Bigyóblog

2010.04.19. 16:16

Tényleg ez lehet az új iPhone

Bigyó Felügyelő

A Gizmodo nagyon hosszan és részletesen ír az iPhone legújabb generációjáról, amit csak júniusban mutat be az Apple. A háttérsztori itt is az, hogy elvesztették és egy bárban megtalálták.

 

Nézzük, mik az újdonságok:

Mint ahogy az Engadget is megírta, elülső kamerája is van, amit videótelefonálásra lehet majd használni. Vakut kapott a kamera, melyen fejlesztettek is, állítólag nagyobb lesz, mint a 3GS-ben. Micro SIM lesz benne a stardard SIM helyett. A kijelzője 960x460-as lesz, és még néhány külsőség. méretben kicsit kisebb a kijelzője, mint a 3GS-nek, 3 grammal nehezebb, 16 százalékkal nagyobb az akkumulátora. Ez utóbbihoz helyet is csináltak, a belső alkatrésze kissé összementek az előző verzióhoz képest.

Visszatérve a micro SIM-hez, a Gizmodo bloggerei szerint ez egy újabb bizonyíték amellett, hogy valóban az Apple mobiljáról van szó. Az Egyesült Államokban senki nem használ még ilyen SIM-kártyát - az iPadban van még ilyen - de a világon sem nagyon elterjedt. Itthon sincs ilyen kártya a szlgáltatóknál. Egyértelműnek tűnik az Apple szándéka, ha valóban ez lesz benne, meg szeretnék akadályozni, hogy az emberek feketén vegyék a mobilt és saját SIM-jüket tegyék bele.

A mobil külseje is változik, eltűnnek azok a dizájnelemek, melyek jellemzőek voltak az iPhone-ra. Az előző posztomnál kommentelők is azt ezt tartották az egyik legfőbb ellenérvnek a mobil valódisága ellen, hogy teljesen szakít az Apple dizájnjával. Az új generáció állítólag sokkal szögletesebb lesz, a háta például teljesen lapos lesz, eltűnik a domború része.

Ami még fontos, hogy amikor a mobilt "megtalálták", még iPhone OS 4.0 futott rajta. Az Apple azonban leblokkolta a mobilt, killed it. Olyannyira sikeresen, hogy a Gizmodo bloggerei nem is tudtak megint életet lehetni bele sem új, sem régi operációs rendszrekkel. Annyit azonban így is sikerült kideríteni, hogy Mac OS X System Profiler is iPhone-ként azonosítja, egy restore mode-ban lévő iPhone-t látott.

Rengeteg kérdés fogalmazódik meg az utóbbi két nap eseményei után. Valóban ez a következő generációs iPhone? Ha igen, jól sikerült reklámakció, vagy valaki tényleg elhagyta és most nagy bajban van? Erre nem most fogjuk megtudni a választ. Mindenesetre addig is érdemes átkattintani a Gizmodóra a videókért és képekért.


30 komment

Címkék: apple pletyka iphone


süti beállítások módosítása