Bigyóblog

2009.02.25. 12:00

A legkreatívabb névjegykártyák

Bigyó Felügyelő

Nem kell az unalmas, színtelen névjegykártya, mennyivel jobb, amikor olyan kártyát adnak át, mely tele van ötlettel. A kedvencem a Lego vezetőinek névjegykártyája, egy figurát adnak, rajta az elérhetőséggel. Még arra is figyelnek, hogy a figura valamennyire hasonlítson az illetőre: úgy választják ki a haját, ruháját, fejét.


4 komment

Címkék: dizájn iroda


2009.02.25. 08:15

Hordozható minikenyérpirító

Bigyó Felügyelő

Nem ez a készülék az, amit mindenhova magammal vinnék, de érdekes ötlet. Egy kézi kenyérpirítóról van szó: megfogod a kenyeres és lekezded simogatni a forró pirítóval. A kijelzőn -mert az is van neki - jelzi, hogy mennyire sült át a kenyér. Nem mintha ezt nem látnánk magunktól is. Egyelőre csak koncepció, meglátjuk, lesz-e belőle valami.


2 komment

Címkék: konyha toaster concept


2009.02.24. 15:13

Átlátszó dizájnmobil az LG-től

Bigyó Felügyelő

Nem jelentős, de gyönyörű fejlesztés. Az LG átlátszó billentyűzetű mobilt mutatott be. Állítólag még az idén piacra dobják, nem is kell olyan sokat várni rá, még a második negyedévben kapható lesz. Must have.

Via CrunchGear


20 komment

Címkék: mobil dizájn lg


2009.02.24. 08:53

Jönnek a napelemes mobilok

Bigyó Felügyelő

Az LG is bemutatta napelemes mobiljának terveit. A prototípusnak még nincs neve, de annyi már tudható, hogy három percig tudunk telefonálni, miután tíz percig töltjük napon. Ám nem az LG az első.


1 komment

Címkék: mobil eco napelem


2009.02.23. 14:52

4000 forint lesz a Rubik's 360

Bigyó Felügyelő

Júliustól kapható majd, de már most előrendelhető a Rubik's 360, Rubik Ernő új játéka. 17 dollárba kerül maga a játék, ami a mostani gyenge forint mellett is csak 4000 forint. (Innen rendelni egyébként nem érdemes, a szállítás kétszer annyi, mint amennyibe a játék kerül.)

Persze biztos itthon is kapható lesz, de egyelőre ez az első információ arról, hogy mennyibe kerül majd a gömb.


7 komment

Címkék: játék rubik kocka


2009.02.23. 13:16

A mobilok rövid története

Bigyó Felügyelő

Már 35 éve, hogy Martin Cooper felhívta mobilon a rivális cégnél dolgozó kollégáját. Azóta nagyon sok minden történt a mobiltelefonok piacán. A Wired közölt egy rövid összeállítást a telefonok fejlődéséről, képekkel.


komment

Címkék: mobil


2009.02.23. 10:46

Mennyi spagettit főzzek?

Bigyó Felügyelő

Amikor spagettit főzök, általában két emberre egy csomag felét szoktam a fazékba dobni. Aztáz ez kevésnek tűnik és teszek bele még egy kicsit. A maradék azonban nem elég egy második étkezéshez. Így tele van a fiók majdnemfél-csomagokkal. Lehet, hogy ez az ötletes kacskaringós eszköz segítene kitalálni, mennyit tésztát főzzek. Ráadásul többfunkciós, a forró fazekat is rá lehet tenni.


8 komment

Címkék: dizájn konyha


süti beállítások módosítása