Bigyóblog

2009.10.02. 08:43

Teszt: pici és okos

Bigyó Felügyelő

Kicsi és nagyon okos - igazából ennyit szeretnék egy mobiltól, amivel nem csak az a cél, hogy telefonálni tudjunk. A Sony Ericsson W995-ös fényképezős walkman-telefon pont ilyen. Külsőre strapabírónak tűnik, használat közben ezt nem hazudtolja meg, igaz csak egyszer csúszott ki a zsebemből, de nem esett szét. Csúszkás mobil, a felső részén csak a legszükségesebb gombokkal. Kijelzője nem túl nagy, de ha azt nézzük, hogy nem érintőkijelzős, akkor pont akkora, amekkora kell. Az akkumulátorhoz kissé trükkösen férünk hozzá, de legalább nem könnyen jár le a hátlap.

 

A mobilba 8,1 pegapixeles kamerát tettek. Megmondom őszintén, én nagyon ritkán használom ezeket a telefonba épített kamerákat, legfeljebb akkor, ha valami közösségi szájton szeretnék gyorsan megosztani valamit. Így erről a kameráról sem tudok sokat mondani. Arra bőven elég, amire én használom.

A mobil menüje nem okoz meglepetést, minden ott van, ahol megszoktuk. Alapból három téma közül választhatunk. Ami nem tetszik a gyártó készülékeinél, hogy erőszakosan ragaszkodik ahhoz, hogy a készülékbe másoljuk a SIM-kártyáról a kontaktokat. A Sony Ericsson mobilokra viszont az is jellemző, hogy nagyon jó fülhallgatókat adnak hozzá, ez ennél a készüléknél is így volt. Nagyon jól szólt a zene, amit egyébként ketten is hallgathatunk, ha egyikünk a gyári fülessel, a másik egy hagyományos 3,5-es jacken hallgatja.

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk, mi minden van a mobilban: GPRS, HSDPA, Bluetooth, wifi, GPS, FM-rádió, fényképezőgép és természetesen képes videókat lejátszani.

Viszonylag intenzív használat mellett (ezalatt a telefonálást, netezést, mailnézegetést értem) egészen sokáig bírta az akkumulátora, ezzel teljesen elégedett vagyok. És a végére egy nagyon személyes megjegyzés: ennek a telefonnak volt a legkellemesebb gyári ébresztője, pedig volt már a kezem között néhány készülék.


1 komment

Címkék: mobil teszt sony ericsson kipróbáltuk


süti beállítások módosítása