Bigyóblog

2009.12.01. 12:15

A CrunchPadnek vége

Bigyó Felügyelő

Közel voltak ahhoz, hogy elkészüljön a TechCrunch nagy vállalkozása, a netezésre tervezett tablet, a CrunchPad - írja Michael Arrington. A kütyü készen állt arra, hogy bemutassák, legalábbis a demoverziója, órákat ment úgy, hogy nem omlott össze a rendszer. A kezelőfelület elég egyszerű volt ahhoz, hogy a tesztelők különösebb instrukciók nélkül is használni tudják.

 

November 20-án szerették volna nyilvánosan is bemutatni, a gyártást pedig 2010 elején indították volna. Az előrendelések már most elindultak volna. Aztán az egész program összeomlott irigység és hibás kommunikáció miatt.

Sokszor írtunk itt a Bigyóblogon is a CrunchPadről, egy olyan főleg szövegszerkesztésre és netezésre tervezett tabletről van szó, mely elég olcsó ahhoz, hogy sokan meg tudják venni. Másfél évvel ezelőtt kezdődött az egész egy ötletből, hamarosan fejlesztőket, gyártót is találtak a projekthez, minden készen állt ahhoz, hogy tényleg működjön. De mégsem.

Michael Arrington elmondása szerint három nappal a bemutatás előtt, november 17-én a partnercég vezetője küldött neki egy mailt, "nem jó hírekkel". Egyszerűen összefoglalva a levél arról tájékoztatta őket, hogy már semmi közük a saját projektjükhöz. A részvényesek nyomására úgy döntöttek, hogy más csatornákon, a Fusion Garage-on keresztül értékesítik a tabletet.

A probléma az egésszel, hogy a jogok nagy részét még mindig Arringtonék bírják, így jogilag lehetetlen mást megbízni az értékesítéssel.


9 komment

Címkék: tablet crunchpad


süti beállítások módosítása