Bigyóblog

2010.05.07. 15:50

Féltucat országban árulják hamarosan az iPadot

Bigyó Felügyelő

Az Apple bejelentette, hogy május 28-tól kapható lesz az iPod Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban. Júliusban aztán további országok csatlakoznak a kiválasztottakhoz, Ausztria, Belgium, Hongkong, Irország, Luxemburg, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland és Szingapúr. Magyarország mindkét körből kimarad szokás szerint. Az iPad ára a fenti országokban egyelőre ismeretlen.

Via TheNextWeb


10 komment

Címkék: apple ipad


2010.05.06. 10:55

Where no RC plane has gone before

Bigyó Felügyelő

John Krietzer Star Trek fanatikus olyan RC repülőt akart építeni, amilyet még senki előtte. És ezt meg is akarta mutatni a világnak. Az Enterprise szépen repül és meglepően szépen landolt is, bár majdnem orra bukott. Egy igazi fanatikushoz méltó videó, szöveggel és zenével.

Via GeeksAreSexy


4 komment

Címkék: star trek


2010.05.05. 11:02

Jön a Google könyvesbolt

Bigyó Felügyelő

Nyáron, egészen pontosan június végén–július elején kezdi el árulni az ekönyveket a Google. A Google arra készül, hogy olyan formátumokban árusítja a könyveket, melyek valamennyi olvasóval kompatibilisek lesznek, nem úgy mint a versenytársak, melyeknél eléggé sok a korlátozás. Ezzel hatalmas konkurenciát jelenhet a mostani piacvezető Amazonnak és Barnes & Noble-nak. A Google Editions névre hallgató szolgáltatáshoz kiadók is csatlakozhatnak, saját honlapjukon keresztül is meg lehet majd venni a könyveket. De a nagy újítás az lesz, hogy a random keresések mellett megjelenik majd a link, ahol megvehetjük a könyvet.

Via Wall Street Journal


26 komment

Címkék: google ebook


2010.05.05. 08:38

A Sony legyőzné a Microsoft Surface-t

Bigyó Felügyelő

A Microsoft Surface-hez hasonló koncepcióval rukkol elő a Sony, júniusban mutatja be az atracTable-t. A lenti videón a prototípust láthatjuk működés közben, full HD kijelzővel. A működése is hasonló a Microsoft termékéhez, ugyanúgy tehetünk rá mobilt, kávét, érintőkijelzőjén alkalmazásokkal játszhatunk, mozdulatokat, testhelyzeteket is felismer az interface. A Sony szerint annyira intelligens, hogy képes megtippelni a felhasználó nemét, korát és érzelmi állapotát. De legalábbis annyit, hogy mérges, meglepett, szomorú vagy boldog az illető.

Via Pocket-Lint


2 komment

Címkék: microsoft sony


2010.05.04. 23:15

Star Wars két percben

Bigyó Felügyelő

Még egy Star Wars témájú poszt mára, mert ugye ma van a Star Wars nap.

Via Darth Vader


3 komment

Címkék: star wars


2010.05.04. 16:14

My kitchen iPad

Bigyó Felügyelő

Egy szokatlan módja az iPad használatának, belehelyezték a konyhaszekrénybe. Főzés közben gyakran hallgatok zenét vagy nézek filmet (amerikai konyhám van). Erre jó megoldás lehet a konyhaszekrényemben egy iPad. A receptekhez egyenesen szuper lenne, egy ilyen kütyü a konyhámban. Most laptopot használok erre a célra, de az túl sok helyet foglal el az asztalból, és nem kellemes, amikor telemegy liszttel a billentyűzet. Netezni és feedeket olvasni biztos nem használnám így az iPadet, a fenének lenne kedve állva végignézni a híreket.

Köszi ddq


29 komment

Címkék: apple ipad


2010.05.04. 10:49

A Pókember kapta el a tolvajt

Bigyó Felügyelő

Egy fickó egy 160 dolláros X-Men képregényt próbált ellopni egy amerikai képregény-kiállításon. Nem jutott messzire, a bolt tulajdonosa, Spiderman elállta az útját és segítséget kért jelmezbe öltözött szuperhős társaitól. Pillanatok alatt körbevette őt vagy negyven szuperhős, köztük Batman, Flash, néhány Jedi lovag. A legtöbb vendég meg volt győződve arról, hogy megrendezett lopásról van szó, emelendő a rendezvény színvonalát. Akkor kapcsoltak, amikor a bolt tulajdonosa azt kérte, valaki hívja fel a rendőrséget.

Via Gizmodo


12 komment

Címkék: fun képregény


2010.05.04. 08:37

Looking for princess Leia

Bigyó Felügyelő

A College Humor Star Wars témájú Google Ad-videója egyszerűen zseniális. Csattanóstul.


komment

Címkék: fun star wars


2010.05.03. 11:53

Micro SIM a T-Mobile-tól itthon is

Bigyó Felügyelő

A Deutsche Telekom minden piacán bevezeti a micro SIM-et, így a T-Mobile is forgalomba hozta az új SIM kártyákat, felkészülve az esetlegesen felmerülő ügyféligényekre - írta félhivatalosan a T-Mobile egy Facebookos kommentre válaszul. Ez azért lehet fontos a magyar felhasználók egy részének, mert az iPad 3g-s modelljébe csak ez a SIM-formátum a jó. Itthon még nem forgalmaztak ilyet a szolgáltatók. "A micro SIM-re vonatkozó igényt a vásárlás előtt jelezni kell. Amennyiben új előfizetést vásárolsz, a kártya díja megegyezik a mostaniakkal." Az Appleblog infói szerint a kártyacsere négyezer forintba kerül majd.


13 komment

Címkék: apple ipad


2010.05.03. 11:35

Mennyi iPad 3G-t adtak el?

Bigyó Felügyelő

Megint kezdődik a találgatósdi, a számháború. Mivel az Apple nem ad ki adatokat, szakértők és bloggerek próbálják kitalálni, hogy mennyit adtak el a cég legújabb kütyüjéből, ezúttal az iPad 3G-s változatából. Az Appleinsider háromszázezret tippel, beleértve a számba az előrendeléseket és az első hétvége bolti vásárlásait is. Nagyjából ennyit mondtak a sima wifisnél is az első hétvégén, pedig akkor több mint kétszer annyit vártak előzetesen.

[Update] Az Apple bejelentette, hogy egy hónap alatt egymillió iPadot adott el, a felhasználók 12 millió appot töltöttek le és 1,5 millió könyvet vásároltak meg.


8 komment

Címkék: apple ipad


süti beállítások módosítása