Bigyóblog

2009.07.10. 16:43

Fél óra alatt kiraktam a Rubik 360-at

Bigyó Felügyelő

Idegőrlő játék, ahogy az Index-videóban fogalmaznak és tényleg falhoz vágtam volna az első öt perc után. Utána azonban valami történt és addig nem tettem le, míg ki nem raktam. A játék lényege: van három műanyag gömbünk és hat kis színes golyónk. A legbelsőbb gömbön egy, a középsőn kettő lyuk van, míg a harmadik, legnagyobb gömbön hat színes ház. A színes gömböket kell a házakba juttatni, persze a pirosat a pirosba, a kéket a kékbe stb. A játékot nehezíti, hogy a belső gömbök alján van egy-egy vasgolyó súlynak, az említett lyukak pedig ezzel szemben vannak - így elég nehéz úgy forgatni, hogy a lyuk lefelé nézzen, hogy ki essen belőle a golyó, mert a súly pont az ellenkező irányba húzza. A megoldás, hogy úgy kell forgatni (néha lassan, néha kifejezetten gyorsan), hogy mégis alulra kerüljön az a lyuk.

Szóval elkezdtem játszani, hat golyót próbáltam kiszabadítani a belső gömbből. Az első kettő tartott a legtovább, aztán úgy tűnik, valahogy ráéreztem a lényegére. Amikor a helyére kerül egy-egy golyó nem is mertem hangosan ujjongani, nehogy elrontsam az addig elért eredményeket. Végül 35 perc koncentráció és forgatás után kijelenthetem, sikerült kiraknom (megoldanom?) az Rubik 360-at. Isteni játék.


32 komment

Címkék: játék rubik kocka


2009.07.09. 14:03

Rachael mindenkit legyőz?

Bigyó Felügyelő

 

A Sony Ericsson androidos mobilja, Rachael mutatkozik be a fenti videóban. Eléggé meggyőző.

Via Gizmodo


4 komment

Címkék: sony ericsson android google phone


2009.07.09. 11:34

Jön az új csoki

Bigyó Felügyelő

Az LG Electronics bejelentette eddigi legnépszerűbb mobiltelefonja, az LG Chocolate következő generációjának kifejlesztését. A készüléket ugyanaz a csapat alkotta meg, amely az eredeti LG Chocolate-et fejlesztette ki. Az LG új Chocolate telefonja az LG Black Label sorozatának negyedik tagja. Az eredeti Chocolate 2006 májusában debütált világszerte, ezt követően pedig a vállalat történetének legnépszerűbb telefonjává vált - olvashatjuk a cég közleményében.


1 komment

Címkék: mobil lg


2009.07.09. 09:14

Rendezett szemét az asztalon

Bigyó Felügyelő

Az összegyűrt jegyzeteknek sem kell azt a hatást kelteni, hogy tele van szeméttel az asztal. Sőt, akár még jól is nézhet ki, ha olyan az egyik oldala, mint egy labda.

Via OhGizmo!


2 komment

Címkék: fun dizájn iroda


2009.07.08. 12:20

Házibarkács: fogkefetartó egérből

Bigyó Felügyelő

Egy régi egér tökéletesen megfelel fogkefetartónak. Csak ki kell belezni és fel kell ragasztani a csempére.

Via Gizmodo


komment

Címkék: egér barkács


2009.07.08. 07:56

Mennyi spagettit főzzek?

Bigyó Felügyelő

Kezdő szakácsoknak elengedhetetlen ez a kütyü, hogy kitaláljuk, mennyi spagettit szórjunk a fofrró vízbe. De még a rutinosabbaknak is jól jöhet néha, ha nem a megszokott számú embernek főznek. Ja, és itthon is kapható.

Via Gizmodo


16 komment

Címkék: konyha


2009.07.07. 12:34

Jön a Sony Vaio netbook [Update]

Bigyó Felügyelő

A Sony Vaio szériája nem az olcsóságáról volt híres, nem is gondoltuk volna, hogy egyszer majd netbook is lesz a sorozatban. De úgy tűnik, mégis. A japán gyártó bejelentette, hogy piacra dobnak egy netbookot. A Sony Vaio W kijelzője 10,1 inches lesz, a szokásos 1,6-os Atom processzor lesz benne és 1 GB memória. Ami vonzóvá teszi, hogy a kijelző felbontása jobb a megszokottnál, 1366x768-as lesz. A Reuters hírei szerint 60 ezer japán jenbe, 629 dollárba kerül majd (ez mai árfolyamon 123 ezer forint), vagyis valamivel drágább lesz, mint a ma kapható netbookok. De a Sonytól megszoktuk, hogy a Vaio sorozatát a többiek fölé pozícionálja árban.

[Update] Immár hivatalos, hogy az Egyesült Államokban augusztustól kapható 499 dollárért. Azt is tudni, hogy 160 GB merevlemez lesz benne, plusz wifi, Bluetooth, két usb-port, webkamera, Ethernet, memorystick/SD-kártya-olvasó. Ez így már egészen vonzónak tűnik, engem főleg a kijelző felbontása csábít. Már csak az európai/itthoni megjelenésre kell várni.

Via Engadget


20 komment

Címkék: sony vaio netbook


2009.07.07. 09:18

Naptáras falióra

Bigyó Felügyelő

Leginkább azoknak való, akiknek nagyon sok napi programja van és mindig elfelejtik. Ezzel az órával csak felírják, hogy mikor mit kell csinálni, hova kell menni, kivel kell találkozni. Ráadásul azzal sem kell törődni, hogy töröljük a már feleslegessé vált feljegyzéseket, ezt megteszi helyettünk az óra. Videó az órárót az Engadgeten.


12 komment

Címkék: óra


2009.07.06. 15:20

Ha földönkívüliek fognák tévéadásaikat

Bigyó Felügyelő

Szóval, ha lenne odakint valaki, aki fogná az tévéadásokat, akkor a Vegán például mostanában tudnák megnézni a Miami Vice első részeit, most láthatnák az Apple Macintosh Superbowl döntőn levetített első hirdetését. A Zeta Reticull lakói sokkal le lennének maradva, hozzájuk csak most jut el a Star Trek legelső évadának első néhány epizódja. De még a legközelebbi csillagnál, az Alpha Centaurin is csak most értesülnének róla, hogy Justin Timberlake letépte Janet Jackson melltartóját. Böngésszetek, érdekes.

Via Newlaunches


6 komment

Címkék: fun


2009.07.06. 10:19

Androidos mobil jön a Nokiától is [Update]

Bigyó Felügyelő

Teljesen átértékelte eddigi stratégiáját a Nokia. A világ legnagyobb mobilgyártója úgy döntött, hogy olyan telefont dob a piacra, melyre telepíteni lehet a Google operációs rendszerét, az Androidot. A Guardian értesülései szerint a mobilt szeptemberben mutatják be a Nokia World konferencián.

A finn mobilgyártó az okostelefonok piacán is szeretne hasonló részesedést szerezni, mint az alsóbb kategóriában. A HSBC adatai szerint a Nokia részesedése az okostelefonok piacán 2007-ben még 47 százalék volt, ez 35 százalékra csökkent tavaly nyárig, majd év végére 31 százalékos volt a részesedés. Ez azért jelent problémát, mert ma már szinte csak az okostelefonok piaca növekszik. 

[Update] A Nokia szóvivője közben azt nyilatkozta, hogy nem igaz a pletyka, ők a Symbiant preferálják.

Via Guardian


5 komment

Címkék: mobil nokia android google phone


süti beállítások módosítása