Bigyóblog

2011.02.23. 09:54

Leállítja Sony a NEX-3 kamerák forgalmazását?

Bigyó Felügyelő

Meglepő híreket olvastunk, állítólag a Sony leállítja a NEX-3 kamerák forgalmazását. A hír azért meglepő, mert csak néhány hónapja dobták piacra a cserélhető optikás kisgépet, novemberben pedig új színeket is bevezettek. A nagytestvért ekkor változatlanul hagyták, a NEX-5-ről nincsenek is olyan információk, hogy leállítanák a forgalmazást. Arról nincsenek hírek, hogy miért döntött így a Sony, ha egyáltalán igazak a hírek. Mert a cég egyelőre hallgat.

A Sony NEX-3 és 5-ös gépeivel először a Fotokina kiállításon találkoztam tavaly ősszel. Már akkor nagyon bejöttek, decemberben aztán egy hónapig tesztelhettem is a NEX-5-ös gépet. A fényképezőgép nem tükörreflexes, de cserélhető az objektívje. Pici, könnyű félprofi gép. Teljesen kezdők ugyanúgy használhatják, mint a profik, mert nagyon könnyű rajta megtanulni az olyan alapvető fogalmakat, mint záridő, fehéregyensúly, ISO, rekesz. A profi fotósok is elismerik, hogy jó a képminősége, egyedül a menüjével nincsenek kibékülve.

Személyes megjegyzésként, amióta kipróbáltam, ilyen gépet szeretnék, mint kezdő, de érdeklődő fotós. Nagyon sajnálnám, ha leállnának a gyártásával, mielőtt sikerülne egyet venni. Merthogy egyelőre elég drága.


2 komment

Címkék: fényképezőgép sony


süti beállítások módosítása