Bigyóblog

2010.10.31. 10:19

Angry Bird jelmezek Halloweenra

Bigyó Felügyelő

Nagyon sok rajongója lett az Angry Bird játéknak. Az iPhone tulajdonosok ugye már eddig is játszottak vele, az androidosok néhány hete tölthették le (rögtön kétmillióan meg is tették az első két napon). Így igazán aktuális jelmezünk lehet Halloweenkor. Csak ne romboljuk szét a helyet, ahol bulizunk.

Via TechCrunch


2 komment

Címkék: játék halloween


2010.10.29. 08:32

Az Acer olcsóbb tabletje 300 dollár lesz

Bigyó Felügyelő

Sokat nem tudni az Acer tabletjéről, Gianfranco Lanci vezérigazgató annyit mondott a Dow Jones Newswire-nek, hogy november 23-án dobják piacra a tabletet 299 és 699 dollár közötti áron. Ennél többet nem árult el, így azt sem tudni például, hogy milyen oprendszer lesz rajta - a pletykák Androidot emlegetnek. Valószínűleg 5, 7 és 10 inchesek lesznek.

Via Engadget


komment

Címkék: acer tablet


2010.10.28. 16:12

A Samsung gyártja a Nexus Two-t?

Bigyó Felügyelő

Tegnap még csak annyit pletykáltak, hogy még az idén jön a Nexus Two, ma már a gyártót is tudni vélik. Állítólag a Samsung és a Google közös sajtótájékoztatót tart november 8-án New Yorkban és bejelentik a közös mobilt. Ezen természetesen Gingerbread lesz. Addig is, nézzétek meg a fenti videót, melyben egy hatalmas mézeskalácsot (Gingerbread) hoznak a Google főhadiszállására.


1 komment

Címkék: google android google phone


2010.10.28. 14:22

Beépített SIM-kártyát akar az Apple

Bigyó Felügyelő

Az európai mobilszolgáltatóktól származik az a pletyka, hogy az Apple egy speciális SIM-kártyán dolgozik, mellyel a felhasználók közvetlenül az Apple App Store-ból tudják megrendelni az iPhone-t. A hírek szerint a cég bele akarja építeni a kártyát a mobilba. A felhasználók pedig vásárláskor tudják kiválasztani, melyik szolgáltatót szeretnék. Persze később is lehetne szolgáltatót váltani, egy programot kell majd rátölteni a SIM-re. Ezzel jelentősen csökkenne a szolgáltatók szerepe az értékesítésben és az Apple-nek sem kellene tárolni a szolgáltatók kártyáit a márkaboltokban. Az Apple nem kommentálta a pletykákat.

Via GigaOM


15 komment

Címkék: apple iphone


2010.10.28. 10:57

Itthon is kapható a Galaxy Tab

Bigyó Felügyelő

Mától a T-Mobile-nál megvásárolható a Samsung Galaxy Tab és ne legyenek kétségeink, sajnos itthon is drága. A készülék új előfizetéssel és a havi 14 GB-nyi adatmennyiséget tartalmazó RelaxNet XL mobilinternet csomaggal, az előfizetésre és a díjcsomagra vállalt két éves hűségnyilatkozattal 99 900 forintért kapható, arany és platina szintű előfizetők a Tab-ot 12 havi kamatmentes részletre, 29 940 forintos kezdőrészlettel is megvehetik. Ezen kívül rengeteg más konstrukcióban is megvehető, de a lényeg, hogy a hűségidőszak végén több mint 300 ezerre jön ki a tablet. Amúgy a listaára 290 ezer forint.


16 komment

Címkék: samsung tablet


2010.10.27. 12:38

Nexus 2-ről pletykálnak megint

Bigyó Felügyelő

Állítólag még karácsony előtt a boltokba kerül a Nexus One utódja, a Nexus Two, és a Carphone Warehouse fogja majd árusítani. Természetesen a legújabb Android, a Gingerbread lesz rajta. Néhány havonta felröppennek pletykák az állítólagosan készülő Nexus Two-ról, főleg azóta, hogy a Nexus One gyártását és forgalmazását megszűntették. Néha azt is tudni vélik, hogy melyik mobil lesz az utód. Eddig mindig kiderült, hogy semmi alapja a híreknek, most vajon máshogy lesz?

Via Engadget


1 komment

Címkék: google mobil android google phone nexus one


2010.10.27. 10:22

A Nook már nem nevezhető ekönyvolvasónak

Bigyó Felügyelő

Bemutatta a Barnes & Noble az új Nookot, a pletykák nem tévedtek: színes lcd kijelzőt kapott a kütyü. Értem én, hogy a könyvterjesztő nagyot akart lépni, meg akarja előzni, de legalábbis fel akar zárkózni a piacvezető Amazon (és Kindle) mellé, de ezzel nagyon mellélőtt. Nézzük, miért.

Az ekönyvolvasók legnagyobb előnye az e-Ink, ezzel a kijelző olyan, mintha könyvet fognánk a kezünkbe, órákat lehet olvasni anélkül, hogy fárasztaná a szemünket. Pont mint egy könyvnél. A másik hatalmas előny, hogy alig kell tölteni, Négy-öt könyvet is el tudunk olvasni úgy, hogy a töltőt elő sem vesszük. Persze nem színes, de ha könyvolvasáshoz akarunk használni egy könyvolvasót (és hát mi máshoz akarnánk), akkor ez egyáltalán nem érdekes.


29 komment

Címkék: ebook tablet nook


2010.10.27. 08:45

Robotszappan

Bigyó Felügyelő

Nem robotoknak. Embereknek. 2,5 dollárért innen.


komment

Címkék: robot


2010.10.26. 16:01

Találkoztak a Vissza a jövőbe szereplői

Bigyó Felügyelő

Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Mary Steenburgen, Bob Gale, Neil Canton, Robert Zemeckis és Huey Lewis összegyűltek New Yorkban, hogy megünnepeljék a film 25 éves évfordulóját. Többek között arról beszéltek, hogy hol lenne ma a karakterük - persze ha semmilyen időhurok nem jön közbe. Michael J. Fox szerint Marty a gyerekeivel lenne, Christopher Lloys szerint a Doki  új találmányokon dolgozna, Mary Steenburgen pedik úgy gondolja, Clara a Doki felesége lenne.

Arról is beszéltek, hogy ki mit tartott meg a forgatásról. Michael újságokat, Lea Thonpson egy rózsaszín ruhát az ötvenes évekből. És állítólag Johnny Deppről is készült videó, amikor McFly szerepére jelentkezett. De nem találják.


1 komment

Címkék: film


2010.10.26. 14:29

Videó a BlackBerry Playbook Tabletről

Bigyó Felügyelő

A RIM vezére, Mike Lazaridis mutatja be a készülő tabletet az Adobe Max konferencián. Emlékszünk arra, hogy a cég nem mutatta be a tabletet élőben a bejelentéskor, sokat emiatt hitték azt, hogy még nagyon messze van a piacra dobás. Most azonban láthatjuk élőben.


3 komment

Címkék: blackberry tablet


süti beállítások módosítása