Bigyóblog

2010.08.18. 14:19

Alakítsuk át a tányérokat

Bigyó Felügyelő

A tányérok formája nagyon régen kialakult, nem is nagyon változott az idők folyamán. Ez így kicsit túlzás persze, hiszen mindig is voltak dizájnerek, akik kitaláltak jó vagy kevésbé jó ötleteket. De nézzen mindenki körbe otthon, milyenek a tányérok? Kerek, lapos vagy mély. Pedig mennyivel egyszerűbben tudnánk enni, ha a mélytányér enyhén dőlne, így az utolsó csepp leves kikanalazásakor nem kellene megdönteni. Vagy a kést helyettesítő kis vízszintes elem is jól jönne, amikor például rizst eszünk.

Via NQB


25 komment

Címkék: dizájn konyha


2010.08.17. 15:58

Vékonyabb Sony ekönyv-olvasók jönnek?

Bigyó Felügyelő

Bár nemrégiben a Sony azt nyilatkozta, hogy nem megy bele az Amazon által diktált árháborúba és nem hajlandó még lejjebb vinni az árait, most mégis lépnek. Igaz, nem az árat viszik le, hanem új olvasókat adnak ki. A pletykák szerint vékonyabbat és könnyebbet, mint az eddigiek. És az is lehet, hogy 3G is lesz benne. PRS 350 és PRS 650 névre hallgatnak majd, az utóbbiban lehet a wifi és a 3G.


5 komment

Címkék: sony ebook


2010.08.17. 14:01

A legvékonyabb bögre

Bigyó Felügyelő

Sharona Merlin dizájner készítette, az ihletést az egyre gyorsuló technológia adta neki, hogy minden egyre vékonyabb lesz, ugyanakkor egyre gyorsabban fejlődik a világ. Ha oldalról nézzük a bögrét, teljesen átlagosnak látjuk, ha kilencven fokkal elforgatjuk, akkor már egy vékony csíkot látunk. Már csak egy kérdésem van, lehet ebből inni?


12 komment

Címkék: dizájn bögre


2010.08.16. 12:37

Kimaradt jelenet a Star Warsból

Bigyó Felügyelő

Azt láthatjuk, ahogy Darth Vader a saját oldalára akarja csábítani fiát. Közben Luke elkészíti első fénykardját, így óriási lépést tesz afelé, hogy Jedivé váljon. A jelenetet a Star Wars Celebration V (ünnepeljük a filmsorozatot, öt) nevű eseményen mutatták be, itt jelentette be George Lucas, hogy 2011-ben jön a filmsorozat Blu-ray váloztata.

Via Gizmodo


93 komment

Címkék: star wars


süti beállítások módosítása