Bigyóblog

2017.07.06. 16:13

Milyen lesz a Samsung Galaxy Note 8?

Bigyó Felügyelő

A Samsung Galaxy Note 7 bemutatója után szinte azonnal sokak kedvencévé vált, elképszetően népszerű volt a mobil. Én is teszteltem még a londoni bemutató előtt és után is, és remeknek találtam.

Aztán minden elfüstölt, szó szerint. A Note 7 akkumulátorai nem bírták a terhelés, és hiába csak egyes sorozatokra volt jellemző a végzetes hiba, a Note 7-nek befellegzett. De a fejlesztéseket és megoldásokat nem felejtették el sem a felhasználók, se a gyártó. Talán emiatt a Note 8 az egyik legjobban várt mobiltelefon az idén (persze az iPhone 8 mellett, de azt ugye minden évben várják rajongóik).

Biztosat persze még nem tudni a mobilról, de már elég sok pletykát írtak meg, kiszivárogtak a specifikációk és néhány fotót is láthattunk. Ezeket figyelembe véve, a BGS összeszedte, melyek a legnagyobb különbségek az S8 mobil és a Note 8 között.

Mondani sem kell, a legszembetűnőbb különbség a méret. A Note-rosozat nem is igazán mobil, a szaknyelvben phabletnek nevezik az ekkora hordozható eszközöket, amelyek a mobil és a tablet között vannak félúton. Az is igaz, hogy amikor elnevezték a kategórát, a mobilok még jóval kisebbek voltak, mint manapság.

A Note 8 tehát 6,3 hüvelykes kijelzővel bír majd, ebből is Super AMOLED-et kap Quad HD-felbontással. Nagy és szép kijelzője lesz. Nem maradhat ki az S Pen sem, amelyet elég sokan a szívükbe zártak. És amúgy is a Note sorozat egyik emblémája lett. Már a Note 7-ben is elképesztően sok dologra volt alkalmas a toll, valószínűleg most sem tud majd kevesebbet.

Jóval több RAM-ot tesznek bele, mint a mobilokba, a hírek szerint az S8 és az S8+ 4 gigabájtjához képest itt már 6 gigabájt RAM lesz. Kell is ennyi egy ilyen erőgépnek. És hát az ára, az mindig nagy kérdés, de a Note sorozat soha nem az ólcsóságáról volt híres. Most sem lesz ezer dollár alatt az ára.


komment

Címkék: mobil samsung phablet note 8


2017.07.05. 15:32

Ha nem tudod egyszerűen elmagyarázni, nem is érted

Bigyó Felügyelő

Az 1960-as években Richard Feynman iskolásoknak tartott előadássorozatot a fizika világáról, ezeket később könyvben is összegyűjtötték. Egy óra anyaga hiányzott a könyvből, amely a bolygók mozgásáról szólt. Daveid Goodstein, Feynman kollégája később megtalálta a hiányzó óra anyagát és könyvet is írt erről: Feynman elveszett előadása. A könyvben így jellemzi Feynmant.

"Feynman nagyszerű tanár volt. Büszke volt arra, hogy még a legbonyolultabb elméleteket is el tudja magyarázni diákjainak. Egyszer arra kértem, hogy magyarázzon el nekem valamit a Fermi–Dirac-statisztikával kapcsolatban és ő azt válaszolta, hogy készít egy előadást erről. Néhány nappal később azonban azzal jött vissza, hogy nem tudja megcsinálni. Ami azt is jelenti, hogy nem értjük teljesen a problémát."

A nagyobb techcégeknél ugyanezt az elvet vallják, a mérnököknek, fejlesztőknek nem azért kell egyszeren elmagyarázni az összetett technológiai folyamatokat, hogy a főnök is megértse. Hanem azért, mert ez bizonyítja, a mérnök is tökéletesen érti azt.

Forrás: kottke


komment

Címkék: tudomány fizika


süti beállítások módosítása