Bigyóblog

2009.10.04. 10:22

Nyerj smiley párnákat!

Bigyó Felügyelő

Megint játszunk, ezúttal a Bigyóshop ajánlott fel ajándékot. Egy Smiley párnaszettet nyerhet az, aki helyesen válaszol a következő kérdésre.

Hány országban van jelen a Bigyóshop?

A helyes válaszokat a bigyofelugyelo at gmail címre küldjétek el, jövő hét vasárnap délig. A helyes választ beküldők között még vasárnap kisorsoljuk a nyertest. Hajrá!


5 komment

Címkék: játék bigyoshop


2009.10.03. 10:21

Kötött legóemberke

Bigyó Felügyelő

Jó sok munka és tervezés, de az eredmény tökéletes. Maci helyett gyerekeknek.

Via Gizmodo


5 komment

Címkék: játék lego


2009.10.02. 13:49

Kövessetek Twitteren!

Bigyó Felügyelő

Ezentúl Twitteren is követhetitek Bigyó Felügyelő munkásságát. Ott fogunk hírt adni minden teszttermékről, ami érkezett. Lehet kérdezni, javasolni, mit teszteljünk, mit nézzünk meg. Várjuk a jobbnál jobb linkeket is. Ott adunk hírt először a játékokról, eseményekről. Mert ilyenek is lesznek. Egyszóval, kövessetek Twitteren!


2 komment

Címkék: szolgálati közlemény


2009.10.02. 11:35

A 800 ezer HD-tévé országa

Bigyó Felügyelő

Együttműködést terveznek a hazai Blu-ray HD-lemez forgalmazók és a Blu-ray lejátszók, HD tévék gyártói a Blu-ray formátum népszerűsítésére - kaptuk a hírt a gyártóktól. A közleményben azonban a legjobban a következő adat lepett meg: a GfK felmérése szerint Magyarországon 832 ezer darab HD tévét és 40 ezer Blu-ray lejátszására alkalmas készüléket adtak el. Nekem ez soknak tűnik, azt jelenti, hogy minden negyedik-ötödik háztartásban HD-tévé van. És egy másik adat: eddig kétszáz filmet adtak ki ebben a formátumban.

Visszatérve az együttműködésre, csatlakozott a filmforgalmazók közül a Budapest Film, a Fórum Home Entertainment, az InterCom és a Select Video, a készülékek gyártói közül pedig az LG, a Panasonic, a Philips, a Samsung, a Sony és utóbbi Playstation3 üzletága is, illetve a Media Vision DVD és Blu-ray authoring és sokszorosító, valamint házimozi-szobatervező és kivitelező stúdió.


9 komment

Címkék: hd dvd házimozi blu ray


2009.10.02. 08:43

Teszt: pici és okos

Bigyó Felügyelő

Kicsi és nagyon okos - igazából ennyit szeretnék egy mobiltól, amivel nem csak az a cél, hogy telefonálni tudjunk. A Sony Ericsson W995-ös fényképezős walkman-telefon pont ilyen. Külsőre strapabírónak tűnik, használat közben ezt nem hazudtolja meg, igaz csak egyszer csúszott ki a zsebemből, de nem esett szét. Csúszkás mobil, a felső részén csak a legszükségesebb gombokkal. Kijelzője nem túl nagy, de ha azt nézzük, hogy nem érintőkijelzős, akkor pont akkora, amekkora kell. Az akkumulátorhoz kissé trükkösen férünk hozzá, de legalább nem könnyen jár le a hátlap.


1 komment

Címkék: mobil teszt sony ericsson kipróbáltuk


2009.10.01. 08:40

Teszt: a mindent lejátszó médiadoboz

Bigyó Felügyelő

Adott egy gyönyörű fekete doboz, mely mindent tud - ezzel jellemezném a tesztelésre kapott LG Bluray lejátszót. A BD390 névre hallgató lejátszó gyakorlatilag minden fájlformátumot lejátszik, ami tárolható lemezen (cd-n, dvd-n, blu-ray-lemezen), megbirkózik a divx, mkv formátumokkal is. Pendrive-ot, külső merevlemezt köthetünk rá. Ez utóbbi akármekkora, gond nélkül felismeri. Meglévő dvd-lejátszóm nem birkózik meg félterás külső merevlemezemmel, végeláthatatlan gondolkodásba kezd. Az LG lejátszója azonban pillanatok alatt felismerte és beolvasta az adatokat. Mindent felismert és akadozás nélkül lejátszott. Engem ez fogott meg leinkább, na meg az az óriás tévé, amit a lejátszó mellé adtak kölcsön, hogy tesztelni tudjam.


33 komment

Címkék: teszt lg kipróbáltuk blu ray


2009.09.30. 16:00

Megújult a Verbatim multimédiás merevlemeze

Bigyó Felügyelő

A Verbatim legújabb multimédiás merevlemeze médialejátszó és -felvevő egyben. A beépített tévé-vevőnek köszönhetően tévéből, kábeles/műholdas dekóderről, dvd- vagy akár vhs-lejátszóról (ha létezik még olyan valahol :) vehejünk fel, illetve nézhetünk vissza filmeket. A time-shift funkciónak köszönhetően az adás közben megállíthatjuk és visszatekerhetjük a tévéműsort. A MediaStation HD DVR névre hallgatókészülék 1080i HD felbontásban képes a tárolt tartalmakat lejátszani az erre alkalmas tévén. A lejátszó vezeték nélkül tud kapcsolódni az otthoni hálózathoz. Itthon is kapható már, Az 1 TB tárolókapacitású  MediaStation HD DVR 87 500 forinba, 500 GB-os verzió 77 500 forintba kerül, míg a vezetéknélküli változatokat 92 100 (1TB) illetve 86 250 forintért (500GB) vehető meg. 


12 komment

Címkék: lejátszó verbatim


2009.09.30. 11:45

Mennyibe kerül egy giga?

Bigyó Felügyelő

Mennyibe került egy merevlemez 1980-ban és mennyibe most - ezt szedte össze Matthew Komorowski. Eszerint 1980-ban 5000 dollárért lehetett venni 26 MB-os merevlemezt, ez 193 ezer dollár/GB-ot jelent. 1989-ben már 40 MB-ot adtak 1199 dollárért, vagyis 36 ezer dollár volt egy giga. Újabb hat évnek kellett eltelnie az első GB-os merevlemezig, ez 849 dollárba került. Mára eljutottunk oda, hogy egy terás merevlemezt 75 dollárért is megvehetünk, ami 0,07 dollár/GB-os árat jelent. Itt böngészhetünk a táblázatban.


28 komment

Címkék: merevlemez


2009.09.30. 09:54

Követendő példa itthon is

Bigyó Felügyelő

Nagy-Britanniában vége az O2 kizárólagossánának, a többi mobilszolgáltató is árusíthatja az iPhone-t. Először az Orange, majd a Vodafone jelentette be, hogy ezentúl ők is árulhatják az Apple-mobilt. Ez egyrészt azt jelenti, hogy beindulhat az árverseny, másrészt végre nem kell szolgáltatót váltani (vagy feltörni a mobilt) annak, aki nem akart az O2-vel szerződni. Persze mindez szép és jó, a kérdés azonban az, vajon a világ többi országában és persze Magyarországon mikor követik a példát? 


4 komment

Címkék: apple iphone


2009.09.30. 09:31

Egy bazi nagy iPhone

Bigyó Felügyelő

Nem tehetünk úgy, mintha nem erről beszélne az összes kütyüblog. Hogy ti is tudjátok, megint az Apple egy terméke körül folynak a pletykák, ezúttal a tablet körül. A nagyon jól értesültek szerint január 19-én mutatják be, és jövő május-június környékén kerül a boltokba. Amúgy egy nagyra nőtt iPhone-ra hasonlít leginkább, 10,7 colos kijelzőjével, mely persze multitouchos. Lesz 3G-s és 3G nélküli változata is. Ennyi. Izgatottan várjuk.

Via Gizmodo


komment

Címkék: apple pletyka tablet


süti beállítások módosítása