Bigyóblog

2010.06.11. 11:16

Tesco-tévé beépített dvd-lejátszóval

Bigyó Felügyelő

Tesco sajátmárkás tévét teszteltem. Tesco gazdaságosat. Technika márkájút. És nagyon tetszett. Lássuk a részleteket.

Egy 47 centis HD Ready LCD tévéről van szó. A méreteiből adódóan nem a nappaliba való tévéről beszélünk, hanem egy kisebb, szobába, konyhába, erkélyre való kisebb készülékről. A hordozhatóság volt az egyik legmegkapóbb tulajdonsága a tévének. Mivel vékony, pici és nagyon könnyű, fél kézzel emelgettem és vittem a lakásba mindenhová, ahol éppen tévézni támadt kedvem. Esténként simán kivinném az erkélyre, meccset nézni a focivébé alatt. Vagy dvd-zni.

Tévékábel ugyanis nincs minden szobában, de a készülékben van beépített dvd-olvasó, usb-port, hdmi-csatlakozó. Teljes értékű dvd-lejátszóról beszélünk, bármilyen dvd-t lejátszik, a legtöbb DivX-fájllal megbírkózik, feliratokat kezel. A lemezeket oldalt kell belecsúsztatni. Az usb-porthoz hozzácsatlakoztathatunk külső vinyókat, pendrive-okat. A fél terás merevlemezt nem ismerte fel, gondolom túl nagy volt neki, de a nyolc gigás pendrive-omról gond nélkül lejátszotta a filmeket, sorozatokat, zenéket. Van hdmi-portja is, én a laptopommal kapcsoltam össze ezen keresztül, külső monitorként használva a tévét. A nagy felbonású hd-filmeket így érdemes nézni, mert a készülék médialejátszó része nem ismerte fel az mkv formátumot.

De térjünk vissza a tévé részéhez, mégiscsak televízióról van szó. A bekapcsolás után beállíthatjuk a menü nyelvét, majd az első lépések egyikeként megkeresi az összes fogható csatornát. Ezeket utána sorba rendezhetjük és el is nevezhetjük. Ezek persze nem nagy dolgok, hiszen a jobb tévék már mind tudják ezeket a funkciókat. Menürendszerében teljesen testre szabhatjuk, digitális tévéadásnál egy egész hétre előre beprogramozhatjuk, hogy miket akarunk nézni. Van benne automata ki- és bekapcsoló funkció, teletext (bár ezt nem tudom, ki használja még).

És ami a legfontosabb egy tévénél: szépek a színek, éles a kép. A képernyő felbontása 1366x768, így nem Full HD tévéről van szó, csak HD-Ready. Átmérője 47 centi, kontrasztaránya 1000:1-hez. Ezek után persze kiváncsi voltam, hogy mennyibe kerül. Azt sejtettem, hogy olcsóbb lesz, mint a 82 centis LCD tévék, de a médialejátszó miatt azt gondoltam, drága lesz. Az árazás azonban teljesen korrekt lett, 52 ezer forintért adják.


67 komment

Címkék: teszt tv kipróbáltuk


2010.06.10. 16:01

Hello Kitty és a Star Wars

Bigyó Felügyelő

Soha nem gondoltam volna, hogy egy Hello Kitty babára azt mondom, hogy kell ilyen. Igaz, azt sem gondoltam volna, hogy leírom egy mondatba a Hello Kitty, a Star Wars és a Star Trek szavakat. Kitty ugyanis a fent említett filmek, sorozatok hőseinek alakjában tér vissza. Ráadásként néhány superhero.

Via Gizmodiva


6 komment

Címkék: star wars star trek hello kitty


2010.06.07. 21:30

Na, itt az új iPhone

Bigyó Felügyelő

Sok meglepetés nem volt a mai Apple eseményen, Steve Jobs bemutatta az új iPhone-t. Az iPhone 4, mert erre a névre keresztelték, sokkal impresszívebb, mint elődei. Kijelzője 3,5 hüvelykes, 960x640 pixeles, a jelenlévők tanúsága szerint gyönyörű a képe.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy micro SIM lesz benne, ezt azzal magyarázza Steve Jobs, hogy kell a hely a nagy aksinak. Emlékszünk, az iPadben is micro SIM van, ez még kevésbé elterjedt, mint a hagyományos SIM. Itthon például egyik szolgáltatónál sincs ilyen.

Steve Jobs újításként mutatta be a multitaskot, pedig állítólag teljesen felesleges, legalábbis ediig mintha ezt állították volna az Apple-fanok azoknak, akik ezt negatívumként hozták fel.

Egy töltéssel 7 órányi beszélgetést lehet folytatni, 10 órát netezhetünk wifin, 6 órát 3G-n, 10 óráig videózhatunk, 40 óráig hallgathatunk zenét. Két kamera van benne, az egyik a hagyományos, de már öt megapixeles. A másikat pedig videótelefonáláshoz használhatunk. Ezt Steve jobs be is mutatta, igaz egyelőre csak wifin működik a videókamera.

Giroszkópot is tettek bele, ami a játékfanoknak érdekes. Steve Jobs jobb játékélményt ígér, ez utóbbit a Jenga iPhone-os változatával mutatta be.

Az új iPhone-ok két változatban vásárolhatók meg június 24-től, a 16 GB-os verzió 199 dollárba kerül, a 32 GB-os 299 dollárba az AT&T szolgáltatónál. Júliustól aztán még 18 országban meg lehet venni, arról azonban még nincs hír, hogy itthon is lehet.

És jönnek a hirdetések is, bemutatták az iAd rendszert. Július 1-től jönnek a reklámok, eddig 60 millió dollárnyi hirdetést adtak el. A nagyszabású tervek szerint még az idén az Apple-é lesz a mobilhirdetési piac 48 százaléka.


53 komment

Címkék: apple ipod iphone ipad


2010.06.07. 15:53

Segítség! könyvjező

Bigyó Felügyelő

Kétségbeesetten tartja fel a kezét szegény kis könyvjelző, hogy megtaláljuk és kiszabadítsuk. És egyúttal továbbolvassuk a könyvet.

Via Designeboom


4 komment

Címkék: dizájn könyv


2010.06.07. 14:18

Küldj emailt a nyomtatónak!

Bigyó Felügyelő

A New York Times értesülése szerint a HP olyan nyomtatókat dob hamarosan a piacra, melyek emailben elküldött doksikat is ki tudnak nyomtatni. Vagyis minden nyomtatónak lesz egy mailcíme. A nyomtatók ára 99 és 400 dollár között mozog majd. Vagyis akár a telefonomról is elküldhetem a nyomtatni kívánt dolgokat a nyomtatóhoz. Mondjuk egy fényképet a nagymama nyomtatójára. A HP nem erősítette meg a lap értesülését.

Via Gizmodo


8 komment

Címkék: hp nyomtató


süti beállítások módosítása