Bigyóblog

2006.12.17. 18:36

Kazetta-konvertáló számítógépbe

Bigyó Felügyelő

Még rengeteg kazettánk van, jobbnál-jobb zenékkel. Persze nagy részét megszerezhetnénk némi utánajárással, akad azonban néhány ritkaság is. A Plus Deck Cassette Converter az eddigi legjobb szerkezet, amivel könnyen számítógépbe, cédére tudjuk vinni kazettáinkon rekedt zenénket. (Eddig kábelkötegekkel, vágóprogramokkal próbálkoztunk). A Fireboxnál száz fontért (38 ezer forint) kapható a számítógépbe beszerelhet deck. Ugyanitt, ugyanennyiért bakelitlemezeinkhez is találunk hasonló szerkezetet.


Címkék: mp3 ház barkács


2006.12.15. 09:29

Mindentudó reggeligép

Bigyó Felügyelő

Kávét főz, pirítóst csinál és tojást süt, Japánban megalkották a hordozható reggeligépet, mellyel mindent megtehetünk egy helyen, egy időben. Az igazán eredeti Wake up Morning Set nevet kapta. A reggeli a hírek szerint tíz perc alatt elkészül.
(Via Gizmodo)


2 komment

Címkék: konyha


2006.12.14. 15:43

Jedilámpa

Bigyó Felügyelő

Minden (fiú)gyerek Jedi akar lenni. Ha nem növünk ki ebből és még a vicces lámpákat is szeretjük, vagy ha végtelenül romantikusak vagyunk, akkor a Firebox legújabb szerzeményét nekünk találták ki. Mindannyian az unalomig ismerjük a tapsolással, kiabálással felkapcsolódó lámpákat, de egyik sem olyan elegáns, mint a mi Jedilámpánk. Kezünk lassú legyintésével szabályozhatjuk a fényt a kívánt szintre. A lámpákat a Mathmosnak köszönhetjük, akiknek a jéggyertyákat is.


2 komment

Címkék: lámpa mathmos


2006.12.14. 12:02

Szürke Rubik kocka

Bigyó Felügyelő

Na tessék. Nem mintha az eredeti Rubik kockát össze tudtuk volna rakni. A minden oldalán szürkével nem is próbálkozunk. Az nem egyértelmű, hogy miden oldala ugyanolyan színű, vagyis csak díszként haszálható, vagy a szürke különböző árnyalataival lehet játszani.
(Via Kineda)


Címkék: játék rubik kocka


2006.12.14. 09:47

Pánikgombot a billentyűzetre

Bigyó Felügyelő

Dobjuk fel billenytűzetünket vicces gombokkal. Például ha bepánikolnánk, csak megnyomjuk a pánikgombot. Sokszor kér olyat is a gép, hogy "Press any key", nos akkor megkaphatja, nyomjuk meg az Any key gombot. Darabját két és fél dollárért adják.
(Via ChipChik)


Címkék: kütyü billentyűzet


2006.12.13. 17:16

Karácsonyi wc-papír

Bigyó Felügyelő

Igazán pazar cuccot találtunk karácsonyra. Merthogy az ünnep nem fejeződik be az ünnepi vacsorával és diós bejglivel. És hát ne maradjon el az ünnepi hangulat a módját a lakás félreesőbb helyiségében sem. A mintás wc-papír van mikulásos, hóemberes, rénszarvasos, fenyőfás változatban is. Darabja 7,25 dollár, úgy 1400 forint.
(Via pto)


1 komment

Címkék: karácsonyra gagyi


2006.12.13. 12:44

12 gigás minikocka

Bigyó Felügyelő

Minél kisebb és minél nagyobb, annál jobb. És ha a tetejébe szép és viszonylag olcsó, egy szavunk sem lehet. Az apró méretű usb-n kapcsolódó bigyóval annyi adatot tudunk magunkkal vinni, hogy nagyobbra nincs is szükségünk. Egyelőre. Merthogy a következő hasonló méretű kütyünél megint elcsábulunk. Mini cube-nak keresztelték. 125 dollárért, kábé 24 ezer forintért a miénk lehet.
(Via Übergizmo)


Címkék: mini usbigyók pendrive utazáshoz memóriakártya


2006.12.13. 10:57

Formázható zacskóváza

Bigyó Felügyelő

Meleg vízre alakítható zacskóváza, hideg vízre megszilárdul. Több színben kapható, darabja háromezer forint. A legfontosabb úgyis az, hogy passzoljon a szoba berendezéséhez a váza is. Laza bútorokhoz például nem illik a porcelán. Annál inkább a Le Sack váza. Szintén a Formánál másfajta alakítható vázák is kaphatóak, például ablakra ragasztható műanyag tok alakúak, és olyat, melynek az oldalába fotót helyezhetünk.


Címkék: dizájn forma


2006.12.12. 21:21

Laptopszörme télire

Bigyó Felügyelő

Egy igazán furcsa fejlesztésre bukkantunk, ami szépek ugyan szép, de nem biztos, hogy a laptop is örülni fog neki. Színes szörméket adhatunk gépünkre, így télen különösen. Darabja 25 dollárba kerül. Nem ajánlott túlmelegedő laptopokra. És egyáltalán, hosszú ideig használandó laptopokra sem.
(Via Gizmodo)


Címkék: dizájn laptop


2006.12.12. 13:39

Mágnesdrót itthonról

Bigyó Felügyelő

Mindig örülünk annak, ha egy dizájnos kütyüt itthon is meg lehet vásárolni. A Forma dizájcég főnöke jelezte nekünk, hogy több verzióban is kapható náluk a fényképtartó mágnesdrót.


Címkék: hűtőmágnes hűtő