Bigyóblog

2010.09.07. 08:51

Játszottam a Toshiba tabletjével

Bigyó Felügyelő

A Toshiba is az IFA-n mutatta be az első androidos tabletjét, a Folio 100-at. Az első reakcióm az volt látva a gépet, hogy méretre ez már megfelelő, a kijelzője szép (bár nem annyira, mint a Galaxy Tabé), és elég könnyű és vékony ahhoz, hogy magammal cipeljem.

A második reakcióm az volt, hogy az 1024x600-as kijelzővel ugyanaz a baj, mint a netbookoknál, túl kicsi. Persze szépek a színek, a filmeket is jól játsza le, képeket is gyönyörűen jeleníti meg. De netezésnél már túl sokat kell görgetni ahhoz, hogy a blog címlapjának az aljára érjek.

A Toshiba valamit buherálhatott a 2.2-es Androidon, mert sokkal kevésbé élveztem a Folio 100-at nyomogatni, mint a  Galaxy Tabot. Lassabb volt és kevésbé állt kézre. Az Anrdoidhoz szokott felhasználók valószínűleg érezni fogják a különbséget akár még a telefonjukhoz képest is.

Ennél a tabletnél is éreztem, amit minden hasonló gépnél. Egy kézzel fogva egy idő után nehéz lesz navigálni rajta - mármint nehéz tartani is és egy kézzel nem is lehet gépelni. Két kézbe fogva, mint egy psp-t a gépeléssel vannak gondok, a hüvelykujjam nem ér el a középső billentyűkhöz. (Egy nagyon jó felhasználási módot azonban találtunk, az IFA kiállítóinak hostesei ezzel járkáltak körbe és mutogatták az érdeklődöknek az újdonságokat)

A Folio 100 néhány technikai adata: van benne wifi 802.11 b/g/n, bluetooth, 3G, hdmi-csatlakozó. Akkumulátora hét órát bírja átlagos felhasználás mellett. 16GB tárhely van benne, de ez bővíthető sd-kártyával egészen 32 GB-ig. A processzora Nvidia Tegra 2. A tablet 281x180x14 milliméter és 760 gramm.


15 komment

Címkék: teszt toshiba kipróbáltuk ifa tablet


süti beállítások módosítása