Bigyóblog

2008.01.15. 18:00

Macworld 2008 - Élő

Bigyó Felügyelő

[Update 18, 19:26]

1799 dollárba kerül, mostani forint/dollár árfolyamon 308 ezer forint.

[Update 17, 19:24]
Nincs beépített dvd-lejátszója, de 99 dollárért vásárolhatunk hozzá. Akkumulátora öt óráig bírja. Ultrakönnyű, alig 1,4 kg.

[Update 16, 19:22]
Na de mennyibe kerül?

[Update 15, 19:17]

Ezüstszínű, fekete billentyűkkel. A trackpad pedig támogatja a multi touchot, hasonló mozdulatokkal navigálhatunk, mint az iPhone-nál. 80 GB-os HDD-vel szállítják, de opcióként választható 64GB-os SSD is. Intel Core 2 Duo, alapváltozata 1,6 GHz-es processzorral, de megvásárolható 1,8 GHz-sben is. Van benne wifi, Bluetooth, usb2, 2 GB RAM.

[Update 14, 19:12]

És amire mindenki várt, a Macbook Air, a világ legvékonyabb laptopja! Vastagsága: 0,76 inchtől 0,16 inchig (alig 20 mm-től 4 mm-ig) vékonyodik a szélein. 13,3 inches szélesvásznú kijelzője lesz.

[Update 13, 19:06]
Az első stúdió, mely leszerződött az Apple-lel a 20th Century Fox volt. Jutalmul Steve jobs felhívja a színpadra a Fox vezérét, Jim Gianopulost, hogy mondjon néhány mondatot.

[Update 12, 19: 04]

Az ára 299 dollár lesz, de most akciósan adják, 229 dollárért. A már meglévő tulajdonosoknak ingyen adják az új szoftvert, az új vásárlóknak két héten belül szállítják ki a kütyüt.

[Update 11, 19:02]

Fotókat is nézegethetünk. Kereshetünk a Flickren, egy mozdulattal megnézhetjük barátaink képeit a tévén.

[Update 10, 18:57]

Apple TV, második kiadás. Egy hosszabb demót mutat be Steve Jobs, mit tud az Apple TV: letölti a filmet az iTunesról, szól, ha készen van és elindíthatjuk a lejátszást. Választhatunk cím, színész, téma, genre szerint. Letölthetünk tv-sorozatokat is, darabját 1,99 dollárért.

[Update 9, 18:50]

Régebbi filmeket 2,99 dollárért, az újabbakat pedig 3,99 dollárért kölcsönözhetjük (HD-minőségben egy dollárral drágább). Mától elérhető a rendszer az Egyesült Államokban, a világ többi részének várnia kell még.

[Update 8]
A következő stúdiókkal kötöttek szerződést: Touchstone, Miramax, MGM, New Line, Lion’s gate, Fox, WB, Disney, Paramount, Universal és Sony. A filmeket megnézhetjük Macen, PC-n, iPodon, iPhone-on. Februártól már ezer filmet el lehet érni, a filmek pedig dvd kiadása utáni harmincadik naptól kölcsönözhetők majd. A kölcsönzés után harminc napon belül kell megnézni a filmet. Ennek menete: elindítjuk és 24 óránk van arra, hogy végig is nézzük (tehát közben nyugodtan leállíthajtuk a lejátszást). Azt is lehet, hogy a film első felét a számítógépen nézzük meg, majd az iPodon fejezzük be. Nézzük, mennyibe kerül majd.

[Update 7]
Három: iTunes. Eddig hétmillió filmet adtak el (és négymilliárd dalt), de ez nem elég az Apple-nek. Szóval úgy döntöttek, hogy ezentúl kölcsönözni is lehet fimeket. (Ez megint egy olyan dolog, ami itthonról biztos nem lesz elérhető.)

[Update 6]

Egy sor új alkalmazás: térkép helymeghatározással, webclip, vége több embernekküldhetünk sms-t, feliratok videókhoz, dalszöveg zenéhez. Az összes update elérhető minden iPhone-tulajdonosnak, ingyen, mától. És persze az iPod Touchnál is használható mindez, de ez utóbbinál 20 dollárba kerül az upgrade.

[Update 5]
A második, amiről beszél ma, az iPhone. Pont kétszáz napja kapható és eddig négymilliót adtak el belőle, vagyis húszezret naponta. Februárban ugye kiadják az SDK-t, mindenki írhat alkalmazásokat az iPhone-ra, de ezt már tudjuk. Mi lesz még?

[Update 4]

Time Machine, vagyis Capsule. Ezzel vezeték nélkül is backupolhatunk. Valamennyi Macnél használható és két változatban fogják árulni. Lesz 500 GB-os 299 dollárért és 1TB-os 499 dollárért.

[Update 3]

Egészen pontosan négy dolgot. Az első a Leopard, mely már ötmillió eladott példánynál tart, állítólag minden ötödik maces update-elte operácis rendszerét.

[Update 2]

Az esemény a Mac vs PC reklámmal kezdődik, Steve Jobs felment a színpadra. Lássuk, mi van a levegőben. Azt mondja, néhány igazán nagyszerű dolgot mutat be ma.

[Update 1]

A szokásos Coldplay, Gorillaz, Green Day szól a hangszórókból kezdésig. Mindenki a helyén.


Szokás szerint hatalmas várakozás előzte meg az idei Macworldöt is, már hetek óta találgatnak, szivárogtatnak, megcáfolnak, megint pletykálnak Macbookokról, iPhone-okról, iTV-kről. A legtöbben várakozásaikat és reményeiket is leírták, hátha. Perceken belül kiderül minden, amikor Steve Jobs megtartja szokásos éves bemutatóját. Folyamatosan frissítjük a posztot, kövesd (majdnem) élőben.

24 komment

Címkék: apple macworld


süti beállítások módosítása