Bigyóblog

2010.03.07. 10:33

Trükkös óra

Bigyó Felügyelő

Az Oblique óra nem csupán egy óra, annyira lenyűgöző a szerkezet, hogy minden pillanatban rápillantanék, milyen alakzatot vett fel éppen. Egy torontói kiállításon mutatták be és csak húsz darab létezik belőle a világon. Szinte megfizethetetlen, darabja 3900 kanadai dollár.


27 komment

Címkék: dizájn óra


2010.03.06. 10:55

Az erő funky oldala

Bigyó Felügyelő

Darth Vader sisak és Halálcsillag diszkógömb a diszkókorszakban maradtaknak, esetleg egy táncos házibulihoz. A sisakot túlzásnak érzem, de a Halálcsillagot bármikor elfogadnám.

Via Nerd Approved


2 komment

Címkék: star wars


2010.03.05. 15:56

Április 3-ától vásárolható meg az iPad

Bigyó Felügyelő

Előrendelni március 12-től lehet az iPadet Amerikában, megvásárolni pedig április 3-tól lehet majd. Előrendelni online is lehet vagy az Apple boltokban. Április végén további néhány országban is kapható lesz majd az iPad, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában. Magyarországon tehát szokás szerint még tovább kell majd várni. A legolcsóbb változat, a wifis modell 499 dollárba kerül majd.

Washington Post


3 komment

Címkék: apple ipad


2010.03.05. 13:32

Rubik kockával jótékonykodhattok

Bigyó Felügyelő

Március 1-jén a Vatera egy digitális Rubik kockát bocsátott árverésre. Az aukció nyertese nemcsak a kütyüvel lesz gazdagabb. Az összeget, vagyis a kocka leütési árát jótékony célra fordítják, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak adják. Az aukciónak március 10-én lesz vége.


5 komment

Címkék: rubik kocka


2010.03.05. 10:35

Jöhetnek a 200 dollár alatti ebook-readerek

Bigyó Felügyelő

A Foxit Software egy új ebook-olvasót dob a piacra, az eSlider utódja kisebb lesz, hogy könnyebben beleférjen a nagyobb zsebekbe vagy kisebb táskákba. Az ára 250 dollár körül lesz. De azért van egy jó hír is, a cég 200 dollár alá szeretné nyomni az árat, ami azt jelenti, hogy végre elindulhat lefelé a readerek ára. Az új olvasó is tudja a megszokott formátumokat, mint eReader, ePub, ".txt," HTML és PDF. Nincs rajta 3G vagy wifi, de ilyen irányú tervei is vannak a cégnek. Egyelőre semmi hír a megjelenésről, csak annyit árultak el, hogy hamarosan jön.


3 komment

Címkék: intel ebook


2010.03.05. 07:59

Eltűntek a wifi detektorok az App Storeból

Bigyó Felügyelő

Az Apple úgy döntött, hogy betiltja az App Storeban a wifi detektorokat, ezentúl nem lehet ilyen alkalmazásokat letölteni vagy vásárolni. Csak azok az alkalmazások tűnnek el, melyek aktívan keresték a wifi hálózatokat, azok, melyek adatokra és GPS-re támaszkodva jelenítették meg a wifit, maradhattak. A furcsa az egészben, hogy az Apple nem igazán magyarázta meg, hogy miért tiltotta be ezeket az alkalmazásokat, a fejlesztők is értetlenül állnak az eset előtt.

Via The Register


7 komment

Címkék: apple itunes wifi


2010.03.04. 12:43

Vasárnapig még játszhattok!

Bigyó Felügyelő

Ne felejtsetek el játszani a szuper nyereményekért az EzPontAz online kütyübolttal szervezett közös játékunkon! Vasárnap déli 12-ig még küldhetitek a kommenteket az előző poszt alá. Utána lezárjuk a játékot és kisorsoljuk a nyereményeket. Ja, és a Facebook-csoporthoz csatlakozva még több esély a nyerésre. Részletekért kattints! Hajrá!


2 komment

Címkék: játék ezpontaz


2010.03.04. 08:42

Rajzold tele a bögrédet

Bigyó Felügyelő

Persze házlilag is tele lehet rajzolni a bögrét, de az macerásabb: be kell szerezni a hozzávaló, biztosan vízálló festéket és egy fehér bögrét. Itt azonban eléd tolnak mindent, és garantálják, hogy a nagy mű valóban a bögrén marad, hiába dörzsöljük a mosogatószivaccsal. A fehér bögréhez hat színes filcet kapunk. Érdemes jól megtervezni a rajzot és persze pontosan is rajzolni, mert az ígéret szerint egy perc múlva véglegessé szárad a rajz. Azt ugyan nem írja, de gondolom a filceket a többi bögre kidekorálására is felhasználhatjuk.

Ha van saját készítésű bögrétek, küldjetek fotót!

Via Brando


7 komment

Címkék: bögre barkács


2010.03.03. 19:37

A jövő Apple-termékei

Bigyó Felügyelő

Via DamnCoolPics


4 komment

Címkék: fun apple


2010.03.03. 18:29

Hogyan kellett volna befejezni a Star Treket

Bigyó Felügyelő

Hangosan röhögős. Főleg a vége.

Via Filmbuzi


11 komment

Címkék: star wars star trek


süti beállítások módosítása