Bigyóblog

2010.07.30. 10:38

Space invaders kanapé

Bigyó Felügyelő

Igazi retroőrülteknek, akik szerint soha nem készítettek ennél jobb játékot és a mai napig ezzel játszanak, ha alkalmuk nyílik rá. Vagy geekeknek, akik ugyan soha nem játszanak már vele, de van ilyen pólójuk, laptopmatricájuk, tolltartójuk. Gigantikus lanpartikhoz, esetleg?

Via Gizmodo


8 komment

Címkék: retro játék


2010.07.29. 10:58

Itt az új Kindle

Bigyó Felügyelő

Igazuk volt azoknak, akik arra gyanakodtak, hogy az Amazon azért nem árulja a Kindle-t, mert új sorozatának bemutatására készül. Merthogy tényleg ezt történt. Ma bemutatták az új Kindle-t, illetve rögtön kettőt. Az egyik wifis, 3G-s, hat inches modell, 189 dollárba kerül. Majdnem olyan, mint az eddigi, csak kisebb, könnyebb, gyorsabb és 50 százalékkal jobb a kontrasztja.

A másikban nincs 3G, de van benne wifi, hat inches és szintén pici, könnyű és gyors. És a legjobb, hogy 139 dollár, ami mai árfolyamon 30 ezer forintot jelent. Szállítási költséggel is kijön 35 ezerből. Ez már az az ár, amit hajlandó vagyok kiadni egy olvasóért.


153 komment

Címkék: amazon ebook amazon kindle kindle


2010.07.28. 14:48

A harc a pólókon folytatódik

Bigyó Felügyelő

Sok szöveg nem kell ehhez a pólóhoz. Ha valaki mindenáron hirdetné szeretné, hogy neki androidos mobilja van, és mit gondol az iphone-osokról, itt a remek lehetőség, hogy ezt nyíltan tegye. Csak ne csodálkozzon, ha megkergetik. :) Maga a póló 27 euróba kerül.

Via Gizmodo


5 komment

Címkék: apple android


2010.07.28. 09:43

Amazon Kindle: out of stock

Bigyó Felügyelő

Elfogyott a Kindle az Amazonnál. Ilyen sem történt az ekönyv-olvasó piacra dobása óta. Úgy tűnik azonban az árengedmény és a körülötte lévő hype miatt olyan sokan vásároltak az olvasóból, hogy egyszerűen nem bírta utánpótlással az Amazon. Azt nem tudni, hogy mikortól kapható megint a reader, az Amazon annyit mond, hogy előrendelhető és amint megint lesz raktáron, szállítják.

Egyesek azonban már abban reménykednek, hogy ez azt jelenti, hogy jön az újabb változata a Kindle-nek, amit amúgy is augusztusra vártak. Egyelőre nem tudni, mi a helyzet, mi az első változatra tippelünk, vagyis egyszerűen elfogyott a sok rendelés miatt. Amint megtudunk valamit, jelentkezünk.

Via Slashgear

 


2 komment

Címkék: amazon ebook amazon kindle kindle


2010.07.28. 06:50

Rendszergazdák Világnapja

Bigyó Felügyelő

Hirdetés következik

Világnapjukon, július 30-án, a PC World magazin az ESET támogatásával a munkáltatókkal összefogva szeretné megajándékozni a rendszergazdákat egy nap személyreszabott lazítással.

Van egy ember, aki az életét teszi fel arra, hogy mindig, minden idően és helyen megoldja azokat számítógépes, hálózati problémákat, amelyek ártatlan emberek hétköznapjait tudják tönkretenni. Egy jó rendszergazda igazi kincsnek számít, épp ezért nemcsak panaszkodni kell neki, hanem olykor tudtára kell adni, mennyire is nem tudunk létezni nélküle.

Egyszerű lenne azt mondani, hogy béremeléssel nyilvánvalóan jót teszünk a rendszergazda lelkének. Nos, mi úgy gondultuk, hogy ennél több kell, egy teljes szabad nap, ami csak róla szól. Ezen a napon nincsenek szűni nem akaró problémák, rendszerleállások, fagyások és szerver- vagy kliensoldali galibák, csak az önfeledt móka és kacagás. Július 30-ára szeretnénk minél több rendszergazdát összehívni, amelyhez a munkáltatók segítségét is kérjük! Egy ilyen nap igazán belefér még nagyon szigorú munkarend esetén is, főeg, ha ezzel a felhasználók számára megoldhatatlan problémákat is kezelőszemélynek okoznak örömöt.

A délután 2-kor kezdőőrendezvény helyszínéül a Zöld Pardon alsó bejárata mellő megközelíthetőSzeparé, illetve esőesetén a Nyugatinál található Szeparé bisztró szolgál. Ami pedig a mindössze 500Ft+áfa árú belépőrt cserébe ott vár az ünnepeltekre:

Ajándék sör- és virslikupon, pánikgomb és egy doboz kedélyjavító tabletta.

14:00-14:30 - Érkezés

14:30-15:10 - ESET: Vírusölés élően! Csak 18 éven felülieknek!

15:10-15:50 - IBM: Mitő szuper egy számítógép?

15:50-16:10 - Legviccesebb user-sztorik (ha nevezni akartok, a sztorikat ide várjuk: regisztracio@idg.hu)

16.10-16.50 - PC World játék (nevezés 14:00-15:30)

16:50-17:00 - Szünet

17:00-17:40 - Dombóvári István stand-upja (Dumaszínház)

17:40-18:20 - Díjátadó és zárszó

Közben, előte és utána a vásártéren játékok és bemutatók zajlanak, ahol további ajándékokat zsebelhetnek be az ünnepeltek. Lehet majd gépalkatrészekbő érdekes tárgyakat alkotni, amit haza is lehet vinni, és persze csinosabbnál csinosabb lányokkal fényképezkedni. A legszerencsésebb és a legügyesebb rendszergazdák pedig az esemény végén összesen 470 000 Ft értékűdíjazásban részesülnek a minihelikoptertő az oktatási csomagon át az asztali robotkarig mindeféle formában.

További információ és jelentkezés itt. (x)


komment

Címkék: hirdetés


2010.07.27. 18:22

Fagyasztott Han Solo a falon

Bigyó Felügyelő

Vannak olyan rajongók, akik a megfagyasztott Han Solo pontos mására vágynak, de egyszerűen nincs annyi pénzük. Nekik itt a fagyasztott hős falitakarós változata, csupán hatvan dollárért. A takaró 132x172 centiméteres és akár még a falra is akasztható.

Via OhGizmo!


13 komment

Címkék: star wars


2010.07.27. 16:12

A HTC és a Super LCD

Bigyó Felügyelő

Ezentúl nem Amoledes kiejlzőket tesz a HTC telefonjaiba. Nem azért mert elégedetlen lenne a minőségükkel, egyszerűen azért, mert nem tudnak elegendő Amoled kijelzőt beszerezni a mobilokhoz. Ezentúl tehát LCD, méghozzá úgynevezett Super LCD kijelzőt tesznek a Desire-be. Ennek lesz egy másik hozadéka is, a mobilok aksija valamivel tovább fogja bírni.

Via Newlaunches


1 komment

Címkék: htc kijelző android desire


süti beállítások módosítása