Bigyóblog

2012.02.13. 15:17

Galaxy Note, a péklapát

Bigyó Felügyelő

Telefonnak túl nagy, még a péklapátot szeretők is el kell, hogy ismerjék. Tabletnek meg túl pici, bár kétségtelen, hogy néha nagyon kényelmes elővenni a táskából (nadrágzsebembe azért nem fér el, de a kabátban már igen), mert nagyban akarom megmutatni a gyerek képeit vagy éppen elvesztem a belvárosban és megnézem a térképen, hol vagyok. Mondhatjuk tehát, hogy egy sokadik kategória, nem váltja ki a telefont, nem váltja ki a tabletet, de ha nagyon akarjuk, megtaláljuk a helyét a lakásban. Vagy inkább útközben.

El tudnám képzelni navigátorként, játékgépként váróban, ha nagyon akarom, akkor rövid időre ekönyv-olvasóként is. Kitűnő rss-olvasó és híreket is kényelmesen lehet olvasni. Van egy egészen jó rajzprogramja is, de ahhoz ügyesebbnek kell lenni, én csak a pálcikaemberig jutottak, de a példákon látni, hogy egészen jó rajzokat is lehet készíteni vele.

Térjünk át a Note belsejére, nézzük, mit tettek bele: 1,4 GHz-es kétmagos processzor került bele, 1 GB RAM, 16 GB a belső tárhelye, de ez bővíthető microSD kártyával, egészen 32 GB-ig. Kijelzője 5,3 inches, Super Amoled 1280x800 pixeles. A kijelzője amúgy nagyon szép, a felbontás pedig kifejezetten tetszik, jó hogy egy ekkora készüléken nem spóroltak ezzel (Sokkal nagyobb laptopokon is kisebb néha a felbontás, ami ugye nevetséges). Gingerbread fut rajta.

Akkumulátora egészen sokáig bírja, a nagy kijelző ellenére is legalább annyi ideig, mint egy okostelefon (ami ugye nem több egy napnál átlagos használat mellett, ami netezést, csetelést, twitterezést jelent nálam).

Két kamera van benne, egy 8 megapixeles és egy 2 megapixeles elülső. Nagyon szép képeket csinál, ezt már a korábbi Samsung modelleknél is észrevettem, a Galaxy S2-vel és a Note-tal is simán lehet helyettesíteni egy alsó-közép kategóriás kompakt fényképezőgépet. Jók a képek és mindig kéznél van.

Stylust is adtak hozzá, ezzel lehet a kézírásfelismerő alkalmazást használni és rajzolni. Egyébre nem nagyon használtam, elég nagy a kijelző ahhoz, hogy az ujjaimmal boldoguljak. A Stylus rendesen beleépül a Note-ba, elsőre keresni is kellett, hogy hová rejtették. Elég nehéz kihúzni, így nem tartok attól, hogy néhány hónapnyi használat után elveszíteném.

Írásfelismerője remekül működik, hosszú szavakat ugyan nem lehet gyorsan leírni, de a betűket magabiztosan felismeri. és nem is kell szépen írni, elég nagy a tűréshatára. Impresszív tehát, de a gépelést nem váltja ki gyorsaságban. Legalábbis nálam nem.

A naptára kifejezetten dizájnosra sikerült, nagyon szép lett és nagyon felhasználóbarát. Szinkronizálható a Google Calendarral, van rajta feladatkezelő, egy kattintással vált napi, heti, havi nézetre. Egyszóval, ez nagyon jól sikerült.


3 komment

Címkék: mobil teszt samsung


süti beállítások módosítása