Bigyóblog

2010.10.11. 19:00

A Windows Phone 7-ről szólt a nap

Bigyó Felügyelő

Ma mutatta be a Microsoft a legújabb mobil oeprációs rendszerét, a Windows Phone 7-et. Steve Ballmer arról szólt, mennyire várták már ezt a pillanatot, mely talán hamarabb is eljöhetett volna. Összesen kilenc win phone 7-es mobilt mutattak be világszerte (köztük öt HTC mobilt), mi ebből az LG Optimus 7 magyarországi bemutatóján voltunk ott.

 

Maga a Windows Phone 7 impresszív operációs rendszer, láttunk már korábban is videókat róla, de a mostani bemutató igencsak meggyőző volt. Kiváncsian várjuk, milyen lesz majd élőben. Az LG Optimus 7 az oprendszer funkcióit ötvözi saját szolgáltatásokkal, például a Play To nevű szoltáltatással, mely újfajta multimédiás megosztást tesz lehetővé. Egy saját augmented reality alkalmazás pedig vásárlással, éttermekkel, időjárással, szórakozási lehetőségekkel, bankügyekkel kapcsolatos valós idejű indormációval bombázza a felhasználókat. E két szolgáltatást kipróbáljuk majd, amikor a tesztelhetjük a készüléket.

Az Xbox Live szolgáltatással a felhasználók játszhatnak kedvenc játékaikkal, a buszon megkezdett játékot pedig akár otthon is befejezhetik az Xboxukon. Ezt sajnos nem fogjuk tudni kipróbálni, nincs otthon konzolunk.

A készülék amúgy igazi csúcskategóriás mobilnak tűnik, minden megvan benne, ami egy okostelefonból nem hiányozhat. Názzünk néhány adatot: 125x59,8x11,5 mm, érintőkijelzője 3,8 inches, felbontása 800x480 pixel. Kamerája 5 megapixeles,720p minőségben is fel tud venni videót, a felvételeket 16:9 arányban rögzíti, mivel van benne tv-kimenet, a tévén is jó minőségben tudja lejátszani a felvett videókat. A belső memória 16 GB.

Az Optimus 7 október 21-től lesz kapható, Magyaroszágon a Vodafone kínálatában. A napokban mi is kölcsönkapjuk a készüléket és ki tudjuk próbálni a Win Phone 7-et és az LG Optimust is.

Emellett a világon még több Win Phone 7 oprendszerrel ellátott mobilt mutattak be. A HTC nem bízta a véletlenre, ők rögtön öt mobillal rukkoltak elő, ezek a HTC 7 Surround, Mozart, Throphy, Pro, HD7. Ezeket a mobilokat is okróber második felétől vehetjük meg Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában. Ezen kívül ugyanezzel az oprendszerrel mutatták be a Samsung Omnia 7, Samsung Focus, a Dell Venue Pro készülékeket.


komment

Címkék: microsoft mobil lg


süti beállítások módosítása