Bigyóblog

2012.03.30. 12:30

Már gyártják a hajlékony e-ink kijelzőt

Bigyó Felügyelő

einkflex.png

Az LG bejelentette, hogy már megkezdte a hajlákony e-ink kijelző tömeggyártását. A termék forradalmasíthatja az e-könyv-piacot, elgondolni sem lehet, mennyire sok felhasználási módját tudnánk kitalálni a hajlékony kijelzőnek. A mostani tömeggyártott termék hat hüvelykes lesz, 1024x768 pixeles és negyven fokos szögben is élvezhető képet mutat. Elsőként kínai gyárakhoz kerül a termék, utána teljesztik majd Európában is a következő hónaptól kezdve.

Via BoyGenius


5 komment

Címkék: lg e papír


2012.03.29. 21:56

Indulás sátorozni

Bigyó Felügyelő

dinnyesator.png

Na nem hagyományos sátorral, amit minden sportüzoetben kapni, és éjszaka keresgélni, hogy melyik is a tiéd. Ilyen menő sátrakkal kell sátorozni, mint a Fireboxnál kapható könyv alakú vagy dinnye alakú sátor. Persze rettentő drága, de az ötlet maga nagyon jó. Ha valakinek mégis kellene, a Fireboxnál vásárolhatja meg 495 fontért.

konyvsator.png

Via GeekAlerts


komment

Címkék: utazás sátor


2012.03.27. 11:56

Filmes gonoszok öregen

Bigyó Felügyelő

oldvader.png

Mit érdemel az, aki levágja a fia kezét és szondázza lánya agyát? Egy kis tévét egy sötét kis szobában. Federico Chiesa olasz fotós készített néhány képet arról, hogyan képzeli a filmes gonoszok öreg napjait. Íme.

oldkruger.png

Via Newlaunches


komment

Címkék: fun starwars film


2012.03.26. 16:25

Lego Moleskine

Bigyó Felügyelő

legomoleskine.png

Már többször írtuk, hogy szeretjük a Moleskine füzeteket, az sem titok, hogy a Legóért is rajongunk. Hát még a kettő kombinációjáért. Megjelent a limitált kiadású Lego Moleskine, melyhez matricákat kapunk, emberkéset, hogy feldíszítsük és kockákat, hogy rendezzük tartalmat. Egy építőkockát is tettek a borítóba. Sima és vonalas változatban kapható, kicsi és nagy moleskine például az Amazonnál.

Via GeekAlerts


1 komment

Címkék: lego


2012.03.20. 10:14

Trónok harca szakácskönyv

Bigyó Felügyelő

gotcookbook.png

Aki olvasta a könyveket, annak feltűnhetett, hogy solyamatosan lakomáznak. Az egészen egyszerű ételektől az olyan finomságokig, mint a meg nem született kutya csemege. A nem hivatalos szakácskönyvben valószínűleg ez utóbbi nem lesz benne, de 256 oldalon keresztül válogathatunk az édességekből, pecsenyékből. Összesen 150 westerosi recept van a szakácskönyvben. Előrendelhető az Amazontól. Eat like a Lannister!


2 komment

Címkék: könyv konyha


2012.03.19. 08:08

A videótelefonok filmes története

Bigyó Felügyelő

Videophones in film from BERG on Vimeo.

Először egy 1927-es filmben, a Metropolisban bukkant fel egy videótelefon. Aztán végigkísérte a filmtörténelmet, izgatta az emberek fantáziáját egy ilyen készülék. Egészen addig, míg valóra nem vált. Íme a videó.


3 komment

Címkék: film


2012.03.12. 09:56

And the winner is...

Bigyó Felügyelő

Sokan játszottatok, de közületek egy nyeri a filmtekercs formájú pendrive-ot. Ő pedig nem más, mint adam345. Gratulálunk.


komment

Címkék: játék


2012.03.12. 08:23

Einstein mimobot

Bigyó Felügyelő

einstein.png

A Mimobotról itt a Star Wars pendrive-ok kapcsán szóltunk, sokszor írtunk róluk, nagyon jó volt a dizájnjuk. Mostani sorozatukban legendákat formáznak meg, elsőként éppen Albert Einsteint. Ez is nagyon jól sikerült darab.


1 komment

Címkék: dizájn pendrive


2012.03.11. 10:18

Színes láng

Bigyó Felügyelő

Imádom a gyertyákat, van is itthon mindenféle színű. De a lángja mindegyiknek ugyanolyan - ami persze nem baj, de szívesen kipróbálnám ezeket a színes lánggal égő gyertyákat. Akár születésnapi tortán, de anélkül is. Tizenkét darab nyolc percig égő gyertyát adnak egy csomagban nyolc dollárért például az Amazonnál.

Via GeekAlerts


komment

Címkék: fun dizájn gyertya


2012.03.10. 09:12

Politikai könyvtámasz

Bigyó Felügyelő

polkonyv.png

Jobboldali és baloldali könyvtámasz. Egy szamár és egy elefánt, az amerikai Demokrata párt és a Republikánus párt címerállata. Tetszik, itthon ilyet nem lehetne.

Via GeekAlerts


2 komment

Címkék: fun könyv


süti beállítások módosítása