Bigyóblog

2011.09.09. 10:56

Októberre ígérik a Nexus Prime-ot

Bigyó Felügyelő

A legújabb Google-mobillal kapcsolatban legalább annyi a pletyka, mint a következő iPhone-nal, Amazon tablettel kapcsolatban. Azt már tudjuk, hogy a Samsung fogja gyártani, de ez is csak egy elszólásnak köszönhető. Most újabb pletykákat gyűjtöttek össze, nem sok újdonságot tudunk meg, de így is meg tudhatunk néhány részeltet.

A mobil kódneve egyelőre GT-i9250, ez lesz az első mobil, melyen az új Android, az Ice Cream Sandwich fut majd. A mobil kijelzője állítólag 4,65 inches lesz, Super Amoled HD, 1280x800 pixeles felbontással. Legyen így, ennek örülnénk, bár a péklapát méret továbbra sem jön be nekünk. A kijelző amúgy hasonlítani fog a Nexus S-re.

A mobil állítólag októberben jelenik meg. Ez egybevág Eric Schmidt tegnapi elszólásával, hogy október/november környékén mutatják be az Ice Cream Sandwichet.

Via TechCrunch


7 komment

Címkék: google mobil samsung android google phone gphone


2011.09.09. 09:03

Az Androidportál nyerte a Goldenblogot

Bigyó Felügyelő

A zsűri döntése alapján az Androidportál lett az első helyezett a Goldenblogon IT-kategóriában. Gratulálunk hozzá. Remek blog, jó cikkek, izgalmas tesztek, naprakészek, mi is szeretjük. Olvassátok ti is! 


3 komment

Címkék: android


2011.09.09. 07:47

Támadnak a Cylonok

Bigyó Felügyelő

Ha dartsozni támad kedvünk, ennél jobb céltáblát nem is találhatnánk. Innen tíz dollárért.

Via GeekAlerts


1 komment

Címkék: fun robot


2011.09.08. 13:42

Még az idén jöhetnek a négymagos tabletek

Bigyó Felügyelő

Az Nvidia ügyvezetője és elnöke Jen-Hsun Huang megerősítette, hogy a cég négymagos, tabletekbe való processzorai még az idén készen lesznek. A pocesszorok jelenleg a Kal-El kódnéven futnak. Ez azt jelenti, hogy akár az idén, de legkésőbb jövő év elején megjelenhetnek a négymagos tabletek. Ha a gyártók is úgy akarják. Azt is hozzátette, hogy a Qualcommal ketten maradtak a két aktív szereplői a piacnak.

Via BGR


komment

Címkék: nvidia négymagos tablet


2011.09.08. 12:14

Marty McFly önbefűzős cipője

Bigyó Felügyelő

Gyerekként mindig is ilyet szerettem volna. A repülő gördeszka mellé, persze. És most állítólag megvalósul az álom. A Nike egy titokzatos eseményre hívta meg az amerikai sajtót Los Angelesbe, ahol állítólag bemutatják az önbefűzős cipőt. Most már tényleg csak a deszka és a repülő autó hiányzik. De arra ugye van még négy évük.


1 komment

Címkék: fun film concept


2011.09.07. 11:01

Angry Birds hangfalak

Bigyó Felügyelő

Azt hiszem lassan már minden volt Angry Birds változatban is, és most jönnek a hangfalak. Aranyosak, szépek, picik, nem tudjuk hogy szólnak, de valószínűleg ugyanúgy, mint a hasonló kategóriás hangfalak. Ezeket 69 dollárért lehet megvenni.

Egy biztos, a Roviónak nagyon bejött, hogy a dizájnerek által is kedvelt figurákat találtak ki, melyeket a felhasználók is szívesen látnak otthonaikba. Amúgy szerintetek meddig tart az Angry Birds őrület?

Via Übergizmo


1 komment

Címkék: hangfal angry birds


2011.09.06. 15:46

Már itthon is kapható az Acer A100

Bigyó Felügyelő

Az Acer 7 inches, kétmagos andoridos tabletje megérkezett Magyarországra is, nagyjából 85 ezer forintért már megvásárolható. Az Acer Iconia A100 Andorid 3.2-essel kapható, kétmagos Tegra2 processzor van benne, microSD-vel bővíthető, van rajra hdmi-csatlakozó, 5 megapixeles kamera és 2 megapixeles elülső kamera.


1 komment

Címkék: acer android tablet


2011.09.06. 10:59

Tévés összefogás: LG, Philips és Sharp

Bigyó Felügyelő

Az LG, a Philips és a Sharp úgy döntött, hogy összeállnak és közösen fejlesztenek ki egy egységet okostévé platformot. Ez lehet a megoldása annak, hogy jelenleg túl sok a rendszer, melyek egyáltalán nem kompatibilisek egymással. A három cég lépése jelentősen megkönnyíti a fejlesztők munkáját, akiknek így nem három különböző rendszerre, hanem csak egyre kell megírni az adott alklmazást. Persze az egész kezdeményezésenk akkor lesz igazán hatása, ha a legnagyobbak is csatlakoznak hozzá. De ez nem valószínű.

Via Übergizmo


1 komment

Címkék: tv lg sharp philips


2011.09.05. 11:37

Az Amazon tabletről

Bigyó Felügyelő

Tetszik is, meg nem is az Amazon tabletje. Ugye a TechCrunch megkapta egy órára a kütyüt és leírták róla a fontosabb dolgokat (fotót nem készíthettek). Tudjuk, hogy hét inches lesz, 250 dollárba kerül - eddig jó. Multitouch, de csak két ujjal lesz irányítható. Nagyjából, mint az okostelefonok első generációja - ez már nem annyira jó, de még túlélhető.

Android van rajta, amit az Amazon annyira átalakított, hogy szinte rá sem ismerni az Androidra. Az interface kék, fekete és narancs. Az első lapon vannak a tartalmak, melyeket a gépen tárolunk, filmek, alkalmazások, zene. Mélyen integrálják az amazonos tartalmakat, egy kattintással lehet vásárolni. Ezt a részét egyelőre nem kommentálom, majd meglátjuk, jó-e.

Nincsen fizikai billentyűzet a tableten. Valószínűleg egymagos a processzor, bár ezt nem tudta biztosra mondani a tesztelő. Belső memóriája 6GB, ami nagyon kevésnek tűnik, de az egész kütyüt cloud device-nak gondolják. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy SD-kártyával bővíthető lesz.

Az aksija állítólag tíz óráig bírja, ez ugye nem lehetett tesztelni az egy órás próba alatt. És nincs benne kamera, tehát fényképezni, videótelefonálni, streamelni például nem lehet vele.

Ami egyértelműen a készülék ellen szól, hogy csak wifis verziót terveznek, nem lesz benne 3G. Bár az Amazon tárgyal szolgáltatókkal, induláskor biztosan csak a wifis tablet lesz kapható. Nagy kár, összességében csalódás.


2 komment

Címkék: amazon tablet


süti beállítások módosítása