Bigyóblog

2012.02.29. 13:46

Mágneses mérce

Bigyó Felügyelő

magnesmerce.png

Minden szülő méri, mekkorát nőtt a gyerek. És bizony előfordul, hogy az ajtófélfába vésik, hány centit nőttek nyáron. A gond akkor van, amikor elköltözik a család, az ajtófélfát ugyanis nem lehet magunkkal vinni. Van azonban egy jobb ötlet, ha mágneses mércét használunk.

A mércét fel kell fúrni a falra és kis fényképekkel jelezhetjük, éppen hol tart a gyerek a növekedésben. A fényképeken pedig még évek múlva is láthatjuk, hogy a mérés alkalmával milyen volt a gyerek, milyen ruhát hordott és milyen volt a frizurája. Költözésnél pedig csak át kell vinni az új lakásba a mércét. Itthon is kapható, a Bigyóshopnál.


1 komment

Címkék: gyerek


2012.02.29. 06:42

Állatok a metrón

Bigyó Felügyelő

csigametro.png

A londoni metrónak elég kusza az alaprajza, olyan mintha a felhőket nézegetnénk, mindenki talál valamilyen formát. Az Animalsontheundegroud állatokat keres a metrótérképen.Van itt kutya, pingvin, bálna, ökör, szarvas, elefánt, teknős és még tucatnyi más állat. Az első állatot Paul Middlewick találta meg még 1988-ban, amikor munkából hazafelé a metrótérképet bámulta. Ez volt az elefánt. Azóta nagyon sok került még mellé.

Zseniális gyűjtés, érdemes végigkattintani az összes képet itt. A kedvenceket háttérképnek is le lehet tölteni és pólókat is vásárolhatunk.

okormetro.png


komment

Címkék: fun


2012.02.28. 09:38

Rövidhírek az MWC-ről

Bigyó Felügyelő

Nézzük, milyen telefonokat mutattak be a barcelonai mobilkiállításon. Előljáróban annyit, hogy rmeénykedtem valamilyen dizájnsoabb, kisebb kijelzős mobilban is, de az idén sem sikerült a gyártóknak megugrani a lécet. Jönnek az egyendizájnú, egyenkijelzős mobiljaikkal.

Projektoros Beam

A Samsung nagy újítása, hogy projektort tett a négyhüvelykes mobilba. Kétmagos ST-Ericsson Cortex A9 processzor, 768MB RAM jellemzi még a Beamet. A projektor 640x360 pixeles képet vetít ki 50 inches szélességben. Fotókat és videókat is ki lehet vetíteni a falra. Android 2.3-as verzióval jön.

Két új Xperia

A Sony (Ericsson nélkül) folytatja az eddigi útját, két okostelefont mutatott be, a P és az U névre keresztelteket. A P négy inches, 8 megapixeles kamerával, 1080p-s videórögzítéssel. Hasonló a dizájnja az U-nak is, de kisebb a kijelzője, csak 3,5 inches és a kamerája is 5 megapixeles. Amúgy mindkettőben kétmagos, 1 GHz-es processzor van.

One sorozat

A HTC folytatja eddig megszokott hagyományait, egyszerre sok telefonnal rukkolnak elő. Most éppen a One sorozattal, az X, S és V mobilokkal. Az X a legimpresszívebb négymagos processzorával, 4,7 inches kijelzőjével, 32 GB belső tárhelyével és 1 GB RAM-mal. Van benne még egy 8 megapixeles kamera is, mindemellett csak 9 mm vastag. Az S 4,3 inches, 1,5 GHz-es kétmagos proci van benne és 8 megapixeles kamera. A V a legkisebb, 3,7 inches, 1 GHz-es egymasog processzorral és 5 megapixeles kamerával. Ami kiemeli a mezőnyből, hogy 25 GB-os Dropbox tárhelyet adnak mindegyik mobilhoz.

Még egy Lumia és egy pixelgyár

nokiapix.png

A Nokia fiataloknak szóló mobillal érkezett a kiállításra, a Lumia 610 Windoes Phone-os és színes. A Lumia 900-ról beszéltek még, de azt ugye már januárban bemutatták. A Nokia a 808 PureView-val akart robbantani az idén, 41 megapixeles (nem elírás, tényleg 41) kamerát tettek a mobilba. Vajon minek. Ami érdekesebb, hogy cd-minőségű hangfelvételt ígérnek a beépített diktafonnal.

Négymagos és 3d-s

lg3d.png

Az LG négymagos mobillal tarolna, melyben az NVIDIA legújabb, 1,5 GHz-es Tegra 3-as processzora van, belső memóriája 16 GB, Ice Cream Sandwich fut rajta, 4,7 hüvelykes, 1280x720 pixeles a felbontása. Bemutattak még egy 3d-s mobilt is, melyet szemüveg nélkül lehet használni, ez az előző 3d-s telefonjuk legújabb változata.


2 komment

Címkék: mobil mwc


2012.02.23. 13:29

Húszmillió Galaxy S II tíz hónap alatt

Bigyó Felügyelő

A Samsung legsikeresebb mobilja lett a Galaxy S II, tíz hónap alatt húszmillió darabot adtak el belőle. Az S II gyorsabban érte el a húszmilliós eladási számot, mint elődje, a Galaxy S. Abból egyébként összesen negyvenmillió darabot adtak el. A hírek szerint ráadásul nemsokára bemutatják a harmadikat a sorozatból. A húszmilliós száma amúgy nem a konkrétan eladott példányokat jelenti, hanem azt, hogy mennyit szállítottak kereskedőkhöz. A valós szám tehát kevesebb húszmilliónál, de valószínűleg nem sokkal.

Via The NextWeb


komment

Címkék: mobil samsung


2012.02.21. 11:52

Csúcskategóriás mobilt mutatott be a Panasonic

Bigyó Felügyelő

panasonicmobil.png

Mobilfizetésre is alkalmas, szuperkönnyű és szupervékony, vízálló androidos okostelefont mutatott be a Panasonic. Az Eluga névre hallgató mobilban tehát van NFC-chip, 1Ghz kétmagos TI a processzora, 1 GB RAM, 8 GB integrált memória van benne és ez mcroSD-vel bővíthető.

Andorid Gingerbread fut rajta, tavasszal jön majd az Ice Cream Sandwich update. Kijelzője 4,3 inches 960 × 540 pieles, kamerája 8 megapixeles. Az egész telefon 103 gramm és 7,8 milliméter vastag.

A mobilt Hamburgban mutatta be a Panasonic ma reggel. A készüléket városi és aktív használatra tervezték, melybe bekalkulálták az apró ázási baleseteket is, ezért úgy alakították ki, hogy másfél méter vízmélységben is fél órát kibír károsodás nélkül.

A gyártó már korábban is jelen volt a GSM-készülékek piacán, Magyarországon is több modelljét árusították a szolgáltatók, de egy ideje nem lehetett Panasonic-mobilt venni.

Személyes megjegyzés, nekem Panasonic volt a legelső mobilom, így izgatottabb vagyok a hír hallatán. Nagyon régen volt és nem is emlékszem rá tisztán, de az biztos, hogy szerettem. Kiváncsi vagyok, az Eluga mit tud.


22 komment

Címkék: mobil panasonic android


2012.02.21. 09:31

Szószos tányér

Bigyó Felügyelő

Bubble-Plate-Set.jpg_540x360

Ezek azok a tányérok, melyek nagyon jól néznek ki. Egy pillanatra el is gondolkodunk, hogy mennyi mindenre tudnánk használni. Aztán sosem vesszük meg, mert nincs hely a konyhában és amúgy is csak ott porosodna. De azért álmodozni lehet néha. Mennyi mindenre tudnám használni...

Via GeekAlerts


komment

Címkék: dizájn konyha


2012.02.20. 11:17

Mellnövelés borral

Bigyó Felügyelő

WineRack-Flask-Bra1.jpg_600x600

Hogyan lehet megnövelni a melleket műtét nélkül. Legalábbis egy kis időre. Hát ezzel a melltartóba rejtett flaskával. Bulikba, koncertekre így lehet becsempészni az italt. Bármit tölthetünk bele, ráadásul bárkit ihat belőle, hiszen van egy kivezető cső, ahonnan ki lehet nyerni az italt. Kipróbálnád?

Via GeekAlerts


11 komment

Címkék: fun dizájn


2012.02.20. 10:31

Fogom a szakácskönyved

Bigyó Felügyelő

cookbook.png

Szoktam főzni szakácskönyvből, nagyon jó könyveim vannak. Ilyenkor a könyvet vagy a székre teszem vagy elkülönítek neki egy helyet az amúgy sem túl nagy konyhaasztalon. Előző esetben hajolgatni kell és a szék is útban van. Második esetben nem férek el vagdosni, aprítani, keverni a hpzzávalókat. És persze mindkét esetben teleszórom liszttel, rácsöppentem az olajat a könyvre. Egyszóval, nem egy idális állapot. 

Na, ezért tetszik ez a megoldás, egy figura, mely megtámasztja a szakácskönyvet, kevés helyet foglal el, nem kell hajolgatni, és erre rácseppenteni valamit már-már művészet. Kéne. Innen.

Via GeekAlerts


komment

Címkék: dizájn konyha


2012.02.13. 15:17

Galaxy Note, a péklapát

Bigyó Felügyelő

Telefonnak túl nagy, még a péklapátot szeretők is el kell, hogy ismerjék. Tabletnek meg túl pici, bár kétségtelen, hogy néha nagyon kényelmes elővenni a táskából (nadrágzsebembe azért nem fér el, de a kabátban már igen), mert nagyban akarom megmutatni a gyerek képeit vagy éppen elvesztem a belvárosban és megnézem a térképen, hol vagyok. Mondhatjuk tehát, hogy egy sokadik kategória, nem váltja ki a telefont, nem váltja ki a tabletet, de ha nagyon akarjuk, megtaláljuk a helyét a lakásban. Vagy inkább útközben.

El tudnám képzelni navigátorként, játékgépként váróban, ha nagyon akarom, akkor rövid időre ekönyv-olvasóként is. Kitűnő rss-olvasó és híreket is kényelmesen lehet olvasni. Van egy egészen jó rajzprogramja is, de ahhoz ügyesebbnek kell lenni, én csak a pálcikaemberig jutottak, de a példákon látni, hogy egészen jó rajzokat is lehet készíteni vele.

Térjünk át a Note belsejére, nézzük, mit tettek bele: 1,4 GHz-es kétmagos processzor került bele, 1 GB RAM, 16 GB a belső tárhelye, de ez bővíthető microSD kártyával, egészen 32 GB-ig. Kijelzője 5,3 inches, Super Amoled 1280x800 pixeles. A kijelzője amúgy nagyon szép, a felbontás pedig kifejezetten tetszik, jó hogy egy ekkora készüléken nem spóroltak ezzel (Sokkal nagyobb laptopokon is kisebb néha a felbontás, ami ugye nevetséges). Gingerbread fut rajta.

Akkumulátora egészen sokáig bírja, a nagy kijelző ellenére is legalább annyi ideig, mint egy okostelefon (ami ugye nem több egy napnál átlagos használat mellett, ami netezést, csetelést, twitterezést jelent nálam).

Két kamera van benne, egy 8 megapixeles és egy 2 megapixeles elülső. Nagyon szép képeket csinál, ezt már a korábbi Samsung modelleknél is észrevettem, a Galaxy S2-vel és a Note-tal is simán lehet helyettesíteni egy alsó-közép kategóriás kompakt fényképezőgépet. Jók a képek és mindig kéznél van.

Stylust is adtak hozzá, ezzel lehet a kézírásfelismerő alkalmazást használni és rajzolni. Egyébre nem nagyon használtam, elég nagy a kijelző ahhoz, hogy az ujjaimmal boldoguljak. A Stylus rendesen beleépül a Note-ba, elsőre keresni is kellett, hogy hová rejtették. Elég nehéz kihúzni, így nem tartok attól, hogy néhány hónapnyi használat után elveszíteném.

Írásfelismerője remekül működik, hosszú szavakat ugyan nem lehet gyorsan leírni, de a betűket magabiztosan felismeri. és nem is kell szépen írni, elég nagy a tűréshatára. Impresszív tehát, de a gépelést nem váltja ki gyorsaságban. Legalábbis nálam nem.

A naptára kifejezetten dizájnosra sikerült, nagyon szép lett és nagyon felhasználóbarát. Szinkronizálható a Google Calendarral, van rajta feladatkezelő, egy kattintással vált napi, heti, havi nézetre. Egyszóval, ez nagyon jól sikerült.


3 komment

Címkék: mobil teszt samsung


süti beállítások módosítása