Bigyóblog

2011.08.28. 08:55

Banánvágó

Bigyó Felügyelő

Mert banánt vágni nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nehéz. Szükségünk van egy banánvágóra!

Via GeekAlerts 


2 komment

Címkék: dizájn konyha


2011.08.27. 09:35

Buzz Lightyear Lego ébresztőóra

Bigyó Felügyelő

Nagyon sok az egyben. Egyrészt lego, aztán Buzz Lighter a Toy Storyból és még ébresztőóra is. Azt hiszem megtaláltam az ultimate ajándékot. Innen.

Via GeekAlerts


1 komment

Címkék: játék ébresztőóra lego


2011.08.26. 11:32

Itthon is kapható lesz a Thinkpad Tablet

Bigyó Felügyelő

A Lenovo bejelentette, hogy Magyarországon is kapható lesz a főleg üzleti felhasználóknak szánt Thinkpad tablet. A ThinkPad Tablet 10,1 hüvelykes képátlóval és WXGA (1280x800) felbontású kijelzővel rendelkezik, NVIDIA Tegra 2 dual core processzortal felszerelt, súlya pedig nem éri el a 750 grammot. Van benne normál méretű USB port, SD kártyaolvasó és mini HDMI csatlakozó.

A 16 GB-os ThinkPad Tablet WiFi-vel rendelkező modellje szeptember végétől bruttó 139 900 Ft-tól, a 32GB-os 3G-vel rendelkező modellje pedig várhatóan 179 900 Ft-tól lesz elérhető a hazai forgalmazóknál.


8 komment

Címkék: lenovo thinkpad android tablet


2011.08.26. 08:44

A Samsung gyártja a Nexus Prime-ot

Bigyó Felügyelő

Véletlenül erősítették meg a Samsung jogászai, hogy ők gyártják a Nexus Prime mobiltelefont. A Nexus Prime a következő tisztán androidos Google-telefon és mindig kérdés, hogy melyik cég gyártja. A mostani ráadásul csúcskészüléknek ígérkezik, így már régóta pletykálnak róla, találgatnak, ki fogja gyártani, milyen lesz.

A Samsung most teljesen véletlenül, egy levélben emlegette a készüléket, ezzel meg is erősítette annak fejlesztését. A sztori alapja, hogy valaki titkos infókat tudott meg a Nexus Prime-ról és azt nyilvánosságra akarta hozni. A Samsung jogászai erre írtak egy mérges levelet, melyben leszögezik, hogy a Nexus Prime, a hozzá kapcsolódó fejlesztések a Samsung tulajdona, így ha bármit nyilvánosságra hoz, abból ejnye-bejnye lesz.

Persze lehet, hogy a levél hamisítvány, meglátjuk.

Via Übergizmo


10 komment

Címkék: mobil samsung nexus prime


2011.08.25. 14:09

Élőben az Apple vs Samsung perről - [Update: marad a tiltás]

Bigyó Felügyelő

Az a német bíróság, mely néhány hete elrendelte a Galaxy Tab 10.1 betiltását, ma hallgatja meg a két felet, a Samsung és az Apple képviselőit. Itt követhetjük élőben a tárgyalóteremben történteket. Érdemes, nagyon érdekesek a viták és a bíróság reagálása egyes eseményekre. Izzik a levegő, a két fél jogászai keményen támadják egymást. Még a Knight Ridder is szóba került, mint lehetséges prior art.

Néhány példa:

BREAKING: wow! Samsung says it has compiled 27 (!) examples of distorted pictures in Apples complaint!!!!!!

Judge once more asks parties to stop the discussion of distorted pictures *take it outside gentlemen*

Apple lawyer is really pissed

Az elmúlt hetek szabadalmi vitáiban rendre jó értesüléseket szerző FOSS Patent blog azt írja, hogy a meghallgatáson egyelőre nem áll jól a Samsung, de még messze a vége. A meghallgatásnak még nincs vége, és valószínűleg döntés sem lesz ma.

[Update 14:37] Egyelőre arról folyik a vita, hogy az Apple hamis képeket adott be. A Samsung szerint a beadvány időpontjában már ismert volt, hogy milyen lesz a Galaxy Tab. A bíróság unja ezt a kérdést és továbblépne, de egyik fél sem hagyja annyiban.

[14:41] Szünetet rendeltek el. Hamarosan folytatódik.

[14:44] Közben kijött egy érdekes hír a Reuterstől. Eszerint a bíróság fenntartja a tiltást. Furcsa, a meghallgatás még javában tart, ezt a hírt pedig délelőtt adta ki a hírügynökség. Andreas Udo szerint az előző szünetben ezen nevetett mindenki a bíróságon - újságírók, bloggerek sem értették.

[14:56] Szünet után ott folytatják, ahol abbahagyták. Az Apple azon vádjára, hogy a képeket számítógéppel csinálták, a Samsugn jogászai azt mondják, hogy nem is. Photoshop-vádak mindkét oldalról. Azon vitáznak, hogy a tablet alatt lévő árnyék mennyire természetes...

[15:03] A bíró helyretette a feleket: a kérdés nem az árnyék, hanem a termék valódi mérete.

This is really quite embarrasing. Apple and Samsung playing yes, no, yes, no about different versions and pictures the Tab

[15:19] Jaj, most már azon vitatkoznak, hogyan kell nyomtatni a PDF-et (újabb ingyenreklám az Adobe-nak :)

[15:27] Megint szünet. Ennyire unja a bíró, hogy félóránként szünetet rendel el?

[15:34] Az Európai Bizottság alelnöke, Nelli Kroes twitelte be most, hogy figyelemmel követik a Samsung-Apple pereit Németországban és Hollandiában. Ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy mi a véleményük a holland bíróság döntéséről.

[15:48] A szünet után olyan jogászkodás folyik, amit nem értek. Sorry. Ez, ez és ez.

[15:55] És itt a breaking: a bíróság fenntartja a tilalmat, a végleges döntésre szeptember 9-én kerül sor. Vége is a meghallgatásnak.

[16:05] A bíró szerint nagyon sok alternatív megoldás létezik egy tablet dizájnjánál, mint ahogy ezt a piacon is láthatjuk. Azt is mondta, hogy a Samsung nem győzte meg őt, hogy fel kéne oldani a tiltást.

Hát ez furcsa volt. Elég gyorsan vége lett a meghallgatásnak. A Reuters nem is tévedett, amikor órákkal ezelőtt kihozta a hírt.

Itt is megpróbáljuk követni a fejleményeket és hírt adunk minden fontos eseményről.


48 komment

Címkék: apple samsung


2011.08.25. 12:23

Napi könyv az Amazontól

Bigyó Felügyelő

Az Amazon elindította a Kindle Daily Deals, ezzel napi egy könyvet ad sokkal olcsóbban az eredeti áránál. A első egy gyerekkönyv, a Miraculous Journey of Edward Tulane, és melyet 6.99 dollár helyett 1.39 dollárért lehet megvásárolni. A napi ajánlatokat Twitteren és Facebookon is követhetjük. Érdemes követni, biztosan találunk olyat, ami tetszik.

Via MocoNews


3 komment

Címkék: amazon ebook amazon kindle


2011.08.25. 08:15

Lemondott Steve Jobs

Bigyó Felügyelő

Steve Jobs 14 évig volt az Apple élén, tegnap lemondott vezérigazgatói posztjáról, aaz igazgatótanács elnökeként folytatja a cégnél. A tisztséget Tim Cooknak adta át, aki Jobs betegszabadsága alatt vezette a céget.

A vezérigazgató lemondása nem volt meglepetés, betegségének kiújulása óta sok pletyka keringett erről. Az elemzők számítottak ugyan rá, de a piacokat váratlanul érte. Steve Jobsnál még 2004-ben diagnosztizáltak májrákot, azóta abból felépült, de az utóbbi időben sokat betegeskedett, lefogyott, hosszú betegszabadságokat vett ki. Az idén év eleje óta nem vett részt a napi teendőkben, csak a stratégiai döntésekből vette ki a részét.

A céget Tim Cook vezette távollétében, Steve Jobs őt jelölte ki utódjának. Az elemzők szerint képes lesz sikerre vinni az Apple-t, nem fog megtorpanni a cég vezetése alatt. A piac mindenesetre nem reagált ilyen nyugodtan a hírekre, bár ez a kezdeti bizonytalanság miatt is lehet, a bejelentés után hat százalékot esett az Apple-részvények értéke.

A lemondó levél:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve


komment

Címkék: apple


2011.08.25. 07:53

Reboot gomb vészhelyzetre

Bigyó Felügyelő

Ha kezdenek kicsúszni a dolgok a kezünk közül, itt a Reboot gomb. Vészhelyzetben megnyomjuk, erre elkezd szirénázni és üvölteni, hogy Reboot, Reboot. Innen.

Via GeeksAreSexy


1 komment

Címkék: fun játék


2011.08.24. 16:35

Betiltják a Samsung Galaxy mobilok árusítását Európában

Bigyó Felügyelő

Folytatódik a szappanopera. Most egy holland bíróság döntött úgy, hogy ideiglenesen betiltja a Samsung Galaxy szériájának árusítását. Ebbe beletartozik majdnem az összes Galaxy mobil, vagyis a Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II. A döntés állítólag 32 európai országot érint. Más hírek szerint a hollandiai tiltás csak néhány országot, mint Nagy-Britanna, Franciaország, Németország, Monaco, Luxembourg, Lichtenstein, Finnország, Írország, Írország.

Előzetes döntésről van szó, a bíróság a végső határozatot csak később hozza meg. Mindenesetre megalapozottnak látták az Apple panaszát ahhoz, hogy meghozzanak egy ilyen komoly döntést. Az érintett szabadalom a galériával kapcsolatos, túlzottan hasonlít a lapozás a galériákban. A Samsungnak hét hete van arra, hogy levegye a polcokról a mobilokat. A döntés ezúttal csak a mobilokat érinti, a tableteket nem. Az arról folyó vita egy másik bíróságon folyik.

A többi panaszt elutasították, ez lehet az oka annak, hogy a Samsung tulajdonképpen egyfajta győzelemként fogadja a határozatot. Hiszen most már bíróság is kimondja, hogy a Galaxy mobilok nem lopták a dizájnt és  technológiát, hanem saját fejlesztés. Ami pedig a tiltást illeti, azt megpróbálják minél hamarabb feloldatni.

Via Foss Patent


2 komment

Címkék: mobil apple samsung tablet


2011.08.24. 16:26

Mindenki Kubricktól lopott

Bigyó Felügyelő

Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott, amivel lehet védekezni, vagyis ha valami már megjelent valahol, legyen az tévé, film, képregény, már nem lehet elsőségre hivatkozni.

Az Apple szabadalmában olyanok vannak, hogy négyszögletes dizájn, sima, a felület nagy részét elfoglaló kijelző, keskeny szélek, sima, fekete hátlap. Nos ezek mind ott vannak a filmben látható gépen, melyet a két űrhajós használ ebéd közben.

Vajon a bíróság mit szól ehhez? És ha igazat ad a Samsungnak, mennyire lesznek népszerűek a régi Star Trekek és társaik a jogászok körében? Esetleg a jogi egyetemeken majd sci-fi szakirányt is lehet választani?

Via Foss Patents


223 komment

Címkék: apple samsung tablet


süti beállítások módosítása