Bigyóblog

2013.10.12. 08:58

Jony Ive Leica kamerája

Bigyó Felügyelő

jonyive.jpgJony Ive, az Apple fődizájnere kamerát tervezett a Leicának egy jótékonysági eseményre. Marc Newson dizájnerrel együtt 85 napot töltöttek a modellek megtervezésére és megalkotására. A fényképezőgépet egy november 23-ai jótékonysági eseményen fogják elárverezni, a befolyó összegből a malária, AIDS és tuberkolózis elleni harcot támogatják majd.


Szólj hozzá!

Címkék: fényképezőgép leica


2013.10.11. 09:31

Battle of Helm

Bigyó Felügyelő

helmszurdok.jpg150 ezer legókocka, 1700 figura, csodálatos részletesség. A Gyűrűk ura egyik leglátványosabb csatáját építették meg, látványos képek ide kattintva.


Szólj hozzá!

Címkék: játék lego


2013.10.10. 11:26

Csillagos foszforeszkálós ágynemű

Bigyó Felügyelő

foszfleped.jpgA plafonon foszforeszkáló csillagok és űrhajók lebegnek, az ágyban foszforeszkáló bolygók között alszunk. Innen rendelhető, Magyarországra is szállítanak.


Szólj hozzá!

Címkék: gyerek


2013.09.23. 09:40

Gyűrűóra

Bigyó Felügyelő

Mindenki okosórát tervez, pedig mennyivel jobban néz ki ez a gyűrűbe épített óra. Vezeték nélkül lehet tölteni és az időt beállítani rajta, ehhez egy külön kis kütyü jár. Az óra acélból készült és kis ledekkel mutatja a pontos időt. Egyelőre még csak egy ötlet, de akár meg is valósulhat.

Yanko Design


Szólj hozzá!

Címkék: óra gyűrű


2013.09.21. 09:51

Retro és hd

Bigyó Felügyelő

retrohdtv.jpgMa már nem érdemes olyan tévét venni, amely nem full hd. De nem is nagyon lehet olyan full hd tévét vásárolni, amely ne ugyanúgy nézzen ki: lapos, fekete (esetleg fehér vagy átlátszó) keret, vékony, futurisztikus lábakon. Pedig nem mindegyik nappaliba illik ez a személytelen dizájn.

Lehet, hogy erre gondolt a Seiki is, amikor megalkotta a retro dizájn hd tévét. A 22 hüvelykes tévé több színben is kapható, köztük piros, sárga, kék, rózsaszín és lila (persze sokkal hangzatosabb nevei vannak a színeknek: Retro Red, Mid-century Yellow, Electric Blue, Doo-wop Purple és Cadillac Pink). Elég dolgot belepakoltak ahhoz, hogy élvezhető legyen a tévézés ebben a formában is, valódi hd tévéhez méltóan hdmi-csatlakozója is van. Az ára ehhez képes nem is sok, 329 dollárt kérnek érte, persze nem itthon.


Szólj hozzá!

Címkék: retro tv


2013.09.20. 10:50

Stephen Hawking nagy ötlete

Bigyó Felügyelő

A Guardian csodálatos videója Stephen Hawking kutatásairól és elméleteiről.


Szólj hozzá!

Címkék: űrkutatás fizika


2013.09.20. 09:45

DNS-sál

Bigyó Felügyelő

dnssal.jpgJön a hideg, kell a sál. Na de milyen? Hát a DNS-es. Bár ember legyen a talpán, aki a nyak köré tekert sálból kitalálja, hogy az egy DNS-láncot akar ábrázolni.

Geek Alerts


Szólj hozzá!

Címkék: geek sál


2013.09.19. 13:38

Tardis az ajtóban

Bigyó Felügyelő

tardisajto.jpg

Egyszerűen kell ez a matrica.


Szólj hozzá!

Címkék: matrica doctor who


2013.09.19. 08:45

Ütésálló és cserélhető objektíves

Bigyó Felügyelő

nikonutes.jpgA Nikon bemutatta a világ első vízálló-ütésálló cserélhető objektíves fényképezőgépét: a a Nikon 1 AW1 kompakt rendszer-fényképezőgépet továbbá cserélhető objektívjeit , amelyeket kifejezetten a vadonatúj Nikon 1 AW1 vízálló/ütésálló/fagyálló rendszer-fényképezőgéppel való használatra terveztek.

Kompakt gépekből nagyon sok ilyen van, vízálló, ütésálló, porálló gépek tucatjait láttuk már. De cserélhető objektívest még nem gyártottak. A fényképezőgéphez két objektívet ajánlanak, az egyik 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6, a másik 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8. Mindkettő 115-20 méter mélységig vízálló, két méteres magasságból leejtve ütésálló, és akár -10 °C-os fagyot is kibír.

Az új fényképezőgép elég kisméretű ahhoz, hogy könnyen hordozható legyen. Elég gyors ahhoz, hogy bármikor egy pillanat alatt reagáljon. És még jól is néz ki.


Szólj hozzá!

Címkék: fényképezőgép nikon


2013.09.18. 12:19

Hova tegyük a kábelt?

Bigyó Felügyelő

fhkabel.jpgA telefon tokjába. Manapság egyre jobbak a mobilok, zenét is lehet hallgatni velük. Ha jobb fülhallgatót szeretnénk használni, egyből jön a nehézség is, hova tegyük a fülhallgató kábelét? Egy ilyen tokba például belekattinthatjuk anélkül, hogy attól kellene félni, eltörik, elszakad, megrongálódik a táskában vagy a zsebben. Sajnos csak iPhone-okra lehet kapni, de lehet, hogy az ötletet ellopja néhány kínai gyártó és androidos mobilokra is megjelennek a közeljövőben hasonlók.


Szólj hozzá!

Címkék: fülhallgató