Bigyóblog

2012.01.13. 13:10

Mobil elérés Linksys routerekhez

Bigyó Felügyelő

A Cisco új mobil alkalmazást mutatott be a Linksys E és X-sorozatú otthoni wifi routerek távoli eléréséhez. A Cisco Connect Express lehetővé teszi, hogy a felhasználók okostelefonjaik és tabletek segítségével vezéreljék otthoni vezeték nélküli hálózataikat. Az alkalmazással mobiltelefonok vagy tabletek segítségével eszközök adhatók hozzá a hálózathoz, ellenőrizhető a vendéghozzáférés és megváltoztathatók a vezeték nélküli beállítások. A Cisco Connect Express mobilalkalmazás iOS és Android operációs rendszerű készülékekre készült és ingyenesen letölthető az iTunes App Store-ról illetve az Android Marketről.


1 komment

Címkék: cisco router


2012.01.13. 10:55

Lego Delorean

Bigyó Felügyelő

delorean_a.png

Gyerekkorunk meghatározó filmje a Vissza a jövőben trilógia, imádtam végigizgulni tucatszorra is Marty McFly és Doctor Brown utazásait az időben. Hiánypótló a Legótól a Delorean piacra dobása. Ami jó a szettben, hogy valamennyi modellt el lehet készíteni, az elsőt a póznával, a repülőt és a vonatsínen száguldót is. Nyitható ajtókkal, és egy Doctor Brown figurát is adnak hozzá. Az Amazontól rendelhető 50 dollárért.

delorean_b.png

delorean_c.png

Via GeekAlerts


17 komment

Címkék: játék lego


2012.01.13. 07:32

Az ultimate kávéscsésze

Bigyó Felügyelő

kavescsesze.png

A világ legnagyobb kávéscsészéje! Most aztán annyi kávét ihatunk, amennyi belénkfér. Húsz nagy bögre kávét tudunk beleönteni a leírás szerint. De ez amerikai kávéra vonatkozik, igazán jó kávéból ennél sokkal többet. Egy kisebb cégnek elég lenne. És ha mind megittuk, olyan kidülledt lesz a szemünk, mint a képen lévő emberé.

Via GeekAlerts


8 komment

Címkék: dizájn bögre


2012.01.12. 17:25

Egységes 3D-szemüveg technológia

Bigyó Felügyelő

A Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D) megtartotta első bemutatóját a "Full HD 3D Glasses Initiative" kompatibilitási szabványnak megfelelő 3D kijelzők és a 3D aktív záras szemüvegekkel kapcsolatban. A szabvány a rádiófrekvenciás(Bluetooth) és infravörös kommunikációs protokollt egységesíti a 3D aktív záras szemüvegek és a 3D kijelzők között. Hatókörébe nem csak televíziók, hanem 3D projektorok és az XPAND aktív záras technológiát támogató 3D házimozik is beletartoznak.

A vállalatok két önálló szabványt fejlesztettek ki: egyet a TV/projektor/vezérlő és egyet a 3D-s szemüveg számára, melyek összesen 6 technológiai megoldást egyesítenek. A szabvány részeként az egységesített termékek a piacra kerülés előtt egy szigorú mérési, ellenőrzési programban vesznek részt, amely biztosítja és megerősíti a szemüvegek és kijelzők közötti tökéletes kompatibilitást.


komment

Címkék: 3d ces2012


2012.01.12. 14:32

Ultranotebook a Delltől

Bigyó Felügyelő

A Dell egy szupervékony (hat milliméter vastag), szuperkönnyű notebookot mutatott be a CES-en, ahogy ők fogalmaznak okostelefonhoz hasonló élményt nyújt. AZ XPS 13 egy 13,3 inches kijelzőjű, úgynevezett keret nélküli kijelzőjű laptop - a keret nélküli jelzőt majd élőben megnézzük, mit jelent, úgy tervezték, hogy mérete egy 11 colos laptopénak feleljen meg. Egész napos akkumulátoridőt ígérnek, mely valójában kilenc órát jelent. A gép második generációs Intel Core i processzort (Core i3, i5, i7), Intel HD 3000 videókártyát nagy felbontású WLED kijelzőt is kapot, usb 3.0-t. Merevlemeze 128GB vagy 256 GB SSD.

Az XPS 13 márciustól lesz kapható itthon, akkor talán élőben is meg tudjuk nézni és beszámolni élményeinkről. Kezdő ára az Egyesült Államokban 999 dollár lesz, vagyis nem lesz egy olcsó gép, ugyanakkor nem is elérhetetlenül drága.


komment

Címkék: laptop dell ces2012


2012.01.12. 12:25

ChromeBox, a Chrome desktop pc

Bigyó Felügyelő

A Samsung új Chromebookokat dob piacra, melyek specifikációja hasonló az eddigiekhez, de elegánsabbak az alumínium külsőtől és vékonyabbak is elődeiknél.

Ami érdekesebb, az a ChromeBox, ami egy kicsi doboz, két különálló monitorkimenettel. Vagyis csak monitort kell hozzácsatolni a dobozhoz és máris lehet netezni. Az árat még nem lehet tudni, de nem valószínű, hogy drágább lenne száz dollárnál a doboz.

Az új termékek áprilistól kaphatóak majd.

Via 9to5Google


komment

Címkék: google samsung chrome ces2012


2012.01.12. 11:19

Olcsóbb iPhone kell a kínaiaknak

Bigyó Felügyelő

A legnagyobb mobilgyártók eddig főleg az amerikai, európai és ausztrál piacra koncentráltak. Pedig a számok azt mutatják, hogy a következő nagy ugrás Kínában lesz. A kínai gyártók, mint a ZTE, Lenovo, TCL, Konka már helyben vannak, ráadásul külföldi (mármint az európai, amerikai) piacokon is megvetették a lábukat. A legutolsó adatok szerint a kínai piac már nagyobb mint az amerikai, ugyanakkor a kínaiak csak 15 százalékának van okostelefonja, tehát igencsak nagyot kaszálhat, aki be tud törni erre a piacra.

Ahogy növekszik a kínaiak vásárlóereje, annál fontosabb lesz itt is jelenlenni a gyártóknak - elemzi a helyzetet a Forbes. Ezt az Apple vezérigazgatója is elismeri. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a kínaiak inkább az olcsóbb mobilokat preferálják, nem úgy mint a világ többi részén, ahol sikeres lehet egy igencsak drágának számító iPhone. Az olcsó okostelefonokat pedig a hazai gyártók biztosítják. Ahhoz tehát, hogy az Apple labdába rúgjon, vagyis jelentős részesedést szerezzen a kínai mobilpiacon, olcsóbb modelleket kell árulnia - vonja le a következtetést a Forbes.

A kínai gyártók szövetségbe tömörültek az Apple-lel szemben, ami azt is jelenti, hogy az amerikai cég nem tudja eljátszani itt is a szabadalomháborúját, melyet azokban az országokban vetett be, ahol a többiek megszorongatták piaci helyzetét. De kétségtelen, hogy a közeljövőben lesz valamilyen mozgás itt is, az Apple-nek lépnie kell a legnagyobb mobilpiacon is.


4 komment

Címkék: mobil apple kína


2012.01.12. 09:17

Kevesebb mobilt dob piacra a Motorola

Bigyó Felügyelő

Az androidos készülékgyártóknál az lett a divat, hogy ontják magukból az új mobilokat, szinte havonta jönnek ki valami újjal. A Motorola aznban kiszáll a mennyiségi versenyből, a vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy az idén kevesebb mobilt dobnak piacra. Sanjay Jha szerint a készülékek többsége ugyanolyan, ez pedig nem viszi előre a piacot.

Tegyük hozzá, arról a cégról beszélünk, mely gyors egymásutánban dobta piacra a Droid Bionic és Droid Razr mobilokat, majd most a CES-en bemutatta a Razr Maxxot, nagyobb akkumulátorral. Sanjay Jha azzal védekezik, hogy a Bionic bemutatása késett, azért volt ilyen közel a két modell bemutatója.

Tavaly a Motorola a CES-en egy mobil-laptop kombót mutatott be, a mobilt hozzá lehetett csatlakoztatni a laptopvázhoz, így mindenhozá magunkkal vihetjük a munkánkat. Akkor nagyon lelkesedtünk érte itt a blogon is. A vezérigazgató szerint azonban a koncepció nem volt népszerű a vásárlók körében.

Via AllThingsD


komment

Címkék: mobil motorola ces2012


2012.01.12. 07:26

Rubik-szappan

Bigyó Felügyelő

rubikszappan.png

Lassan már nem is tudunk mondani olyan használati- és/vagy dísztárgyat, melyből még nem készült Rubik-kockás szappan. Valószínűleg volt már szappan is, most 22 dollárért lehet megvenni. Jó látni, mennyire nem csökken a népszerűsége a klasszikus játéknak.

Via GeekAlerts


3 komment

Címkék: dizájn rubik kocka


2012.01.11. 07:28

Nightmare before Christmas takaró

Bigyó Felügyelő

nbch.png

Hogy be tudjunk bújni alá, amikor túl ijesztő jeleneteket nézünk. 100 százalék poliészter, 122x152 centis, 25 dollárért lehet megrendelni.

Via GeekAlerts


komment

Címkék: dizájn film


süti beállítások módosítása