Bigyóblog

2010.01.06. 02:35

Nexus One

Bigyó Felügyelő

A Google phone, a Nexus One nagyjából azt tudja, amit kitaláltak a kütyüblogok. A technikai részleteket leírtuk korábbi posztunkban, ezeket gyorsan felsoroljuk, hogy semmi ne maradjon ki: a kiejlzője 3,7 colos Amoled, processzora 1 gigaherczes, kamerája 5 megapixels, LED-vakuval. GSM, HSDPA, Wifi, Bluetooth. Van benne 512 RAM és 512 ROM, 4 GB-os microSD-kártya jár hozzá, de ez utóbbiból persze nagyobbat is bele lehet tenni.

 

A legizgalmasabb része a hangfelismerés, amivel egész szövegeket lehet írni úgy, hogy beszélünk a telefon mikrofonjába. Sőt, a Google Mapson is meg lehet keresni a legközelebbi IKEÁ-t úgy, hogy annyit mondunk, IKEA. Ha messze vagyunk, még el is navigál oda.

Ami mindenkit érdekel, az az ára. A Nexus One 180 dollárért kapható előfizetésesen az amerikai T-Mobile-nál. Előfizetés nélkül pedig 530 dollárért kapható majd, ami nagyjából százezer forintot jelentó. Vagyis jóval olcsóbb az ilyen kategóriás mobiloknál. Azzal is más, mint a többi mobil, hogy kzvetlenül a Google-tól rendelhető meg. Egyelőre nagyon kevés országban, és itthon még nem.

A fenti videó nagyon meggyőző. Nekem tetszik a dizájna is, szép telefon. Lehet, hogy ez lesz a következő mobiom.


11 komment

Címkék: google android google phone gphone nexus one


süti beállítások módosítása