Bigyóblog

2009.12.04. 11:01

Ekönyv-olvasó a T-mobile-tól

Bigyó Felügyelő

A hazai T-Mobile-nál is kapható ekönyv-olvasó, és ha körülnézünk a piacon, azt látjuk, hogy nem is drágán. Hatvanezer forintba kerül, ha egy összegben fizetünk, de T-s előfizetőknek részletre adják. Maga az olvasó az egyszerűbbek közé tartozik, olvasni és zenét (mp3) hallgatni lehet rajta, netezni nem, de az nem is hiányzik. (Emiatt talán furcsa, hogy mobilnetes előfizetéssel lehet részletre venni.) PDF és TXT formátumokat ismeri fel, vagyis bárhonnan letölthetőek könyvek hozzá. És ha már könyvek, háromszáz ekönyvet kap ajándékba a vásárló, de a választékot (pdf!) elnézve, nem sokszor fogjuk megnyitni azokat.

Az ekönyvvel egy töltéssel nagyjából hétezer oldalt lehet megnézni, köszönhetően e-ink kijelzőjének. SD-kártyával bővíthető a memóriája, vásárláskor adnak is hozzá egy 2GB-osat. Az olvasó a Hanvon n516-os fantázianévre hallgat. Néhány adatot összeszedtünk róla: 165 gramm, tehát elég könnyű, 152x108x12mm, 5 inches, 800x600 pixeles, 8 szürke árnyalatot jelenít meg, belső memóriája 64MB. Az olvasóhoz egy tokot is ad a T, így valódi könyvként foghatják a kezükbe azok, akiknek ez kell.


25 komment

Címkék: t mobile ebook


2009.12.04. 09:58

Életre kelt a varázsóra a Harry Potterből

Bigyó Felügyelő

Aki olvasta a Harry Pottert, esetleg látta a filmeket, biztosan emlékszik arra az órára, mely azt mutatta, hol vannak a Weasley család tagjai. Nos, ez az óra egy ki turpissággal ugyan, de életre kelt. Az órát a Twitterhez kötötte hozzá a tervezője, ha megadja az előre beállított helyek egyikét (pl. l: home), akkor a mutató fordul egyet és mutatja, hol van. Sajnos nem vásárolható meg. Videó az ugrás után.


8 komment

Címkék: óra


2009.12.03. 13:06

Az Acernél lehet az első Chrome-rendszeres netbook

Bigyó Felügyelő

Az Acer az tervezi, hogy elsőként dobnak piacra olyan netbookot, mely a Chrome op-rendszert használja. Előreláthatóan 2010 második felére tervezik a piacra lépést. Amúgy az Acer volt az első cég, mely Androidot telepített laptopra.

Via Digitimes


komment

Címkék: google android netbook


2009.12.03. 10:45

Az olcsó kétképernyős netbook

Bigyó Felügyelő

A Kohjinsha bemutatta kétkijezős laptopját. Vagyis inkább netbookját, hiszen a gép inkább hasonlít az olcsó gépekhez. Kezdjük a leglátványosabb résszel, a képernyőkkel: van két darab 10,1 inches, 1024x600 felbontású kijelző, vagyis olyan, mint az első netbookoknál. Nem júl jó. A gépbe AMD Athlon MV-40-es processzor került, 1-4GB memória közül lehet választani, 160GB-os a merevlemez, van a szokásos, kártyaolvasó-kombó, webkamera, wifi, Bluetooth, usb-portok. Az aksija állítólag 4,5 órát bírja egy feltöltéssel és 1,84 kilogrammot nyom. Már rendelhető is Japánban, nagyjából ezer dollár értékű jenért. Videó az ugrás után.


20 komment

Címkék: kijelző netbook


2009.12.01. 12:15

A CrunchPadnek vége

Bigyó Felügyelő

Közel voltak ahhoz, hogy elkészüljön a TechCrunch nagy vállalkozása, a netezésre tervezett tablet, a CrunchPad - írja Michael Arrington. A kütyü készen állt arra, hogy bemutassák, legalábbis a demoverziója, órákat ment úgy, hogy nem omlott össze a rendszer. A kezelőfelület elég egyszerű volt ahhoz, hogy a tesztelők különösebb instrukciók nélkül is használni tudják.


9 komment

Címkék: tablet crunchpad


2009.12.01. 08:31

Teszt: Mozi a táskában

Bigyó Felügyelő

Milyen legyen egy hordozható projektor, azon túl persze, hogy élvezhetően jó legyen a képe, amit a falra vetít? Az egyik legfontosabb szempont, hogy legyen nagyon kics és könnyű, valamint egyszerű legyen összeszerelni, hiszen ki akar órákat bíbelődni minden egyes alkalommal. Az LG HS201G névre keresztelt projektor ennek eleget tesz. De kezdjük az elején.


22 komment

Címkék: teszt lg projektor kipróbáltuk


2009.11.30. 16:57

Sórobot és borsrobot

Bigyó Felügyelő

Egy újabb só és borsszóró, de ezt nem lehet kihagyni. Aranyos, nagyszemű robotok. Meg is vásárolható nemsokára 33 dollárért.

Via OhGizmo!


komment

Címkék: konyha robot


2009.11.30. 13:57

And the winner is...

Bigyó Felügyelő

Véget ért az EzPontAz kütyübolttal közösen szervezett játékunk. A helyes válasz a kérdésre Tobias Wong volt, erre majdnem kétszázan helyesen válaszoltatok.

A Fénybefőttet Zámba Viktor nyerte, erről őt emailben értesítjük. Gratulálunk a nyertesnek. Olvassátok a blogot, hamarosan megint játszunk.


3 komment

Címkék: dizájn játék ezpontaz


2009.11.30. 13:43

Laptoptartó vadállat

Bigyó Felügyelő

Nem való ijedősöknek. De ha nem zavar, ha egy óriás pókon csücsül a laptopod, akkor hajrá! Én sosem vennék ilyet. :)

Via Inspire me, now!


7 komment

Címkék: laptop


2009.11.30. 12:02

Karácsonyfa kontroller-díszek

Bigyó Felügyelő

Fanatikusoknak, ha már karácsonykor sem tudsz elszakadni a játékoktól. Karácsonyfadíszek.

Via Geeky Gadgets


3 komment

Címkék: karácsonyra


süti beállítások módosítása