sms-nél a szokásos Samsung: alapból 160 karakter, de ha ékezetet használunk, akkor csak 70. Aki használja, az tíz szövegsablonból válogathat.


14 komment

Címkék: mobil teszt samsung kipróbáltuk


süti beállítások módosítása