Bigyóblog

2011.07.17. 09:26

Batman kamerája

Bigyó Felügyelő

Megint csúcson a Batman-mánia és mi sem akarunk kimaradni ebből. Illyetve nem is mi, hanem a különböző kütyük gyártói. Most éppen egy pici digitális fényékpezőgépet mutatunk, természetesen batmanes stílusban. Sokra nem használható, tekintve, hogy csak 1,3 megapixeles - a mobil kamerája jobb ennél. De arra mindenképpen jó, hogy a gyerek batmaneset játszon vele és minden titkosat lefényképezzen.

Via GeekAlerts


2 komment

Címkék: fun dizájn fényképezőgép


2011.07.16. 09:05

Pletykák a könyvolvasó-piacról

Bigyó Felügyelő

Kezdjük a legnagyobbal, az Amazonnal. Ugye eddig arról volt szó, hogy az Amazon egy tableten dolgozik, amit még augusztusban mutatnak be és valamikor októberben, még az amerikai vásárlási szezon előtt dobnak piacra. Sokat nem tudni erről a tabletről, csak annyit, hogy tényleg készül és hogy androidos lesz. A többi vad pletyka.

A legújabb most, hogy a tablet mellé két új Kindle-t is bemutatnak ősszel. Persze ezekről sem tudni semmi részletet.

Közben a konkurencia is mozgolódik. A Sony megelégelte a harmadik helyezett szerepét és úgy döntött, tényleg beszáll a veresnybe. Nemcsak minőségben, hanem árban is, merthogy 180 és 300 dolláros olvasói nem nagyon tudtak labdába rúgni a 139 dolláros Kindle mellett (nem is beszélve az amerikában kapható 114 dolláros, hirdetéses változatról). Szóval jobb, szebb és olcsóbb olvasóval jönnének ők is augusztusban. Ennyit a pletyka, részletek itt sincsenek. Mindenesetre a következő néhány hónap megint izgalmas lehet az olvasók piacán.


1 komment

Címkék: sony amazon ebook amazon kindle


2011.07.15. 11:43

Brutál felbontása lesz a Xoom 2-nek

Bigyó Felügyelő

A Motorola nagyot szeretne dobni a második generációs tabletjével, a Xoom 2-vel. Legalábbis a hírek szerint ez lesz az első Ice Cream Sandwichet, az Android következő verzióját futtató tablet. Ez eddig oké, valakinek az elsőnek kell lennie és már a Honeycombnál is az elsők között voltak. Ami érdeksebb, hogy végre a felbontással is ugranak egy szinten, felhagynak a tabletekre jellemző rossz felbontással és  2048x1536 pixeles felbontással rukkolnak elő. Nem tudni, mikor, mennyiért árulják majd, de mivel ezek az első pletykák és az ICe Cream Sandwichre is várni kell, nem mostanában fogjuk kézbe a Motorola új tabletjét.

Via Engadget


38 komment

Címkék: motorola android tablet


2011.07.15. 10:49

Kiszivárgott fotó a Sony Nex 7-ről

Bigyó Felügyelő

A Sony tükör nélküli cserélhető objektíves gépeiről már írtunk. Azt is ígértük, hogy tesztelünk egyet, mégpedig a Nex 3 utódját, a Nex C3-at, de a cég még nem küldte el. Azonban ami késik, nem múlik.

Most jöttek újabb hírek a sorozat egy újabb darabjáról, a Nex 7-ről, a Nex 3 és Nex 5 nagytesójáról. Ez szintkén ugyanaz a kategória, azaz nincs benne tükör, de cserélhető az objektívje. Néhány részletet is tudni vélnek, mint például a A77 24 megapixeles szenzor, 24mm f/1.8 Zeiss objektív, és hogy 1200 dollár körül lesz az ára. Arról nincsenek hírek, mikor mutatják be.


komment

Címkék: fényképezőgép sony


2011.07.14. 08:48

Manga post it

Bigyó Felügyelő

Manga rajongóknak kötelező, de akik nem szeretik, azoknak is vicces lehet a változatos formájú post it. Három darabot adnak 25 dollárért.

Via GeekAlerts


2 komment

Címkék: dizájn


2011.07.13. 16:17

Megdöbbentő jóslat az Inteltől

Bigyó Felügyelő

Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést. Nos, nézzük.

Rama Skukla egy konferencián kifejtette, hogy teljesen meg fog változni a számítógéphez, adatokhoz való viszonyunk. Méghozzá nagyon hamar, nem kell sokat várni erre. Amúgy is vannak már jelei annak, hogy néha nehéz eldönteni egy adott kütyüről, hogy melyik kategóriába lehet sorolni, a jövőben még inkább így lesz.

De a lényeg, hogy a személyi számítógépek kora lejárt, mindegy milyen formában jelennek ezek meg, netbookként, asztali gépként, laptopként vagy tabletként. A jövőben úgynevezett personal companion lesz, amit jobb híján személyes társnak/csoportoknak fordítok. A PC-k helyett az egyének felhőben adatok sokaságáról rendelkeznek, melyeket megoszthatnak másokkal vagy megtarthatják maguknak.

A gyártóknak pedig hardveroldalon is meg kell felelnie a trendeknek, ráadásul szorosan együtt kell működniük a szoftvergyártókkal, hogy a felhasználók biztonságosan tudják kezelni az adataikat. Az Intel szerint már a nagyon közeli jövőben láthatók lesznek ennek az útnak az elemei, ők mindenesetre felkészültek.

Mit gondoltok, mi lesz tíz év múlva?


285 komment

Címkék: concept


süti beállítások módosítása