Bigyóblog

2010.01.22. 13:16

Book for the MacBook

Bigyó Felügyelő

Megvédeni a MacBookot minden karcolástól, ütéstől, nedvességtől komoly feladat. Na nem mintha kevésbé tartós anyagból készülnének az Apple gépei, egyszerűen az Apple fanboyok sokkal háklisabbak, ha egy porszem a laptopra száll. Szóval ez a könyvalakú tok tökéletes megoldásnak tűnik. Nincs két egyforma, mindegyik más dizájn. Keményfedelű, bőrből készült. Ráadásul nem is kell attól tartani, hogy bárki el akarná lopni a régi könyvet, így laptopunk is nagyobb biztonságban van.

Via HH


7 komment

Címkék: dizájn macbook


2010.01.21. 13:07

A Motorola 20-30 anroidos mobilt ad ki az idén

Bigyó Felügyelő

Az androidos mobilok éve lesz 2010, sokan mondták, mi is megismételjük. Hogy mire alapozzuk? A nagy mobilgyártók egymás után jelentik be, hogy rengeteg androidos telefont szeretnének még az idén piacra dobni. A Motorola, az LG, a Samsung és természetesen a HTC.

És úgy tűnik, nem csak tervezik ezt, hanem meg is teszik. Tavaly még csak néhány ilyen készülék volt a piacon, kevés közül választhattunk, kompormisszumot kellett kötni. Az idén azonban, ha tényleg ilyen tempóban jönnek az új telefonok, jobbnál jobb mobilok közül választhatunk. Én már most is kinéztem kettőt, ami szinte tökéletesen illesztkedik igényeimhez és még csak január közepe van.


3 komment

Címkék: google mobil android google phone


2010.01.21. 09:45

Sárga tengeralattjáró

Bigyó Felügyelő

Tea és Beatles rajongóknak kötelező a sárga tengeralattjáró formájú teafilter. Az egyetlen hátránya, hogy műanyagból készült, ez pdig nem túl szerencsés forró vízbe márani. Egyszóval a tea íze nem biztos, hogy a legjobb lesz, de poénnak jó.


2 komment

Címkék: dizájn konyha


2010.01.20. 11:56

Merevlemezzé változnak a régi videókazetták

Bigyó Felügyelő

Mire jó a régi videókazetta, ha a videó már tönkrement. Kidobni ugye nem fogjuk, ez egyértelmű. Tarthatjuk a polcon, vagy egy dobozban a szekrény mélyén, esetleg a pincében egy sötét sarokban. Mennyivel jobb felhasználási módja azonban, ha kedvenc filmjeink szem előtt lennének és használnánk is őket.

Ezt ajánlja a Centennial Merchant, régi vhs-ekből átalakított merevlemezeket árulnak. De ha mindenképpen a saját kazettát szeretnénk átalakítani, azt is megcsinálják. A kazetták ára 100-150 dollár között mozog, attól függően, hogy mekkora merevlemezt tesznek bele (320, 500, 640 GB).

Via Likecool


55 komment

Címkék: videó merevlemez


2010.01.20. 07:32

Jégcsapot a koktélba

Bigyó Felügyelő

Csak kinyúltam az ablakon, letörtem a háztetőről lelógó jégcsapot és a pohárba tettem - jól hangzó szöveg és talán el is hiszi a gyanútlan vendég, ha a jégcsapformában fagyaszunk jeget. A jégcsapok nem egyformák, így tényleg olyan, mintha "vadon" nőtt volna.

Via EzPontAz


3 komment

Címkék: dizájn jég


2010.01.19. 16:47

Ninják és a Nexus One

Bigyó Felügyelő

Ebben a Google-szponzorálta videóban ninják mutatják meg, hogyan kell kicsomagolni a Nexus One-t.

Via Gizmodo


6 komment

Címkék: google fun android google phone nexus one


2010.01.19. 13:33

Vegyél űrsiklót a NASA-tól!

Bigyó Felügyelő

Darabonként 28,2 millió dollárért adná el a NASA két űrsiklóját, az Atlantist és az Endeavourt. Ez forintban most éppen 5,2 milliárdot jelentene, ha valaki komolyabban elgondolkodna az ötleten. A Discoveryről már lemaradtak az űrrajongók, azt odaígérték a Smithsonian Institution's National Air and Space Museumnak. Ha lenne ennyi pénzem, nem haboznék.

Via Telegraph


50 komment

Címkék: űrsikló


2010.01.19. 11:37

A LG húsz okostelefont mutat be az idén

Bigyó Felügyelő

Az LG az idén 140 millió mobilt szeretne eladni, ezzel a két legjelentősebb mobilgyártó egyike akar lenni 2012-re. A 140 millió eladott mobil húsz százalékos növekedést jelentene. Hogy célját elérje, brutális terjeszkedésbe kezdett, száz szaküzletet nyitottak fejlődő országokban, és további terjeszkedést tervez kimelten a koreai és észak-amerikai piacokon. Ezenk kívül tavaly létrehoztak egy külön okostelefon divíziót, az okostelefonok kutatásán és fejlesztésén pedig 30 százalékkal több munkatárs dolgozik.

Az idén 20 új okostelefon bemutatását tervezi az LG - Android, Windows Mobile, illetve Linux operációs rendszerekkel. 2010 első felében az LG a kifejezetten olyan könnyen használható okostelefonok előállítására összpontosít, amelyeket kifejezetten azoknak a vásárlóknak ajánl, akik első alkalommal használnak okostelefont.


komment

Címkék: mobil lg


2010.01.19. 09:50

Boldog legósszülinapot

Bigyó Felügyelő

A lego örök kedvenc, ezt már többször megállapítottuk. Egy szülinapot mi mással lehetne megünnepelni, mint legógyertyákkal. Nem csak gyerekeknek. Nyolc dollár.

Via Gizmodiva


1 komment

Címkék: gyertya lego


2010.01.19. 07:10

Star Wars és Adidas

Bigyó Felügyelő

Nemsokára tényleg meg lehet majd vásárolni (sőt, a Facebook-csoport szerint már szombat óta kaphatóak Európában) az Adidas Star Wars-dizájnos cipőit. A reklám láttán kedvem támadt most azonnal a boltba rohanni. Nektek melyik tetszik a legjobban?


25 komment

Címkék: star wars


süti beállítások módosítása