Bigyóblog

2010.05.20. 19:15

Android 2.2 és Google TV

Bigyó Felügyelő

A Google I/O második napján bemutatták az Android 2.2-t és az úgynevezett Google TV-t. Az Android 2.2 egy csomó újdonságot fog tudni a 2.1-es változathoz képest. Gyorsabb lesz, mint elődje, természetesen lehet netet csiholni vele laptopra és hotspotként is működik majd. Microsoft exchange kompatibilis lesz, lesz egy csomó vállalati alkalmazás is az üzleti felhasználóknak.

Lehet majd alkalmazásokat telepíteni az SD-kártyára is - eddig ugye csak a mobil belső memóriájába lehetett, így válogatni kellett, melyiket akarjuk tényleg megtartani. Az Android Marketből lehet majd a laptopon keresztül is alkalamzásokat telepíteni a telefonra.

A másik bemutatott újdonságnál, a Google TV-nél az az innováció, hogy úgy lehet keresni a tévéműsorok között, ahogy a Google keresőben. Egyszerűen beírjuk, mit akarunk nézni, kiadja a találatokat, csak oda kell kattintani és már nézhetjük is. Ha felvenni is tud a lejátszónk, akkor be is állíthatjuk, hogy felvegye a kedvenc sorozatunkat, ha tudjuk, hogy akkor éppen nem leszünk otthon. Mivel Google-ról van szó, nem csak a tévén keres, hanem a neten is, tehát a Hulun vagy az Amazonon is meg lehet nézni a kiválasztott műsort. Legalábbis Amerikában.

Ha jól értettem a végtelenül hosszúra és hibákkal teli bemutatón, összekapcsolják a netet és a tévéadásokat a tévén. Lehet netezni és tévézni, és ezt úgy, hogy nem kell választani a kettő között, hanem egy kereséssel mindkét helyen lévő találatokat kiadja és ezek között lehet válogatni, mit akarunk éppen nézni. (A bemutató alatt eléggé nehézkesen ment az egész rendszer kezelése, többször is felszólították a közönséget, hogy kapcsolják ki mobiljaikat, mert bezavar. Reméljük azért otthon nem kell az egész családnak megszabadulni a mobiloktól, ha tévézni akarnak.)

Irányítani lehet billentyűzettel, erre alkalmas telefonnal is wifin vagy Bluetoothon keresztül. Ami érdekes, hogy hanggal is lehet vezérelni a keresést. Mutattak még egy rakás alkalmazást, lehetőséget, melyek nagyrésze azért eddig is megvolt, mint például az adás megállítása, visszatekerése, felvétele stb.

Az adással egyidejű feliratokat is rá lehet tenni a műsorra a Google Translate segítségével. Állítólag bármilyen nyelvet kiválaszthatunk. Ez nagyon jól hangzik, de működés közben nézném meg, tényleg működik-e.


3 komment

Címkék: google tv android


2010.05.20. 16:42

Megint egy találtak egy Apple-terméket?

Bigyó Felügyelő

 Valami végérvényesen elromolhatott az Apple-nél. Egyszerűen nem tudják már titokban tartani termékeiket a bemutatókig. Ami rosszabb, hogy nem fotók szivárognak ki, hanem maguk a termékek. Először a Gizmodo vásárolt meg egy elvesztett új generációs iPhone-t, majd néhány héttel később egy hasonló modellt mutattak be Vietnamban. Most is Vietnam a főszereplő, ezúttal egy iPod Touchot találtak, melyen kamera is van, tehát fényképezni tud majd. Annyit még tudni vélnek, hogy 64 GB-os lesz a tárhelye. Természetesen videó is van.

Via Newlaunches


19 komment

Címkék: apple ipod iphone


2010.05.17. 13:57

HTC Desire a Pannontól [Update2]

Bigyó Felügyelő

Holnaptól a Pannon, illetve akkor már Telenor is fogja árulni a HTC andoridos csúcstelefonját, a Desire-t. Ez a cég árulta el a Twitteren. Megpróbáljuk megtudni az árát is.

[Update] Megerősítették, tényleg kapható lesz holnaptól a Telenornál. Árat továbbra sem tudunk. A szintén Androidos HTC Hero 99 990 forintba kerül a szolgáltatónál. Ennél nem valószínű, hogy drágábban adnák a Desire-t, hiszen kártyafüggetlenül 118 ezer forintért meg lehet vásárolni itthon is. Ez viszont jelentheti azt, hogy a Hero olcsóbb lesz.

[Update2] Részletre is meg lehet venni a HTC Desire-t. A kezdőrészlet 29 900 forint, utána 18 hónapon keresztül 6224 forint (THM 33,25%). Nem is rossz.


59 komment

Címkék: mobil htc telenor android desire


süti beállítások módosítása