Bigyóblog

2009.05.22. 09:50

Indukciós bringalámpák

robi

Egészen érdekes dolgot találtam. Nem új dolog, csak nem igazán ismert: biciklire szerelhető elem és dinamó nélküli lámpák.

Ha egy tekercsben vagy mellette változik a mágneses mező, akkor abban áram indukálódik. Ezt az egyszerű dolgot fejlesztette tovább a Reelight úgy, hogy a mágneseket kilapította és a rácsavarozhatóvá tette a bringa kerekére. A tekercset maga a lámpa tartalmazza, úgyhogy semmiféle vezeték nem kell az egészhez, ami persze lehet, hogy nem szerencsés, hiszen így a lámpa a kerékagynál világít.

Persze mindenkinek rögtön eszébe jut, hogy nade mi van akkor, ha megállok a bringával, mondjuk este a pirosnál, akkor rögtön sötétbe és később az árokba borulok? Remek üzleti érzékkel, az alapmodell után következő típus már tartalmaz egy kis kondenzátort, amit tekerés közben töltünk, és állás közben onnan kapja a lámpa az áramot. A legdrágább verzió már nemcsak, hogy állás közben is világít, de tud folyamatos üzemet is (tehát nem villog).

Mindegyik típusból van kicsi, nagy és balos, így minden bringára rá lehet szerelni, akár tárcsafékesre is.

Ha már teljesen belelkesedtünk, és jön a szokásos probléma, hogy csak külföldről lehet megrendelni, akik nem szállítanak ide, hát kellemesen csalódnunk kell: szállítanak magyarországra is, de van magyar forgalmazó is.

Szokás szerint most jön a történet kellemetlen része: két darab állás közben is villogó lámpa, 4 mágnessel 15 ezer forint. Ezt én soknak érzem, de talán még a tűréshatáron belül van, ha hozzávesszük, hogy nem mérgezzük a földet akkumulátorokkal, és a led sem fog soha tönkremenni.

Reelight angol Reelight magyar

 ps: nem, sajnos nem volt még a kezemben, és nem is fizettek érte


24 komment

Címkék: lámpa bringa bicikli indukció


2009.05.21. 17:26

Transformers kütyük

robi

Nemsokára itt a Transformers 2 bemutatója, erre készül több kütyügyártó is. Találtunk két érdekeset:

Ravage Pendrive

Azt kell tudni Ravageről, hogy ő volt az egyik, akit Soundwavehez csomagoltak. Remek volt az a robot: kazettás magnóvá tudott átalakulni, és a hozzá tartozó állat-robotok voltak a kazetták. Mivel 2009-et írunk, és a magnó kazettára már nem nagyon lehet üzletet építeni, ezért most pendriveként kapjuk meg.

Trypticon Laser Mouse

Be kell valljam, ez nekem nem igazán tetszik, kissé bumfordi, de mégiscsak robottá tud átalakulni az egér, ami meg MENŐ. Ő már nem kapcsolódik a Transformers univerzumhoz, mindenesetre azért szórakoztató lehet.

 Forrás: Gizmodo


3 komment

Címkék: usbigyók egér pendrive tranformers


2009.05.19. 16:49

Csütörtök esti Stylewalk

Bigyó Felügyelő

 Ha nincs programod csütörtök estére és szívesen végigjárnád a belvárosi dizájnboltokat, itt a remek alkalom. A Stylewalker night keretében tizenhat belvárosi dizájnüzletet barangolhatsz be este nyoltól éjfélig. Megismerheted a kortárs divat, lakberendezés és iparművészet világát. A boltok éjfélig tartanak nyitva, zenével várják az érdeklődőket. Bővebben ide kattintva tudhattok meg a Stylewalker nightról.

Via Forma


komment

Címkék: dizájn programajánló


süti beállítások módosítása