Bigyóblog

2010.02.14. 14:46

A jövő Polaroid videókamerája

Bigyó Felügyelő

Emlékszünk még a Polaroid képekre? Akkor most képzeljük el, hogy felveszünk egy jelenetet a kameránkkal, majd az elkészült videót kinyomtatjuk egy papírlap vékonyságú eszközre, amin csak a play gombot kell megnyomni és már le is játszottuk a néhány perce elkészült videót. Persze ilyen technológia még nem létezik, csak Kim Hyun Joong dizájner képzelte el így a jövőt. Persze kell még jónéhány év ahhoz, hogy valósággá váljon, de ötletnek nem rossz.

Via CoolestGadgets


6 komment

Címkék: kamera concept polaroid


2010.02.10. 12:03

Az LG érintőkijelzős aprósága

Bigyó Felügyelő

Két dobozt kaptam, hirtelen nem is értettem, miért. A kisebbik dobozban ugyanis akkora valami volt, mint a telefon, úgy is nézett ki. Furcsa volt, hogy a mobil tartozákait egy nagy dobozban kapom, magát a telefont pedig egy másikban. Aztán kiderült, a kisebbik dobozban a napelemes akkumulátor volt. Teszteltük az LG POP GD510-et, a teljes érintőképernyős, napelemes mobilt.


8 komment

Címkék: mobil teszt lg kipróbáltuk


2010.02.10. 07:54

Mennyit fizetnél egy ebookért?

Bigyó Felügyelő

Felpezsdült az élet az ebook-olvasók piacán, ezen a blogon is bemutattunk már többet. Lassan nem marad gyártó, mely ne dobna a piacra egy olvasót még az idén. Természeresen az Apple sem maradhat ki a legújabb hype-ból és jól meg is kavarja a piacot. Mint már olvashattátok, az iPad megjelenése után a kaliforniai cég az addig megszokott 9,99 dolláros árak helyett a 14,99 dolláros árat célozná meg saját webboltjában. Több sem kellett a kiadóknak, egyből nekiestek az Amazonnak, akivel egy kivételével amúgy egészen jól megvoltak addig. A MacMillannek addig is gondjai voltak az Amazon árképzésével, és egy héten belül csatlakozott hozzá a HarperCollins és a Hachette is.

Itthon még nem sok vizet zavarnak ezek a viták, lévén még elég kevés az olvasó, de a piac jövőjére elég nagy kihatással lehetnek. A nyomtatott könyvek ma 2-5 ezer forint körül vannak a boltokban, vagyis ez a 15 dollár sem mondható drágának egy regényért.


36 komment

Címkék: ebook


2010.02.09. 11:54

Online élet a Motorolával

Bigyó Felügyelő

Néhány nap különbséggel két andoridos Motorola mobilt is teszteltünk, a Dextet és a Milestone-t. Közös tesztet írunk, egyben össze is hasonlítjuk egymással a két mobilt. Még egyiket sem kapni itthon szolgáltatónál, de a Milestone állítólag hamarosan lesz majd. Az még nem nyilvános, melyik társaságnál. Minkét mobilnak van qwerty billentyűzete is, így annak is kényelmes, aki nem szereti a virutális billentyűzetet. A Dextnek jobb a billentyűzete - kézreáll, kényelmesebb rajta gépelni, a gomboknak van széle. A Milestone-nak viszont jobb az érintőkijelzője, finomabb érintésekre is reagál, nem kell erősebben megnyomni, így nem is nyomunk félre. Ráadásul a Milestone-nál simán működik a multitouch.


12 komment

Címkék: teszt motorola android kipróbáltuk


2010.02.09. 07:35

Foci fénylabdával és fénycipőben

Bigyó Felügyelő

 

Mintha egy ősrégi játék elevenedne meg élő alakokkal. Egy 4x7 méteres pályán kell játszani, hasonló mozdulatokkal, mintha fociznánk. A labda először lassan gurul a kezdőjátékos felé, majd a rugás nagyságától függően gurul tovább a labda. A fénylabda tehát érzékeli az irányt, a lendületet, amivel a rúgás erősségét tudja kitalálni. A cél persze az, hogy gólt rúgjunk. A Sportpongot nem kapható kereskedelmi forgalomban, de a svájci készítőkkel fel lehet venni a kapcsolatot és a szerencsésebbek bérbe is vehetik.

Via OhGizmo!


3 komment

Címkék: játék


2010.02.08. 13:48

Ébredj Vader árnyékára!

Bigyó Felügyelő

Vader nagyúr ijesztő figura, ha reggel ő parancsolna ki az ágyból, valószínűleg soha nem aludnék el. Még szundi gombra sem lenne szükségem. A Star Wars shopban kapható Vader árnyéka nevű óra majdnem olyan ijesztő, mint amilyennek gondoljuk. Amikor fel kell kelni, Darth Vader árnyéka kirajzolódik a falra és az óra elkezd csipogni. Ha elég merész vagy, benyomhatsz egy szundit, de én rögtön kipattannék az ágyból. Állítólag ide is szállítanak, 27 dollárért rendelhető meg az ébresztőóra, majd ha a árulni kezdik, mert egyelőre csak a prototípust láthatjuk.


8 komment

Címkék: star wars óra ébresztőóra


2010.02.08. 11:28

Tolmácstelefonon dolgozik a Google

Bigyó Felügyelő

Felvesszük a mobilt, felhívjuk külföldön élő ismerősünket, mi magyarul beszélünk, ő flamandul hallja. Nos, erre készül a Google. Olyan szoftvert fejleszenek, mellyel sikeresen lehet felismerni az előbeszédet és automatikusan lefordítani egy idegen nyelvre. A már létező technológiák, a beszédfelismerés és az automata fordítás összeházasításával a Google azt reméli, hogy akár néhány éven belül elérhető lesz a tolmácsgép.

A Google már kifejlesztett egy automatikus fordítószoftvert, melynek segítségével akár azonnal egy másik nyelvre fordíthatjuk, amit leírtunk. Ennek még vannak persze gyerekbetegségei, de egészen ügyesen működik, főleg ha a legnagyobb nyelveket nézzük. A hangfelismerő szoftverrel pedig már most irányíthatjuk a mobilt, sms-t is írhatunk úgy, hogy csak elmondjuk, amit le akarunk írni. Ez még nem használható magyar nyelven, de a Nexus One androidos mobilnál mi is kipróbáltuk az angol változatot és működött. A lényeg, hogy tisztán, érthetően artikuláljunk. Mindkét szoftverre igaz, hogy minél többet használjuk, és javítjuk a hibákat, annál jobban fognak működni.

A Google fordítórészlegének vezetője, Frank Och optimista, szerinte akár néhány éven belül elérhető lehet az új technológia. És idővel bármelyik országba telefonálhatunk saját nyelvünkön beszélve.

Via Times


50 komment

Címkék: google fejlesztés


süti beállítások módosítása