Bigyóblog

2008.03.02. 09:11

Top 10 nosztalgia kütyü

Bigyó Felügyelő


Sokan és sokszor készítettek toplistákat régi elektronikus kütyükről, most egy újabbat mutatunk be. A szobaméretű számítógépektől a válogatáskazettákon keresztül egészen kvarcjátékokig. Itt a lista. Nektek melyik tetszik a legjobban?

5 komment

Címkék: retro


2008.03.01. 14:58

Hello Kitty jégkockakészítő

Bigyó Felügyelő


Régen nem írtunk Kittyről, most gyorsan pótoljuk. Hello Kitty jégkockakészítőket találtunk 11 dollárért. Bármelyik gyerekzsúrt feldobja.

2 komment

Címkék: konyha hello kitty jég


2008.03.01. 09:41

Agresszív kávésbögre

Bigyó Felügyelő


A kávésbögre és a boxer keveréke, csak koffeinfüggőgnek. A Mug! két változatban kapható, fiús-véres és lányos-pillangós. Nyolc héten belül megvásárolható lesz. Ja, jó reggelt! :)

8 komment

Címkék: dizájn konyha bögre


2008.02.29. 15:56

A Lenovo tervezte az olimpiai fáklyát

Bigyó Felügyelő


A Lenovo tervezte meg az olimpiai lámpást és kandelábereket. A lámpás fogja az Olympiában meggyújtott olimpiai lángot őrizni, míg városról városra jár a váltófutás idején. A futás alatt érintett városokban a nap utolsó fáklyahordozója gyújtja meg a kandelábereket az ünnepléskor.
A történészekkel és antropológusokkal megerősített Lenovo csapat az olimpiai kandelábernél a Mennyek Templomát is ihlető "kerek Mennyország és négyszögletes Föld" filozófiai koncepcióját alkalmazta a tervezés során. Míg a kandeláber formája a tipikus kínai bronzkori üstök formájára emlékeztet, az ötvenhat gravírozott örvénylő felhő a korszerűség érzetét kelti, és Kína ötvenhat etnikai csoportja előtt tiszteleg. A kandeláber talapzata négy lábával és nyolc oldalával azt jelképezi, hogy a 2008-as pekingi olimpiai játékokra a világ minden tájáról várják a látogatókat. Az olimpiai kandeláber 130 cm magas, amely a váltófutás 130 napját szimbolizálja, mélysége pedig 29 cm, ami a 29. nyári olimpiát jelképezi.
A 2008-as olimpiai fáklyára a Lenovo "Ígéret felhője" motívumát háromszáz téma közül választotta ki. Ezt a fáklyát fogják a hordozók végigvinni a világon az olimpiai fáklyaváltón, míg el nem ér Pekingbe.

3 komment

Címkék: lenovo olimpia


2008.02.29. 13:29

Toaster telefon

Bigyó Felügyelő


A Toaster Phone egy brazil dizájer, Renata Quintela ötlete. Hogyan is működik: a kenyérpirítóba tesszük a mobilt, így töltjük fel a készüléket. Amikor bejövő hívásunk van, a telefon kiugrik, mint a kész pirítós.

8 komment

Címkék: mobil dizájn toaster


2008.02.29. 09:27

Házi iratmegsemmisítő

Bigyó Felügyelő


Hogy miért jó egy iratmegsemmisítő, arról már írtunk. Most találtunk egy annál is jobb módszert, a Ziszort. Kicsi, kézi, négy darab AA elemmel működik. Egyszerre öt papírt tehetünk bele, hogy szétvagdalja. Negyven dollárba kerül, de persze csak az Egyesült Államokba szállítanak.

6 komment

Címkék: iroda iratmegsemmisítő


2008.02.28. 16:26

Ingyen iPhone minden elsősnek

Bigyó Felügyelő


Az Abilene Christian University úgy döntött, hogy minden felvételt nyert elsősnek ingyen ad egy iPhone-t. Egyrészt azért, hogy ezt az egyetemet válasszák. Másrészt, hogy ezen keresztül tartsák a kapcsolatot a diákokkal, értesítést kapjanak a házi feladatokról. Állítólag már 15 alkalmazást ki is fejlesztett az egyetem. Vajon hányan lesznek, akik csak ezért jelentkeznek oda?

9 komment

Címkék: iphone


2008.02.28. 12:17

Polaroid digikeret

Bigyó Felügyelő


Február elején jelentette be a Polaroid, hogy bezárja három gyárát és felhagy a kész fényképek technológiájával. De már most hiányzik az embereknek. Már terjed egy olyan digitális képkeret koncepció, mely a jól ismert formára hasonlít. A Polaroid helyében azonnal elkezdeném a gyártását.

1 komment

Címkék: fotó polaroid digitális képkeret


2008.02.28. 09:24

Törölt üzeneteket olvashatunk SIM-kártyáról

Bigyó Felügyelő


Egy olyan kütyüt fejlesztettek ki, mely a SIM-kártyáról hozza elő a már törölt üzeneteket (feltéve persze, ha még a kártyán vannak, vagyis nem írta felül egy fájl). Számítógépeknál már láttunk ilyet, de otthoni használatra szánt SIM-kártyákat olvas kütyüt eddig még nem. A BrickHouseSecurity 150 dollárért árulja a kütyüt. Persze egy ilyen szerkezet nagyon sok problémát felvet, hiszen mások személyes adataiban is kutakodhatunk. De a cég azt mondja, hogy szülőknek szánja, akik gyerekeiket ellenőrzik és munkaadóknak, akik alkalmazottaik céges telefonjait - ezt állítólag szabad az Egyesült Államokban.

4 komment

Címkék: mobil


2008.02.27. 20:29

Március 6: iPhone SDK

Bigyó Felügyelő

Bár februárra ígérte az Apple, hogy kiadja az iPhone SDK-ját, de csak jövő hétre, március 6-ra hívták össze az újságírókat, hogy egy ezzel kapcsolatos bejelentést tegyenek. De ez nem jelenti azt, hogy jövő csütörtöktől nyilvános lesz az SDK. Meglátjuk.
Via CNet

2 komment

Címkék: apple iphone


süti beállítások módosítása