Bigyóblog

2008.02.17. 17:23

Feladta a Toshiba

Bigyó Felügyelő

A Toshiba felhagy a HD DVD-k gyártásával, elismerve ezzel a rivális Blu-Ray formátum győzelmét - mondta a cég egyik embere a Reutersnak. Az utolsó csapások egyike a hétvégén történt, amikor a Wal-Mart kiskereskedelmi óriás bejelentette, hogy csak Blu-Ray dvd-ket árusít, a másik formátumot fokozatosan kiszorítja a polcokról. A fordulat azonban akkor volt a formátumháborúban, amikor a Warner Brothers bejelentette, hogy a Sony által kifejlesztett formátumot támogatja. Sokan már ettől kezdve csak heteket adtak a Toshibának, hogy bejelentse, veszítettek.

5 komment

Címkék: dvd sony toshiba hd dvd blu ray


2008.02.17. 17:12

Szolgálati közlemény

Bigyó Felügyelő

Egy hét szabi. Ritkábban posztolok.

4 komment

Címkék: szolgálati közlemény


2008.02.15. 16:15

Thinkpad X300 vs Macbook Air

Bigyó Felügyelő


Az Engadget összehasonlította a Macbook Airt és a Lenovo Thinkpad X300-at. Harcra fel! :)

13 komment

Címkék: apple lenovo thinkpad macbook air


2008.02.13. 19:05

Hordozható mikró

Bigyó Felügyelő


Mindenki életében eljönaz a pont, amikor már ciki lesz csak mikrózott ételeket enni és beruház egy sütőre (vagy addig volt a konyhájában és elkezni használni). Most azoban megmutajuk a hordozható mikrohulámú sütőt, mellyel megint vonzóvá válhat a mikrózás. Na jó, nem otthon, hanem mondjuk ha elutazunk valahova. A hátrány, hogy hálózatba kell dugni, na de egy konnektort azért csak találunk.

2 komment

Címkék: konyha utazáshoz


2008.02.13. 13:53

Geekékszerek

Bigyó Felügyelő


Mert vannak, akik nem tudnak elszakadni a gépüktől és hobbijuktól még akkor sem, ha bulizni mennek. Nos, nekik egy kis könnyebbség.

5 komment

Címkék: ékszer


2008.02.13. 10:39

Vidám reggel a kenyérpirítóval

Bigyó Felügyelő


Vidáman indul a reggel, ha nem a megszokott szürke és egyszerű, hanem egy dizájnos kenyérpirítóval készítjük szendvicsünket. Többször mutattunk már be különféle ötleteket, és a mostanit is szívesen látnánk a koyhánkban.

komment

Címkék: dizájn konyha toaster


2008.02.12. 21:55

Star Wars-póló: várj, rögtön jövök!

Bigyó Felügyelő


Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban. Izé, bocs. Rögtön jövök!

3 komment

Címkék: star wars póló


2008.02.12. 12:33

Dobozban a bútoraid

Bigyó Felügyelő


Sokat költöző, kispénzű egyetemistáknak találták ki. A dobozban van egy ágy, egy íróasztal, könyvespolc, egy szék, két hokedli és egy kisebb szekrény. Két ember tíz perc alatt összeállítja a bútorokat. Tudjuk, nem a legkényelmesebb fajta, de legalább praktikus. Kattintás után a doboz és egy videó.

6 komment


2008.02.12. 10:44

Aromaterápia pendrive-ról

Bigyó Felügyelő


Ha finomabb illatokat szeretnénk a számítógép körül, használhatjuk az USB Aromatherapy Oil Burner. Belecsepegtetjük az olajat, bedugjuk a portba és kész. Nem kell hozzá szoftver, árasztja magából az illatokat.

4 komment

Címkék: usbigyók


2008.02.11. 20:12

Soul a Samsungtól

Bigyó Felügyelő


A Samsung ma Barcelonában bemutatta a 2008-as évre kifejlesztett új, 5 megapixeles kamerával felszerelt mobilját. Az elnevezés, a Soul a The Spirit of Ultra kifejezésből jön, a cég szerint azoknak való, akik okos telefont akarnak, de nem mindegy nekik a dizájn sem. A navigációs kijelző a felhasználó igényei szerint változik: így például, ha a zenelejátszót használjuk, akkor a zenei funkciók jelennek meg, ha pedig a kamera funkciót, akkor a kamerára vonatkozó zoom és egyéb gombok világítanak. Az alig 12,9 mm vastag  készüléket 5 megapixeles kamerával, arc felismerő funkcióval, kép stabilizátorral és multimédiás adottságokkal szerelték fel. További jellemzők: 7,2 Mbps HSDPA, 2,2 colos 16M QVGA TFT LCD kijelző, FM-rádió, Bluetooth 2.0, micro SD bővíthetőség. Európában áprilistól kapható.

4 komment

Címkék: mobil samsung


süti beállítások módosítása