Bigyóblog

2011.08.14. 09:48

Ultimate hordozható sátor

Bigyó Felügyelő

Összehajtogatva alig nagyobb, mint egy kulacs és ultrakönnyű: 625 gramm az egyszemélyes, 846 gramm a kétszemélyes sátor. Kirándulásokra, vagy akár fesztiválokra is kiváló választás lehet, hiszen ki szeret sokat cipelni. Mindkét változatnak van egy esővédő része, ha nem akarjuk a sátorban tárolni a cipőt és a táskákat. A kétszemélyes változatnak ráadásul két bejárata is van. Egészen igényesnek tűnik, kipróbálnánk egyet. Az egyszemélyes 429 dollár, a kétszemélyes 499 dollárba kerül.

Via Gizmodo


29 komment

Címkék: dizájn sátor


2011.08.13. 09:46

Family Guy Operation

Bigyó Felügyelő

Soha nem értettem, miért olyan népszerű az operációs játék - ha valaki elmagyarázza, szívesen veszem. De a Family Guyos változat elég vicces ahhoz, hogy bekerüljön a blogba. Most Stewie, Brian és az őrült tyúk operálhatja meg Petert. Vajon túléli? Valamivel több mint 13 dollárért az Amazontól.

Via GeekAlerts


6 komment

Címkék: játék


2011.08.12. 13:40

Hogyan éljük túl az iskolakezdést?

Bigyó Felügyelő

A Jóljár Jolán Facebook-csoport megkért arra, hogy keressek néhány érdekes kütyüt gyerekeknek, tanulásra, melyek megkönnyítik az iskolakezdést. Örömmel megtettem, íme az öt legmenőbb kütyü.


4 komment

Címkék: ebay napelem


2011.08.12. 11:33

Qwertys mobillal jön az LG is

Bigyó Felügyelő

Két új telefont mutatott be az LG, az tagját, az LG Optimus Pro C660-at és az LG Optimus Net P690-et, amelyeken már a legújabb Android 2.3 operációs rendszer (Gingerbread) fut. A cég jobb energiafelhasználást és teljesebb játékélményt ígér a két mobillal.

Az Optimus Pro teljes qwerty billentyűzettel van ellátva, nem titkolt cél, hogy azok vegyék, akik rabjai valamelyik közösségi oldalnak. Nem tévedtünk nagyot tehát, amikor azt állítottuk néhány hete, hogy van jövője a facebookos mobiloknak. Kijelzője 2,8-as.

Az Optimus Net is a közösségi oldalakat használókra hajt, a júzerek egy gombnyomással elérhetik a Facebook és Twitter profiljukat integrált widget segítségével (amit egyébknént a TweetDeckkel bármely mobilon megtehetünk). Itt 3,2 colos a kijelző.

A két mobil többi paramétere amúgy ugyanolyan: 800 MHz-es CPU, 1550 mAh-s akkumulátor.


4 komment

Címkék: mobil lg


2011.08.12. 10:40

Hát akkor építsünk közösséget!

Bigyó Felügyelő

Igen, hamarabb kellett volna, de csak most döntöttünk úgy, hogy a Facebookon is megjelenünk. Építsünk közösséget. Úgy tervezzük, hogy érdekes linkeket posztolunk oda, beszélgetünk nem ide való témákról, lehet offolni. A rajongók között pedig néha kütyüket sorsolunk ki. Ha van kedvetek, csatlakozzatok az oldalhoz itt.


3 komment

Címkék: szolgálati közlemény


2011.08.11. 07:20

Víz és ütésálló kamera a Samsungtól

Bigyó Felügyelő

A Samsung idén nyáron Magyarországon is bevezette legújabb, strapabíró, kompakt méretű, de Full HD felbontásra képes videokameráját, amely ellenáll a rázkódásoknak, a víznek és a pornak is. Az Aqua funkciónak köszönhetően kiválóan alkalmas víz alatti mozgó- és állóképek rögzítésére. Három méteres mélységig lehet vízalatti felvételeket készíteni.

A készülék BSI CMOS technológiájú, azaz hátsó megvilágítású érzékelője kétszer olyan érzékeny, mint a hagyományos CMOS szenzorok. Lencséjén páramentesítő bevonat oszlatja el a lecsapódó gőzt.

A kamera mérete 60×113×19,7 mm, ajánlott bruttó fogyasztói ára pedig 39 990 forint.


komment

Címkék: fényképezőgép samsung


2011.08.10. 17:13

Miért tiltották be a Galaxy Tab 10.1-et?

Bigyó Felügyelő

Ezen tervek alapján döntött úgy a bíróság, hogy igazat az az Apple-nek és betiltja a Samsungnak a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását. Itt olvasható a szabadalom is. Hát nem is tudom... Lehet, az összes tabletet be kéne tiltani. Persze visszamenőlegesen is, még azokat is, melyek az iPad előtt is így néztek ki. Vagy az nem is lehetséges, biztos csak rosszul emlékszünk.

A Motorola lehet a következő, az Apple a Xoomnak is nekiment.

Via


94 komment

Címkék: apple samsung tablet


2011.08.10. 10:31

Betiltották Galaxy Tab 10.1 árusítását

Bigyó Felügyelő

Egy német bíróság úgy döntött, hogy ideiglenesen tilos forgalmazni az iPad legnagyobb riválisát, a Samsung Galaxy Tab 10.1-et. Az döntés indoka, hogy a Samsung megsérti a közösségi formatervezési-szabadalmat, melyet az Apple jegyzett be az EU és Amerika területére.

A döntés érvényes az Eu orzságaira, kivéve Hollandiát. A Samsugn természetesen megtámadja a határozatot, hiszen az egyik zászlóshajójáról van szó, nagyon sokat veszítene, ha nem forgalmazhatná a tabletet.

A vita elfajulása a két cég között azért is érdekes, mert a Samsung a legnagyobb beszállítója az Apple-nek, többek között lcd-kijelzőket is gyártanak nekik. Vajon a mostani ellenségeskedésnek lehetnek komolyan következményei is?


komment

Címkék: apple samsung tablet


2011.08.10. 07:42

Az ember, aki már most sorban áll az iPhone 5-ért

Bigyó Felügyelő

Megszoktuk, hogy az új iPhone megjelenése előtti napon hatalmas sorok alakulnak ki az Apple boltok előtt. Na nem itthon, bár erre is volt már példa, hanem inkább Amerikában és Angliában. A sorok nem egyszer már a megjelenés előtti héten kezdenek kialalkulni, a legfanatikusabbak ugyanis jó előre igyekeznek biztosítani, hogy ők lesznek az elsők, akik a várva várt készülékhez juthatnak. Persze nagyon sokan csak a buli és a felhajtás kedvéért csinálják, hiszen a legtöbben egyszerűen megrendelik online és várnak a postásra, vagy másnap besétálnak a legközelebbi Apple-boltba és megveszik sorbanállás nélkül a mobilt.

Egy londoni úriember most minden eddigi társán túltesz, jó egy hónappal az állítólagos megjelenés előtt úgy döntött, beáll a sorba. Állítólagost mondunk, mert hivatalosan még be sem jelentették az iPhone 5 létét és megjelenésének időpontját. Rob Shoesmith azonban nem zavartatja magát, felállította sátrát a londoni Apple store előtt. Mivel mobilnettel és wifi segítségével mindenhonnan tud dolgozni, így a munkából sem esik ki.

Ráadásul Rob nem is olyan őrült, mint a milyennek tűnik. Saját bevallása szerint az iPhone 5 megvásárlása nem a legfontosabb szempont, persze örül majd a készüléknek, de nem ezért csinálja. Hanem hogy felhívja magára a figyelmet. Egészen sajátos módját választotta a sátrazásnak is: valamennyi pénzét otthonhagyta és szponzorációkból, ajándékokból szeretne megélni ebben az egy hónapban. 

Úgy tűnik, bejön neki. Pontos összegek nincsenek, de dollárban kifejezve tízezres nagyságúra úghat a szponzorációk száma, igaz ebben olyan tételek is vannak, mint autóhasználat erre az egy hónapra. De kapott már napelemes iPhone-töltőket, tábori samponokat, aftershave-et, hatalmas doboz cukorkát. Robert blogot is ír az eseményről itt.

Most már csak egy dolognak kell meg teljesülnie: kezdjék el szeptemberben árulni az iPhone 5-öt, különben nevetünk egy jót. Bár Rob valószínűleg úgy is jól jár, ha megtarthatja a szponzorajándékokat.


28 komment

Címkék: fun apple iphone


2011.08.09. 12:26

Épül a Star Trek Theme Park

Bigyó Felügyelő

Jordániában úgy döntöttek, hogy a Star Trek világát felidéző vidámparkot építenek. Az egész projekt 1,5 milliárd dollárba kerül majd és 2014-re lesz kész. A parkban összesen 17 szórakoztató központ lesz és négy hotel. Az egészen megújuló energiával működtetik, hogy hűek legyenek a jövőhöz.

Abdullah, Jordánia királya amúgy nagy rajongó, még herceg korában volt egy kicsi szerepe a Voyager sorozatban. Ő lesz a legfőbb befektetője a készülő központnak magánalapítványán keresztül.

Via MSNBC


14 komment

Címkék: star trek


süti beállítások módosítása