Bigyóblog

2011.02.11. 11:05

Dalek vs boxer

Bigyó Felügyelő

A Dalekek annyira félelmetesek, hogy még a kutyák is meggondolják, hogy vissza mernek-e ugatni. A kutyus is csak akkor lesz bátor, amikor a Dalek hátat fordít neki. Vicces videó.


7 komment

Címkék: fun youtube doctor who


2011.02.11. 09:42

A Microsoftot választotta a Nokia

Bigyó Felügyelő

 A két cég közösen jelentette be, hogy ezentúl a Windows Phone 7 lesz a Nokia okostelefonjain. Stephen Elop Nokia-vezér és Steve Ballmer Microsoft-vezér közös nyílt levelében néhány pontban megfogalmazta a megállapodás lényegét. Eszerint stratégiai döntés a Nokiától, hogy ezentől okostelefonjain a Microsoft operációs rendszereit használja. A Nokia ezen kívül segít a Windows Phone jövőjének alakításában, és segít a lehető legnagyobb tömeghez eljuttatni azt. A Nokia Maps alapelemei lesznek a Microsoft térképszolgáltatásának, a Bing lesz az alapkereső a Nokia telefonokban.

A megállapodás nem érte váratlanul a piacot, az elmúlt napokban több ilyen pletyka is felröppent, hogy akét cég szorosan fog együttműködni a jövőben. Szóba került az Android is, mint lehetséges partner, de a Nokia végül a kevésbé népszerű és elterjedt Windows Phone 7-et választotta. Azt már egyértelműen tudta mindenki, hogy a Symbian nem versenyképes a piacon, az utóbbi években nagyon sokat veszített részesedéséből a Nokia az okostelefonok piacán, egyértelmű volt, hogy lépniük kell valamit. Stephen Elop vezérigazgató ezt megis fogalmazta a héten a munkatársaknak szóló dörgedelmes levelében.

Nem tudni még, mit hoz a jövő, jó döntést hozott-e a Nokia, mindenesetre a Nokiát szeretők csalódással fogadták a hírt. Szerintünk akár még valami jó is kisülhet az egészből. Az Android ugye brutális növekedést mutatott és mutat a jövőben is. A Apple stabilan tartja magát. A Windos Phone eddigi verziói azonban nem voltak túl népszerűek, így meredeken esett a részesedésük. A Win Phone 7 azonban egy nagyon jól sikerült oprendszer, így a két cég - a jó rendszer és a Nokia még mindig nagyon nagy piaci jelenléte - akár mindkét cégnek jól jöhet. És lehet, hogy néhány év múlva azon vitatkozunk, hogy akkor most a Microsoft mentette meg a Nokiát vagy a Nokia a Microsoft mobilrészlegét.


4 komment

Címkék: microsoft mobil nokia


2011.02.10. 12:18

A PlayBook 499 dollágba kerül majd

Bigyó Felügyelő

Arról lehetett eddig is hallani pletykákat, hogy a RIM az iPad alá akarja majd árazni saját tabletjét, a PlayBookot. Ha igazak a mostani hírek, akkor 499 dollárba kerül majd a 16GB-os, wifis tablet. Azt is tudni vélik, hogy az amerikai Office Depotnál lesz kapható áprilistól a PlayBook. A 3G-s verziót nyár elejére ígérik.

Via CrunchGear


1 komment

Címkék: blackberry playbook tablet


2011.02.10. 10:08

Márciusban jön a Nexus S a Vodafone-hoz [Update]

Bigyó Felügyelő

A magyarországi Vodafone-nál is kapható lesz az új Google mobil, az Android 2.3-as verziójú Nexus S. Azt már tudhattuk, hogy a világon a Vodafone kínálatában lesz kapható a gingerbreades mobil, most már azt is tudjuk, hogy ez Magyarországon is kapható majd. Az áráról nem tudunk még semmit, a Vodafone nem árulta el, mennyibe kerül majd előfizetéssel vagy anélkül.

[Update] Válaszolt a Vodafone, eszerint a Nexus S készülék 4 hüvelykes Super Clear LCD kijelzővel érkezik.


13 komment

Címkék: google mobil android google phone nexus s


2011.02.08. 11:08

Kétkijelzős mobil a Kyocerától

Bigyó Felügyelő

A Kyocera új koncepcióval állt elő, a kétkijelzős mobillal. A 3,5 inches érintőkijelző alól egy újabb kijelzőt lehet kihúzni, nem egy billentyűzetet, ahogy azt megszoktuk. Az alsó kijelzőn teljesen mást is lehet nézni, mint a felsőn, például felül híreket olvasunk, az alsón a Twittert nézzük. Persze arra is alkalmas, hogy a felső kijelzőn látható tartalomból többet lássunk, az úgynevezett tablet módban egy nagy 4,7 inches kijelzővé válik. És természetesen billentyűzetnek is használhatjuk az alsó kijelzőt, ha erre van szükségünk. Mindkét kijelző 800x480 pixeles felbontású.

Az Echo névre keresztelt mobil viszonylag vékonynak mondható a dupla kijelző ellenére, 1,78 centiméter a vastagsága. 1 GHz-es Snapdragon processzor van benne, 512 MB ROM, és adnak hozzá egy 8GB-os sd-kártyát is. Lesze benne egy 5 megapixeles kamera, mely 720p-s videókat képes felvenni. A hírek szerint 199 dollárba kerül majd Japánban.

Via Laptopmag


12 komment

Címkék: mobil


2011.02.07. 19:47

Drága lesz a Motorola Xoom

Bigyó Felügyelő

A kiszivárgott információk szerint a Best Buy 800 (mai árfolyamon 160 ezer forint) dollárért fogja árulni a Motorola legújabb tabletjét. Mondanunk sem kell, hogy mire ideér, minimum negyedével lesz drágább a gép. Az is kiderül a nyilvánosságra került képből, hogy feburár 24-től lehet megvásárolni a Xoomot.

Via Engadget


komment

Címkék: motorola android tablet


2011.02.07. 17:17

Az idei Superbowl-reklámok

Bigyó Felügyelő

Az autók, italok, sorozatok mellett mobilgyártók is hirdettek az idei Superbowlon. Nézzük hát a reklámokat!

A Motorola az Apple-nek szólt be egy eléggé nyomasztó reklámban.

A Sony az androidos játéktelefonját reklámozta eléggé ijesztő módon. Bevallom engem inkább taszított, mint vásárlásra ösztönzött az a két ujj szegény zöld bábun.

 


1 komment

Címkék: reklám sony motorola


2011.02.07. 10:35

Játék az eBayen

Bigyó Felügyelő

Újabb játékot szervez az eBay, ezúttal Valentin napra, a Facebook legszebb szerelmespárját keresik. A menet a következő: küldjetek be egy fotót magatokról az eBay Valentin napi versenyére ezen a linken. Kérjétek meg barátaitokat, hogy szavazzanak rátok. Aki a legtöbb szavazatot kapja, 200 euró értékben (szállítási költséggel együtt) választhat magának ajándékot az eBay-től. A rátok szavazók közül is sorsol az eBay, egyikőjök 50 euró értékben választhat ajándékot.

A verseny február 7-től 14-ig tart, délután háromkor jelentik be, ki a Facebook legszebb szerelmespárja.

Hogy mi köze ehhez a Bigyóblognak? Felkértek minket és az Ourfashion bloggereit, hogy segítsünk az ajándékválasztásban. Így minden nap posztolunk egy tippet az eBay Facebook oldalára.


komment

Címkék: játék


süti beállítások módosítása