Bigyóblog

2009.10.23. 09:44

Banán lóg ki a füledből!

Bigyó Felügyelő

Ha igazán ki akarsz lógni a sorból és viccesnek tartod, hogy szusi, banán vagy csavar lóg ki a füledből, akkor ezt neked találták ki. A képen látható fülhallgatók ugyan csak Japánban rendelhetők, de minden bizonnyal hamarosan elterjed a hazai piacokon is pontos másuk.

Via Gizmodiva


15 komment

Címkék: dizájn fülhallgató


2009.10.22. 15:54

Kicsit olcsóbb lett a Kindle

Bigyó Felügyelő

Az Amazon 279 dollárért árulta a nem amerikai piacra a Kindle-t. Most azonban gondoltak egyet és 20 dollárral leviték az árat, így ugyanannyiba került, mint Amerikában. Ráadásul, akik már megrendelték, azok visszakapják a 20 dollárt. Magyarországra így 340 dollárért lehet rendelni Kindle-t postaköltségestül, vámostul, mindenestül, ez nagyjából hatvanezer forint.


1 komment

Címkék: amazon ebook amazon kindle


2009.10.22. 08:20

Az óra, mely túl sokat tudott

Bigyó Felügyelő

Mit kell tudnia egy órának a pontos időn kívül? Nos, úgy tűnik, manapság illik tudnia a mai és a holnapi időjárást, pontos hómérsékletet, páratartalmat. Természetesen a dátumot, hogy milyen nap van ma, legalább kétféle ébresztő időpontot. És ezt mind ki kell írnia a kijelzőjére.

Via Newlaunches


20 komment

Címkék: óra ébresztőóra


2009.10.21. 17:25

Legóvarázslat

Bigyó Felügyelő

Mint azok a gyerekkönyvek, melyeket szétnyitva egy kastély, vagy egy királylány hajtogatódik ki. Azt hiszem leszögezhetjük, nincs olyan, amit legóból ne lehetne megcsinálni.

Via Gizmodo


6 komment

Címkék: játék lego


2009.10.21. 15:16

Morbid kiegészítő kandallókhoz

Bigyó Felügyelő

A fémlemezekkel újrajátszhatjuk a nagy londoni és római tűzvészeket.

Via Design-fetish


2 komment

Címkék: eszement


2009.10.21. 11:14

Indul az e-papír sorozatgyártása

Bigyó Felügyelő

Sok idő kell még ahhoz, hogy az e-papír felváltsa a hagyományos papírt. Sokat kell még fejlődnie a technológiának, ráadásul sokkal olcsóbbnak kell lennie a mostaninál. De az első lépéseket éppen most teszik meg: az AUO nevű cég úgy döntött, hogy jövőre sorozatgyártásba kezd. Az általuk gyártott e-papírnak még nagyon kicsi a kontrasztja és csak 16 szürkeárnyalatot képes megjeleníteni, de kezdetnek nem rossz.

Via Engadget


5 komment

Címkék: epapír


2009.10.21. 08:48

Sci-fi halloween tökök

Bigyó Felügyelő

Közeleg a Halloween, és bár itthon nem faragunk tököt és nem járjuk végig a szomszédokat cukorkért, de minden szokást ismerünk. Szóval, ha valaki mégis tököt faragna, itt van néhány ötlet.

 

Via Gizmodo

 


3 komment

Címkék: barkács


2009.10.20. 21:04

Ma mutatják be a Barnes & Noble ebook-olvasóját

Bigyó Felügyelő

Régóta pletykálnak róla, ma végre hivatalosan is bemutatják Amerika egyik legnagyobb könyváruáháznak az ebook-olvasóját. Az androidos Nook, ahogy az olvasót nevezik kétkijelzős, természetesen e-ink technológiát alkalmaztak, van benne wifi, 3G, 2GB tárhely. Mérete 7,7x4,9x0,5 inch, egyik kijelzője 6 inches, a másik 3,5-ös, az alsó kijelző egyébként a navigáláshoz kell. A könyvek fő beszerzési forrása természetesen a Barnes & Noble online könyváruháza. Ami érdekesebbnek hangzik, hogy kölcsönözni is lehet, mégpedig egymástól. Vagyis kölcsön kérhetünk a barátunktól is könyvet. Ráadásul az ára alapján is az olcsóbbak között van, 259 dollárért rendelhető. Magyarországra sajnos nem.

Via Gizmodo


30 komment

Címkék: ebook nook


2009.10.20. 19:37

MacBook, Mac mini, iMac és egér

Bigyó Felügyelő

Új gépeket mutatott be az Apple, persze nem mintha nem erről szólt volna az elmúlt napokban szinte minden külföldi kütyüblog. Az iMaceknél a kijelzők az eddigi 20 és 24 colos helyett 21,5 és 27 colosak lesznek. Alumíniumborítást kapnak és LED-es háttérvilágítást. Jobb lesz a processzor, a memóriakártya.

Megújul az ezer dolláros MacBook és a Mac Mini is. A MacBook LED-es kijelzőt kapott, újabb multitouch trackpadet és a MacBook Pro nem cserélhető akkumulátorát. A Mac mini is nagyobb processzorral és nagyobb merevlemezzel kapható majd.

Végül bemutattak egy egeret is, Magix Mouse néven. Ez is egy gombos és multitoch panelt kapott.

Via Gizmodo


2 komment

Címkék: apple egér macbook


2009.10.19. 14:15

Home made legóóra

Bigyó Felügyelő

Egy olvasónk küldte saját maga készítette legóórájáról az alábbi videót. Szócséplés helyett átadjuk a szót neki, hogy Csaba, a 36 éves, kétgyermekes bölcsészapuka elmondja, mi ez és hogyan készült. Mi le vagyunk nyűgözve!


11 komment

Címkék: lego barkács


süti beállítások módosítása