Bigyóblog

2009.12.31. 16:26

Trekkie webkamerával az ismeretlen tartományba

Bigyó Felügyelő

A Star Trek rajongók sem maradhatnak nekik tervezett webkamera nélkül. A USS Enterprise webkamerával a rajongók felfedezhetik az ismeretlen tartományt. Az hajó ráadásul még az eredeti Kirk kapitányos sorozatból van, a talpazata is a TOS-ban látható jelvényre emlékeztet. Van rajta két LED-lámpa, hogy sötétben is látható legyen a közvetített kép, 300 pixeles a kamera, és másodpercenként 30 framet készít. Windowson és Macen is fut. 22 dollárért kapható, mely mai árfolyamon 4100 forint.

Még egy hír a Trekie-fanoknak. Patrick Steward (Jean-Luc Picard kapitány) színészt lovaggá üti az angol királynő.


2 komment

Címkék: star trek webkamera


2009.12.31. 11:10

Robotoktól tanulnak angolul a koreai gyerekek

Bigyó Felügyelő

Koreában komolyan gondolják, hogy a robotoké a jövő. Egyre több robottanárt állítanak munkába az iskolákban, hogy tanítson a gyerekeknek. Általában az egyszerűbb feladatokat bízzák rájuk, segítenek a nyelvtanulásban a gyerekeknek, kijavítják a rossz kiejtést például, de az egyszerűbb gyerekdalokat is megtanítják.

Mit gondoltok, van jövője a robottanároknak?

Via Newlaunches


3 komment

Címkék: robot


2009.12.30. 13:08

Egy hét múlva minden kiderül

Bigyó Felügyelő

A Google január 5-re szervezett egy eseményt, melynek a középpontjában az Android lesz. Ez vajon azt jelenti, hogy ekkor mutatják be a Google Phone-t, a Nexus One néven futó telefont? Szerintünk igen.

Via Gizmodo


komment

Címkék: google android google phone gphone


2009.12.29. 13:27

Őrült fülhallgatók

Bigyó Felügyelő

Egyik fülön be, a másikon ki - vagyis átszúrták a fejedet egy tőrrel. Esetleg gomba nőtt ki a füledből. A Solide Alliance megint nagyot alkotott, új fülhallgató sorozata egészen viccesre sikerült.

Via CoolestGadgets


4 komment

Címkék: fülhallgató


süti beállítások módosítása